Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 23:24
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.11.2010, 20:16    Post subject: Capitolul 104 - ASMAHAEL ÎI CERE LUI ABEDAM SĂ FIE TOVARĂȘUL SĂU DE CĂLĂTORIE Reply with quote

Capitolul 104
ASMAHAEL ÎI CERE LUI ABEDAM SĂ FIE TOVARĂȘUL SĂU DE CĂLĂTORIE

1. În continuare, Adam i-a chemat pe Enoh și pe Kenan, cărora le-a comunicat voința lui Asmahael. Aceștia i-au salutat încă odată pe copii, cărora le-au reamintit să vină și să celebreze Sabatul, după care le-au spus că pot pleca acasă pentru a-și îndeplini fericiți îndatoririle de zi cu zi.

2. Copiii și bătrânii care i-au înconjurat anterior pe patriarhi, auzind toate cuvintele rostite cu glas tare, s-au ridicat.

3. Unul dintre bătrâni l-a întrebat însă pe Enoh: “Dragul meu copil, fiu al tatălui tău Jared, care este un nepot al fiului fratelui meu, spune-mi – dacă îți este cu putinț㠖 cine este în realitate acel tânăr care stă pe spinarea tigrului, și de unde a venit el?

4. Căci comportamentul lui este ciudat, iar cuvintele lui strălucitoare și plăcute sunt extrem de puternice. De altfel, în sunetul fiecăruia din cuvintele sale există o siguranță și o încredere atât de mare, încât nu mă pot opri să nu cred că el ar putea muta munții din loc cu ajutorul lor, și că ar putea agita marea cu o singură respirație, într-o măsură mai mare decât o mie de furtuni simultan.

5. De aceea, aș dori să aflu de unde este acest tânăr și care este natura lui; dar după cum spuneam, nu doresc să aflu acest lucru decât dacă îți este îngăduit să-mi spui. Amin!”

6. Enoh i-a răspuns: “Ascultă, dragul meu părinte Abdeam, mi-ar face mare plăcere să-ți răspund dacă acest lucru mi-ar fi permis, și în iubirea ta crescândă pentru Dumnezeu vei primi în curând explicațiile referitoare la tânărul de pe tigru.

7. Tu îi cunoști numele, ceea ce deocamdată îți este suficient. La momentul potrivit, propria ta iubire pentru Dumnezeu îți va da răspunsul complet. De aceea, Dumnezeu fie cu voi toți, acum și de-a pururi! Amin!”

8. Abedam i-a mulțumit lui Enoh cu o inimă profund mișcată, spunându-i: “Dragă Enoh, îți mulțumesc! Acum sunt pe deplin satisfăcut, căci mi-ai răspuns cu claritate ceea ce am dorit să aflu. Căci a dori să afli mai mult decât locul exact al comorii, precum și maniera în care aceasta poate fi găsită, ar fi o vorbărie inutilă. Căutarea ține de propria viață a fiecăruia. De aceea, îți mulțumesc, căci tu mi-ai emoționat inima ca niciodată înainte. Cele mai sincere mulțumiri pentru tine, și întreaga mea viață pentru Dumnezeu! Amin!”

9. Cei doi i-au salutat apoi din nou pe copii și pe bătrâni, după care au revenit la locul lor, unde părinții lor îi așteptau deja.

10. Când au ajuns, Adam și-a binecuvântat din nou copiii, care s-au aranjat în formație, în vederea începerii călătoriei. Apoi, Asmahael s-a apropiat de Adam și i-a spus:

11. “Adam, dacă ești de acord, îngăduie-Mi să aleg pe unul din copiii tăi pentru a Mă însoți. Amin!”

12. Profund emoționat, Adam I-a răspuns: O, Asmahael, cum mă mai poți întreba acest lucru? Oare nu mă supun și eu bucuros, ca și întreaga Ta creație, voinței Tale?

13. Facă-se voia Ta de către noi toți, acum și de-a pururi, cu cea mai mare bucurie! Amin!”

14. Atunci, Asmahael a strigat cu voce tare: “Abedam! Abedam! Abedam! Dacă dorești acest lucru, ne poți urma, fiind însoțitorul Meu, căci ți-am încercat inima și am descoperit că aceasta nu ascunde nici o viclenie. Așadar, urmează-ne și nu fi îngrijorat, căci Eu te voi ajuta să cauți comoara și să o găsești, iar aceasta – ascultă-M㠖 cât de curând.

15. Căci astăzi te voi da morții pentru a te putea trezi mâine la viața eternă. Amin!”

16. Auzind această chemare, Abedam a venit în grabă și a spus: “Te voi urma oriunde vei dori! Dă-mă morții de o mie de ori, căci cu cât mai des vei face acest lucru, cu atât mai multă viață voi primi cu siguranță înapoi de la Tine.

17. O, Tu, Cel care stai pe spinarea fiarei, iartă-mă că îți spun ceea ce simt. Sunt convins că alături de Tine nu va fi deloc dificil să descopăr marea comoară.

18. De altfel, simt că acela care Te are pe Tine se poate descurca cu ușurință fără să mai aibă nici o altă comoară. Și mai simt de asemenea că acela care Te-a descoperit pe Tine nu mai are nevoie să caute, căci el a găsit comoara reală, murind și trezindu-se din nou la viața eternă.

19. O, Asmahael, îngăduie-i sărmanului Abedam să stea alături de Tine pentru totdeauna, și nu doar pe durata acestei călătorii; dar nu în calitate de tovarăș al Tău, ci avându-Te pe Tine în inima mea, până la viața eternă. Amin!

20. O, îngăduie-mi să Te urmez pentru totdeauna! Facă-se voia Ta! Amin!”

21. Abedam s-a alăturat apoi lui Asmahael cu mare bucurie în suflet, și profund învigorat, a urmat marșul părinților alături de Acesta.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !