Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 25.4.2024, 00:54
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.11.2010, 21:34    Post subject: Capitolul 109 - ODIHNA PATRIARHILOR SUB ARBORELE DE PÂINE Reply with quote

Capitolul 109
ODIHNA PATRIARHILOR SUB ARBORELE DE PÂINE


1. Tot discutând astfel între ei, patriarhii au parcurs fără să-și dea seama jumătate din distanță, moment în care Adam a dorit să se odihnească puțin, căci se făcuse deja ora unsprezece (după sistemul vostru de calculare a timpului), iar soarele începuse să ardă puternic.

2. De aceea, puțină odihnă sub umbra răcoroasă a arborelui Bahania era tot ce-și dorea Adam. Locul era bine ales, mai întâi pentru a-și recâștiga puterea, apoi din cauza răcorii, și în al treilea rând datorită unui izvor cu apa foarte rece și bună la gust, binecunoscut patriarhilor, și căruia Adam îi atribuise întotdeauna anumite calități cu totul particulare de revigorare a trupului.

3. Așadar, patriarhii s-au așezat aici, lăudându-Mi Numele cu toată fervoarea. Iar cei care Mă recunoscuseră deja s-au bucurat, mai puțin Seth, a cărui promisiune făcută și Enos îi oprima inima.

4. Adam a observat imediat că ceva nu era în regulă cu Seth, și l-a întrebat: “Ascultă, iubitul meu fiu, spune-mi ce te îngrijorează.

5. Căci văd că respiri precum cineva care numără acolo unde nu există numere, sau nimic de calculat. Ce s-a întâmplat? Deschide-ți gura în fața mea, și inima în fața Aceluia care pășește printre noi. Amin!”

6. Seth a devenit încă și mai stânjenit, căci Enos se afla lângă el, astfel încât s-a dovedit incapabil să rostească vreun cuvânt.

7. Abia acum a ieșit Asmahael în față și l-a ajutat pe sărmanul Seth să iasă din dilema sa, cu următoarele cuvinte:

8. “Dacă cineva cade într-o capcană, într-un fel sau altul, prin cuvânt sau prin faptă, deoarece el nu este la fel de elocvent ca și cel care l-a prins în capcană, greșeala nu îi aparține celui căzut în capcană, ci celui care a întins-o.

9. Căci dacă lupul prinde un măgar ale cărui picioare sunt mai lente decât cele ale lupului, cine ar putea condamna măgarul pentru că s-a lăsat prins și sfâșiat de lup? Este evident că lupul, care este mult mai rapid, este singurul responsabil de prinderea prăzii sale, căci el a făcut uz de agilitatea sa în locul greșit, în loc să-și pună la încercare viteza alături de căprioare, cerbi, antilope de munte și alte animale rapide ale pădurilor.

10. În cazul în care pentru propria sa plăcere, lupul îi permite măgarului să-l prindă pe el, iar acesta, în stângăcia lui, îi zdrobește capul lupului cu copita sa grea, greșeala îi aparține în totalitate lupului, care s-a lăsat prins cu bună știință, punându-se astfel la dispoziția măgarului și a stângăciei sale. Seth, Mă înțelegi?

11. Cu cine ții mai mult, cu lupul sau cu măgarul? Iar dacă ai vreun pic de înțelepciune, spune-Mi, ce ți-a împiedicat picioarele, de nu ai ținut seama, cu toată schema ta șireată, de modul în care va reacționa măgarul atunci când va prinde lupul neglijent?

12. Ascultă, nu legea – așa cum te gândeai tu în mod prostesc – ci propria ta prostie te pedepsește astfel.

13. Cine te-a pus să-l întrebi pe Enos, care era încă orb, exact ceea ce Dumnezeu Însuși ți-a poruncit să nu revelezi deocamdată?

14. Iată, în șiretenie nu se ascunde nici cea mai mică scânteie de înțelepciune, căci există o mare diferență între prudența smerită și șiretenie. Prudența merge sigură pe drumul său, în timp ce șiretenia este nevoită să se supună adeseori prostiei.

15. De data aceasta vei fi ajutat, căci ai acționat în virtutea iubirii. Pe viitor asigură-te însă că măgarul nu se apropie prea mult de capul tău cu copita sa, căci în caz contrar, ai putea păți ce a pățit lupul din fabulă.

16. Cât despre tine, Enos, așteaptă-ți răspunsul până mâine; vei fi ultimul care îl vei primi, căci ai făcut presiuni asupra tatălui tău și ai dat emoții inimii sale. De aceea, așteaptă până mâine. Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !