Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 11:56
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.11.2010, 22:11    Post subject: Capitolul 113 - ENOH LE VORBEȘTE LUI METHUSELAH ȘI LUI LAMEH Reply with quote

Capitolul 113
ENOH LE VORBEȘTE LUI METHUSELAH ȘI LUI LAMEH
(25 iunie 1841)


1. Cei doi au rămas uimiți de aceste cuvinte ale lui Asmahael. Iar după ce acesta a făcut câțiva pași mai departe, Lameh i-a spus lui Methuselah:

2. “Tată, ce crezi de acest discurs succint al tânărului? Mie mi se pare că el are o părere extrem de înaltă despre sine. Cuvintele lui o demonstrează cu claritate: „Este bine că vă aflați acolo unde sunt eu!‟ De ce nu spune: „Este bine că vă aflați acolo unde se află Adam și copiii lui Dumnezeu?‟

3. Iată, sunt câteva lucruri pe care nu reușesc încă să le înțeleg. De aceea, spune-mi, dacă ești de acord și dacă cunoști răspunsul, cum ți se par toate acestea și ce crezi despre acel tânăr? Amin!”

4. Dar atunci, Enoh s-a îndreptat către ei și i-a corectat, spunându-le: “Ascultați-mă, copiii mei, dacă eu țin în mână o piatră, și dacă cineva vine și mă întreabă: „Prietene, ce ții tu în mână?‟, iar eu îi arăt ce am în mână, dar el mă întreabă din nou: „Ce e cu piatra aia?‟, nu vi se pare corect să îi răspund: „Ce te privește pe tine? Este o piatră pe care o țin în mâna mea, nu un obstacol pentru tine.

5. De vreme ce nu este o povară pentru tine, de ce îți faci griji în legătură cu ea? Dacă eu sunt fericit cu povara mea, nu ar trebui să mă întrebi cu atâta îngrijorare de ce fac acest lucru!‟

6. Este vreun om capabil să strângă o piatră în mâna sa atât de tare încât să o pulverizeze, transformând-o în praf? Sunt convins că nimeni nu va încerca acest lucru.

7. Oare nu este mai practic să iei piatra în mână decât să te izbești de ea pe drum și astfel să te rănești la picior? În mod similar, cine ar fi tentat să se îndepărteze de propria sa viață?

8. Bine, dar dacă are viața, de ce acționează el ca și cum nu ar fi primit-o niciodată, ca un om orb față de tot ceea ce îl înconjoară?

9. În fond, ce știe omul? Oare nu provine tot ceea ce știe el de la Dumnezeu? Cum își poate el imagina că poate gândi în afara lui Dumnezeu, ca și cum și-ar fi autosuficient și nu ar mai avea nevoie de părerea lui Dumnezeu? Dar după ce el începe să facă speculații, el continuă astfel până când se conduce singur către ruină.

10. La fel faceți și voi acum, întrebați și faceți speculații. Dar dacă eu v-aș spune acum: „Eu, Enoh, sunt tatăl vostru!‟ – ce semnificație ar avea această afirmație pentru voi?

11. Dacă v-aș spune așa ceva, mi-ați putea oare reproșa că am o părere prea bună despre mine însumi? Oare nu sunt eu și în realitate ceea ce limba mea afirmă că sunt?

12. Ce se va întâmpla dacă cel orb va începe să judece? Cum se poate aștepta acela care nu vede nici măcar ziua, ca noaptea să-l ilumineze?

13. Dacă nu puteți înțelege nici măcar cuvintele lui Asmahael, ce semnificație strâmbă ar putea avea judecata voastră asupra lui Asmahael?

14. Dar dacă v-aș întreba: „Ce este creșterea unui trandafir și ce este trandafirul însuși?‟, ați păstra cu siguranță tăcerea.

15. De ce vă tot întrebați cine este Asmahael? Eu vă spun un singur lucru: așteptați până mâine și totul vă va fi explicat. Deocamdată, rămâneți însă alături de Asmahael și manifestați cel mai înalt respect posibil față de fiecare cuvânt al lui! Amin! Acum încercați să înțelegeți ceea ce v-am spus! Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !