Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 21:30
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "SECRETELE VIEȚII - Dicteu divin prin Gottfried Mayerhofer" 
Author Message
Ganapati
Avansat
Avansat


PostPosted: 12.11.2010, 20:40    Post subject: Capitolul 8 - Cele patru perioade de creație ale lumilor și ale planetelor Reply with quote

Capitolul 8
Cele patru perioade de creație ale lumilor și ale planetelor
(29 iulie 1870)

Întrucât tot ceea ce fac EU respectă același principiu fundamental, pentru ca un act de creație să poată produce rezultate clare și bine definite, el trebuie să se deruleze în etape succesive, avansând către perfecțiune, sau altfel spus, să se întoarcă înapoi la Mine. Nu întâmplător, între cele două capitole anterioare și cel de fată există o corespondență strânsă. Este vorba de același proces de evoluție în patru perioade succesive de care am vorbit în cazul omului, respectiv în cazul naturii (când am vorbit de cele patru anotimpuri) și în cel al Popoarelor. De data aceasta, vom descrie acest proces la scară cosmică, motiv pentru care s-a derulat de-a lungul unor perioade imense de timp, înainte ca etapele descrise anterior să poată deveni efective.

Am început cu etapele finale numai pentru că ele pot fi înțelese mai ușor de către voi, care le trăiți direct, astfel încât să puteți înțelege prin analogie ceea ce vom discuta în continuare.

La fel cum în copilăria omului, viața mentală și spirituală se află încă într-o stare latentă, de sămânță, urmând să se dezvolte apoi către o maturitate deplină, la fel cum sub stratul alb de zăpadă al iernii forțele vieții vegetează și își așteaptă eliberarea, a fost o vreme când în spațiul infinit toate energiile au fost amestecate, așteptând într-o stare latentă Cuvântul Meu atotputernic pentru a se trezi și pentru a deveni active.

Gândurile Mele creatoare au înzestrat tot ceea ce exista cu o capacitate de reproducere, care a reprezentat primul impuls primit de masa infinită de eter, în care toate lucrurile se aflau atunci într-o stare de pace (de latență), nesimțind nevoia să se atragă sau să se respingă unele pe altele. Când voința Mea a transmis energiei nediferențiate acest prim impuls, lucrurile au început să se separe, cele asemănătoare atrăgându-se reciproc și cele diferite respingându-se între ele.

Sub influența forțelor spirituale, elementele individuale au început să se separe sau să se combine, potrivit unei anumite ordini care corespundea legilor Mele. Astfel s-a născut viața, sau apariția formelor. Energia potențială, care până atunci stătuse într-o stare de latență, neafectată de cele trei dimensiuni sau de timp, a început acum să se structureze în forme. Astfel a început procesul de copilărie a elementelor, aflate încă sub stratul gros de zăpadă, cu conflictele aferente de îndată ce prima rază de soare (impulsul spiritual) a trezit sufletul copilului, topind stratul de nea sub care miliarde de vieți întemnițate își așteptau mântuirea.

A început astfel marea primăvară a creației cosmice, iar lumile, planetele și sorii au început să se formeze. Era o vârstă în care lucrurile nu erau pe deplin separate, dar în care, printr-un proces specific de fermentare, fragmentele neascultătoare au fost eliminate din soarele central, devenind treptat sori mai mici, care s-au fragmentat la rândul lor, de-a lungul unor perioade cosmice, eliminând anumite particule care au devenit planete. Acestea se roteau în jurul sorilor, ca niște copii.

Metaforic vorbind, aceasta a fost perioada în care sorii cosmici au trecut prin vârsta tulbure a adolescenței, urmându-și calea evolutivă și trecând prin tulburări violente, prin adevărate revoluții interioare și de suprafață, care le-au modificat atât ființa interioară cât și înfățișarea exterioară, la fel ca în cazul tinerilor, ale căror pasiuni puternice, specifice tinereții, lasă urme deopotrivă psihice și fizice.

Conflictul a continuat astfel, conducând la distrugerea multor lucruri, dar numai pentru a renaște apoi pe un nivel mai înalt. Sub influența acestor presiuni, la un moment dat s-a ajuns la un echilibru între forțele interioare și cele exterioare. Marii sori cosmici, cei mai mici și planetele lor au intrat astfel în faza de maturitate, continuându-și viața într-o manieră ordonată. Revoluțiile violente și perioadele de distrugere au devenit tot mai rare, lăsând loc ordinii și legii. Impulsul către perfecțiune a continuat să acționeze la toate nivelele, silind esența spirituală întemnițată în materie să acționeze, transformând forma exterioară a sorilor și a planetelor, astfel încât, prin milioane de schimbări succesive, acestea să evolueze către destinația lor superioară.

În acest fel, lumile, sorii și planetele vor ajunge și ele - peste milioane de ani - la vârsta senectuții, pierzându-și treptat vitalitatea și transformându-se din nou în elementele spirituale din care au provenit. Materia se va schimba și ea, la felea în cazul copacului din care nu mai rămâne decât scheletul, fără frunze și fără fructe, sau la fel ca în cazul omului, al cărui corp uzat nu mai servește sufletului său avansat ca un instrument corespunzător, întrucât învelișul material rigid nu reprezintă decât un obstacol pentru esența spirituală purificată.

Astfel s-au petrecut și se petrec lucrurile în ceea ce privește marile universuri, sorii și planetele. După ce acestea își vor accelera activitatea într-o asemenea măsură încât învelișul lor exterior se va uza, nemairămânând din ele decât impulsul interior și atotputernic, care le va mâna încă și mai vehement către progres, esența spirituală va renunța la corpul său (la fel cum procedează sufletul uman), care i-a servit până atunci drept înveliș și organ de activitate, în acest fel, dintr-un univers se va naște un univers încă și mai elevat, mai spiritualizat și mai perfect (respectiv dintr-un sistem solar se va naște un sistem solar superior, iar dintr-o planetă se va naște o planetă superioară). Prin comparație cu actuala creație, cea care îi va succeda va fi precum zgura comparată cu fierul (pentru a-și putea împlini destinația superioară, fierul este nevoit să renunțe la zgură).

Acestea sunt cele patru mari epoci ale creației, care s-au succedat încă de la începuturile eternității în spațiul infinit, și care vor continua să se succeadă până la sfârșitul timpului, când voința Mea se va împlini (lucru pe care voi nu îl puteți înțelege întru totul).

Actuala creație materială va fi urmată așadar de una spirituală, la fel cum viața terestră a omului este urmată de o viață spirituală. Toate obiectele și ființele vii care alcătuiesc astăzi universul material vor avea atunci o existență corespunzătoare noului nivel, superior, de conștiință.

Vă voi descrie în continuare un nou nivel, încă și mai înalt, pe care se desfășoară jocul creației. Este vorba de nivelul cel mai spiritual și cel mai sublim, care este implicit și cel mai apropiat de Mine.
_________________
मैं गणेश, सुप्रीम शिव का बेटा हूँ!
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !