Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 07:32
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Citeva informatii despre Feng Shui" 
Author Message
Light
SuperModerator
SuperModerator


PostPosted: 8.3.2005, 19:13    Post subject: Citeva informatii despre Feng Shui Reply with quote

Qi sau Chi

In Feng Shui, qi inseamna, de cele mai multe ori, energie de natura organica ce curge in spatiu. Qi este forta vietii care sta la baza tuturor lucrurilor si fiintelor. Qi poate fi definit drept un camp informational care leaga toate fiintele intre ele si cu mediul inconjurator. Qi mai este denumit si "respiratia vietii" sau "respiratia dragonului cosmic".

Feng Shui

Termenul "Feng Shui", care se traduce literal "vant-apa" - cele doua elemente care influenteaza curgerea energiei prin spatiu -, reprezinta in mod figurativ arta si stiinta de a trai in armonie cu mediul inconjurator. Poate fi considerat o stiinta pentru ca se bazeaza pe formule clare si pe calcularea directiilor magnetice pentru aplicarea formulelor. O mare parte din Feng Shui poate fi privita ca o arta pentru ca necesita o judecare si interpretare subiectiva a datelor culese.

Cele cinci elemente

Chinezii au observat si analizat in vechime schimbarile din natura, iar cunostintele acumulate au condus la conceperea principiului celor cinci elemente, care nu se regaseste doar in Feng Shui, ci si in medicina chineza traditionala, in artele martiale, in practicile alchimiei interne taoiste, in alimentatie.

Elementele mai sunt denumite si "cele cinci faze de transformare a energiei", acesta fiind de fapt intelesul lor: forme ale energiei care se manifesta diferit in timp.

"Giving and receiving are different aspects of the flow of energy in the universe."

Deepak Chopra


sursa: http://www.fengshui-traditional.ro/
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !