Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 16:42
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Merkaba" 
Author Message
Ganapati
Avansat
Avansat


PostPosted: 18.10.2010, 01:16    Post subject: Merkaba Reply with quote

Introducere


Ce înseamnă "Merkaba"?


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Cuvântul Merkaba este alcătuit din trei silabe: Mer, Ka și Ba. Aceste silabe-cuvânt vin din egipteana veche. Există mai multe pronunții ale Merkaba, cum ar fi Merkabah, Merkava, și Merkavah. Pronunțăm, de obicei, cuvîntul cu accentul căzând pe cea de a doua silabă: Mer-KA-ba. Alții îl pronunță cu accentul căzând deopotrivă pe fiecare dintre silabe.

Mer se referă la o anumită calitate a luminii care era înțeleasă, în timpul celei de-a 18-a Dinastii a Egiptului, în urma reorientării religiilor către venerarea unui singur Dumnezeu al întregii creații. "Mer" era văzută ca două câmpuri rotindu-se în sensurii opuse, dar în același spațiu. Aceste câmpuri sunt generate atunci când o persoană execută o serie de tipare specifice de respirație.
Ka se referă la spiritul individual al persoanei.

Ba se referă la interpretarea dată de spirit propriei sale realități particulare. în realitatea umană, Ba este îndeobște definită ca realitatea fizică sau realitatea corpului. în alte realități, unde spiritele nu au corpuri, Ba se referă la conceptele sau interpretarea dată realității, pe tărâmul unde ele există.

Ce este Merkaba?

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Merkaba este un câmp de energii care se rotesc în sensuri inverse care este generat de rotirea unor forme geometrice specifice care afectează simultan atât spiritul, cât și corpul cuiva. Este un vehicol care poate ajuta mintea, corpul și spiritul să acceseze și să facă experiența altor planuri ale realității sau altor potențialității ale vieții. De fapt, Merkaba este chiar mai mult de atât. Toți cei care au urmat atelierul Flower of Life și care au învățat meditația Merkaba au afimrat că, prin aceasta, ei au învățat mai multe despre ei înșiși, s-au conectat cu sinele lor superior și s-au deplasat către noi nivele de conștientizare. Merkaba este o unealtă prin care oamenii își pot atinge propriul potențial deplin.

Merkba este un câmp de energie cristalină care este alcătuită din tipare specifice ale geometriei sacre care aliniază laolaltă minte, corp și inimă. Acest câmp energetic creat prin geometria sacră, se extinde în jurul corpului, la o distanță de cca 15 m. Aceste câmpuri de energie generate de geometrie se rotesc, în mod normal, în jurul corpurilor noastre îndeaproape și cu viteza luminii, dar pentru mulți din noi ele s-au încetinit sau chiar au încetat să se mai rotească, din pricina unei lipse de atenție și prin nefolosire. Când acest câmp este reactivat și el se rotește cum se cuvine, el poartă numele de Merkaba. O Merkaba activată deplin arată aidoma cu structura unei galaxii sau a unui UFO.

Merkaba ne permite să experiementăm o conștientizare amplificată/expandată, ne conectează la potențialitățile superioare ale conștiinței și ne restabilește accesul și memoria posibilităților infinite ale ființei noastre. Atunci când meditația Merkaba este realizată în mod corect, Merkaba va integra, în mod fluid, aspectele feminin (intuitiv, receptiv) și masculin (activ, dinamic) ale minții și spiritului nostru.


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.


Ce se va întâmpla atunci când am învățat și practic această meditație?

Când veți afla despre Merkaba, cu prilejul unui atelier Flower of Life, nu veți înțelege doar intelectual câmpurile geometrice, ci veți face personal experiența lor și le veți simți într-un mod palpabil, în jurul corpului. Aceste câmpuri geometrice de energie din jurul corpurilor noastre pot fi reglate într-un anumit fel, care este și el legat de felul cum respirăm. Meditația Merkaba este alcăuită dintr-un proces având 17 respirații, însoțit de mudre (poziții ale mîinilor) care sunt esențiale pentru o folosire corectă a Merkaba.

Prin activarea Merkaba prin intermdiul meditației cu 17 respirații vom ajunge la un contact mai profund cu Sinele nostru Divin care ne va întări fiecare din aspectele vieții. Vă veți putea mai bine gestiona stresul, vă veți putea echilibra mintea și și emoțiile, vindecându-vă, dacă Merkaba va fi folosită adeseori și într-un mod consecvent. Mai important încă, veți face experiența și vă veți reaminti de legătura dvs. intimă cu Dumnezeu, într-o ambianță sigură și proteguitoare.

Învățând care sunt etapele meditației Merkaba nu este în sine suficient pentru a face pe deplin experiența beneficiilor unei Merkaba activate. Oricine poate învăța etapele tehnice, cu ajutorul unei cărți sau a unei înregistrări video. Mai există cel puțin încă un factor care este chiar mai important decât învățarea meditației Merkaba însăși - și aceasta este deschiderea inimii și experimentarea Iubirii Divine. Iubirea Necondiționată sau Divin este factorul primordial care îngăduie ca Merkaba să devină un câmp viu de lumină. Fără Iubirea Divină, Merkaba nu va fi decât o înșiruire de etape și va avea multe limitări.

În atelierul Flower of Life, vom explora căile speciale de deschidere a inimii, pentru retrezirea compasiunii, iubirii necondiționate și armoniei interioare, astfel încât să puteți face, în direct, experiența Iubirii Divine, în timp de învățați să vă activați Merkaba. Experiența directă a potențialului nostru mai amplu ne creează oportunitatea de a merge mult mai departe decât putem învăța prin cuvinte sau din cărți. Atelierele noastre țin de experiența nemijlocită, dar oferă, în același timp, și informația de tip "emisferă stângă" care este necesară unei înțelegeri depline a materialului din curs. Mulți din participanți vor simți senzații energetice și deschideri ale inimii pe care nu le-au mai resimțit niciodată. Adesea mai are loc și o puternică senzație de legătură afectivă care se produce între cursanți, întreg grupul fiind animat de un sentiment ca de familie. Participanții descoperă lucruri despre ei înșiși pe care nu le știau înainte sau nu și le mai aminteau.

Care este importanța învățării acestei meditații prin intermediul unui facilitator?

Meditația Merkaba Flower of Life se învață în timpul atelierelor Flower of Life, cu ajutorul și prin intermdiul facilitatorilor care au fost instruiți și certificați de către Flower of Life Research. Drunvalo Melchizedek, întemeietorul fundației Flower of Life Research, a descoperit încă mai demult că studenții care au încercat să învețe meditația, fără a fi urmat un atelier nu înțeleseseră adesea instrucțiunile și nu puteau executa corect meditația. Meditația Merkaba, ca și tehnica avansată de meditație tibetană, de exemplu, trebuie studiate și practicate cu grijă și întrutotul în prezenta unui facilitator certificat ca îndrumare. Facilitatorii noștri au fost instruiți pentru a o putea preda, astfel încât ea să fie executată corect și cu ușurință.

Flower of life Research a instruit mai mulți facilitatori, pentru ca ei să poată duce mai departe cunoașterea curpinsă în aceste învățături sacre și le-a pus pe acestea la îndemâna oamenilor, pe o scară amplă, pretutindeni în lume. De fapt, avem facilitatori în peste 30 de țări ale lumii, iar acest atelier este predat în multe limbi străine.

Oricine își va putea reaminti cum să își activeze Merkaba!


sursa
_________________
मैं गणेश, सुप्रीम शिव का बेटा हूँ!
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !