Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:49
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Fiziologia energetică a ființei umane: corpuri subtile, centri de forță, canale energetice" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 15.10.2010, 19:34    Post subject: Anna-maya-kosha Reply with quote

ANNA-MAYA-KOSHA

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Cuvântul sanscrit ANNA înseamnă hrană. ANNA-MAYA-KOSHA este învelișul fizic, care este format din hrana fizică (ANNA). Toate aspectele fizice ale vieții vin și trec, iar apoi sunt consumate de un alt aspect al realității exterioare. Tocmai de aceea, cel mai exterior înveliș (KOSHA) este numit înveliș de hrană sau ANNA-MAYA-KOSHA. În cursul vieții fizice noi ne antrenăm acest înveliș prin exerciții fizice, avem grijă de el, îl hrănim în mod corespunzător, astfel ca să ne bucurăm cât mai mult de beneficiile vieții fizice și să putem continua nestingheriți practica spirituală interioară, fără ca acesta să fie un obstacol în meditație sau în introspecție.

Prima dimensiune vibratorie a ființei este deci corpul material, numit ANNA-MAYA-KOSHA. ANNA mai înseamnă și „materie manifestată”, iar MAYA înseamn㠄a fi plin de”. Corpul fizic (ANNA-MAYA-KOSHA) este compus din materia fizică tangibilă și el este distrus după moartea fizică. Din perspectiva fizicii newtoniene, ANNA-MAYA-KOSHA reprezintă masa noastră inerțială care interacționează cu gravitația și rezistă la schimbări. Prima lege newtoniană a mișcării afirmă că un corp fizic aflat în mișcare tinde să rămână în mișcare, iar un corp fizic aflat în repaus tinde să rămână în repaus, dacă asupra lui nu se acționează cu forță externă. Sistemul nervos al ființei umane a evoluat gradat pentru a putea media interacțiunile noastre cu inerția și cu gravitația, iar controlul conștient asupra acestui sistem poate fi mult îmbunătățit prin practica sistematică a posturilor corporale (asana), care armonizează acest tip de interacțiuni.

yogaesoteric
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !