Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 17:17
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.11.2010, 21:30    Post subject: Capitolul 108 - STÂNJENEALA LUI SETH Reply with quote

Capitolul 108
STÂNJENEALA LUI SETH


1. Când Seth a primit în locul răspunsului pe care îl aștepta cu anxietate o contra-întrebare, el a devenit extrem de stânjenit, fiind incapabil să rostească vreun cuvânt.

2. Enos a observat această stânjeneală și l-a întrebat: “Dragă tată Seth, tu, care ești o imagine a lui Adam, la fel cum Adam este o imagine a lui Dumnezeu, spune-mi cel puțin de ce păstrezi acum tăcerea în legătură cu întrebarea pe care ți-am pus-o. Oare am greșit atunci când ți-am pus această întrebare, în condițiile în care nu știam nimic care ți-ar fi putut servi drept răspuns?

3. S-a spus încă din cele mai vechi timpuri că o asemenea întrebare este absolut liberă, iar răspunsul nu este altceva decât o explicație adusă întrebării.

4. Dar cine poate fi obligat să răspundă dacă nu poate lumina prin nimic întunericul întrebării?

5. Tu m-ai întrebat în legătură cu o lumină pe care eu nu am primit-o încă, astfel încât am fost nevoit să devin debitorul tău. Tocmai de aceea, eu am cerut în noaptea mea lumina care ar fi trebuit să-Ți servească drept răspuns, dar nu Ți-am impus prin nimic necesitatea de a-mi răspunde, dragul meu tată, ci te-am rugat numai să-mi arăți dacă am greșit atunci când ți-am urmat exemplul.

6. De multă vreme există printre noi obiceiul ca drepturile taților să fie transferate fiilor, iar cele ale mamelor fiicelor, drepturi pe care Creatorul le-a introdus deja în natura tuturor lucrurilor. Dacă în cazul de față am simțit nevoia să fac și eu apel la acest drept firesc, spune-mi, dragă tată, dacă poți să-mi reproșezi ceva.

7. Este oare împotriva ordinii dacă fiului îi lipsește lumina în chestiunea particulară de care l-a întrebat tatăl său? Este oare greșeala mea dacă nu pot aduce lumina în această chestiune? Și este oare greșit ca eu, în calitate de fiu, să-i cer părintelui meu un sfat în această privință?

8. Iată, sunt convins că nu am greșit cu nimic și această acțiune a mea este justificată în fața ta, a lui Adam și a lui Dumnezeu; întrebarea mea nu ascunde nimic și are doar intenția deschisă de a afla adevărul, astfel încât poți să mă consideri demn să primesc un răspuns, arătându-mi cel puțin calea, dacă nu dorești să-mi oferi o explicație deplină. Amin!”

9. Seth i-a răspuns: “Dragă Enos, așteaptă puțin, căci eu nu am limba binecuvântată a lui Enoh sau Kenan, astfel încât să îți pot da pe loc răspunsul cel bun. Ai puțină răbdare cu mine, iar în curând vei primi un răspuns; că va fi o altă noapte, sau o lumină nouă, vei afla atunci.

10. Nu trebuie să-mi vorbești despre drepturile tale, pe care le cunosc și eu la fel de bine, și nici despre obiceiurile străvechi, care vor rămâne foarte bune până la sfârșitul timpurilor, căci eu însumi te-am învățat despre ele. Cât privește însă răspunsul meu, acesta nu este deloc ușor, și necesită o anumită perioadă pentru a cântări cu atenție cele ce trebuie spuse. De aceea, ai puțină răbdare, și în curând va apărea ceva, fie că va fi noaptea, sau o lumină nouă. Amin!”

11. După care, Seth s-a gândit în sinea sa: “Of, ce prostie am putut să fac, din nou! Oare de ce a trebuit să-mi manifest șiretenia în fața propriului meu fiu, născând astfel în el dorința de a afla mai multe, cât se poate de firească, de altfel. Dar ce folos de vreme ce nu pot să i-o satisfac...

12. Ce aș putea să-i răspund după ce va trece scurta perioadă de răgaz pe care i-am cerut-o?

13. Să nu-i spun nimic a devenit acum imposibil, căci această atitudine s-ar opune dreptului divin la primirea răspunsului mult așteptat, potrivit promisiunii făcute.

14. Nu am voie să rostesc adevărul, iar o minciună încă și mai puțin.

15. O, Asmahael, Asmahael, abia acum înțeleg cât de dificilă este respectarea unei legi, chiar și a uneia ușoare.

16. O, Asmahael, dacă nu mă vei ajuta iarăși, îmi voi încălca promisiunea! O, nu mă lăsa să mă scufund în noaptea densă a ruinei! Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !