Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 16:25
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "SECRETELE VIEȚII - Dicteu divin prin Gottfried Mayerhofer" 
Author Message
Ganapati
Avansat
Avansat


PostPosted: 12.11.2010, 20:59    Post subject: Capitolul 9 - Viața spiritului, viața sufletului, viața angelică și viața divină Reply with quote

Capitolul 9
Viața spiritului, viața sufletului, viața angelică și viața divină

Atunci când vorbesc de viața spiritului, Mă refer de fapt la viața tuturor acelor spirite sau forțe ale naturii care afectează continuitatea întregului univers material, adică existența și permanența tuturor metalelor, pietrelor și planetelor.

Aceste spirite stau la baza tuturor formelor, obiectelor și ființelor vii, cu excepția locuitorilor lumilor spirituale, care îmi seamănă Mie. Deși scântei divine pure, ele se află pe diferite nivele de conștiință, în funcție de inteligența pe care o posedă, și sunt plasate de Mine în tot ceea ce există. De aceea, ele sunt implicate în existența și evoluția tuturor lucrurilor care există în univers. Nu au o personalitate în sine, dar dispun de o inteligență cu ajutorul căreia acționează asupra materiei în care sunt întemnițate, conferindu-i acesteia stabilitate, În acest fel, ele dobândesc o inteligență din ce în ce mai mare, evoluând la rândul lor pe diferite nivele succesive de conștiință. La început dispun doar de un impuls interior, apoi de un instinct animal, care evoluează treptat într-un suflet uman.

În marea creație, aceste spirite corespund impulsurilor și pasiunilor aflate încă într-o stare de latență în ființe, care au nevoie de ghidare pentru a putea progresa spiritual.

Echivalentul vieții angelice pe pământ este viața de familie a omului. Pe de altă parte, lumea îngerilor poate fi privită ca o grădiniță pentru copiii lui Dumnezeu.

Pe acest nivel al vieții angelice ajung îndeosebi locuitorii planetei voastre, Pământul. Dacă doresc să devină copiii Mei, locuitorii celorlalte planete și sisteme solare trebuie să suporte calea încarnării pe acest pământ, în afara lui nu există nici o altă cale care să ducă la Mine, adică în imediata Mea apropiere. Eu corespund vârstei senectuții, fiind Spiritul perfect ce trăiește prin el însuși. De aceea, Eu reprezint țelul final și punctul culminant al tuturor lucrurilor care există și al tuturor ființelor care trăiesc.

Aceasta este viața divină, o viață individuală, dar trăită la un nivel omniprezent, prin toți și pentru toți! Ea reprezintă punctul culminant, dar și cel de început, la fel ca într-un cerc infinit, căci totul se naște din Mine, trece prin toate schimbările posibile, după care, din ce în ce mai rafinat, se întoarce la Mine.

V-am descris așadar cel patru etape ale vieții spirituale: cea a materiei, un aspect limitat și lipsit de conștiință de sine, cea a sufletului, un aspect activ și înzestrat cu conștiință de sine, cea a spiritului, care dispune de o libertate deplină, și etapa care îmi corespunde Mie, Dumnezeu, Creatorul și Domnul întregii creații, care operez și domnesc singur, aspectul cel mai nobil și mai sublim al întregii creații. Eu nu sunt un judecător fără milă, care ține frâiele tuturor lucrurilor și ființelor create, ci operez numai cu atributele cele mai blânde, prin intermediul iubirii părintești care unește totul, îmbrățișează totul și îi conduce pe toți, prin blândețe, înapoi la inima Mea părintească.

V-am expus așadar panorama infinită a întregii creații, încercați să înțelegeți, copiii Mei dragi, locul pe care îl ocupați în această lume spirituală a ființelor vii și a spiritelor.

Urmăriți să înțelegeți care este poziția voastră, menirea pentru care ați fost aleși și sacrificiile pe care trebuie să le faceți pentru a ocupa locul pe care - între atâtea miriade de ființe, iubirea Mea părintească vi l-a predestinat.

Faceți aceste sacrificii și acceptați mâna părintească ce vi se întinde, dorind să vă tragă înapoi, la pieptul Părintelui vostru. Această mână părintească nu dorește altceva decât să vă cruțe de nenumărate alte încercări și drumuri dificile, pentru ca voi să vă întoarceți mai repede la Cel care nu cunoaște altă bucurie decât să își vadă întreaga creație și marile Sale idei oglindindu-se în spiritul și în inimile copiilor Săi. Singura răsplată pe care o așteaptă El pentru tot ceea ce face pentru voi este să vă vadă alergând către El, spunându-i pe nume și confesându-vă Lui: „Tată, cine suntem noi pentru ca Tu să-ți amintești de noi?!”

Pentru ca Eu, Părintele care își întinde brațele către voi, să vă pot răspunde: „Voi sunteți cei pentru care am creat această lume: copiii Iubirii Mele! Amin. Amin. Amin”.
_________________
मैं गणेश, सुप्रीम शिव का बेटा हूँ!
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !