Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 17:23
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.11.2010, 22:36    Post subject: Capitolul 114 - NERĂBDAREA LUI LAMEH ȘI RĂSPUNSUL LUI METHUSELAH Reply with quote

Capitolul 114
NERĂBDAREA LUI LAMEH ȘI RĂSPUNSUL LUI METHUSELAH


1. După ce Enoh le-a recomandat celor doi să asculte cu cea mai mare atenție fiecare cuvânt al lui Asmahael, el i-a părăsit și s-a îndreptat către părintele Jared, așteptând acolo un semn pentru a putea continua călătoria către miazănoapte. Dar acest semn nu i-a fost dat prea curând, căci ziua era foarte călduroasă, iar bătrânii părinți savurau răcoarea și odihna sub frunzișul des al arborelui Bahahania (numit și Bahania).

2. Cei doi nu au rămas însă deloc liniștiți, în special Lameh, care a rupt tăcerea și a început din nou să vorbească:

3. “Ascultă, tată Methuselah, ce a mai fost și toată această poveste? Ce a vrut să spună părintele Enoh – căruia oricum nu i-am cerut nici o explicație – cu cuvintele sale?

4. Toată lumea pare să fie atât de încordată acum. Fiecare cuvânt este o predică, iar tatăl îi vorbește fiului de parcă acesta nu ar fi demn să vorbească la rândul său; iar fiul pare să ignore adeseori cu desăvârșire cuvintele tatălui său, sau cel puțin să nu le înțeleagă. Iată, așa ceva se petrece chiar cu noi doi. Părintele Enoh ne-a vorbit, iar eu unul nu am înțeles nimic, exceptând faptul că ar trebui să rămânem în apropierea lui Asmahael, și că tot restul îl vom înțelege mâine.

5. Dar ce a vrut să spună cu piatra și cu viața și cu sfatul și cu judecata, toate acestea sunt pentru mine, dragă tată, de parcă nici nu le-aș fi auzit.

6. Dacă tu ai înțeles ceva, dragă tată, explică-mi și mie. Dar dacă și tu ai înțeles tot atât cât mine, nu ne mai rămâne decât să urmăm exemplul bunicilor noștri și să așteptăm cu răbdare până mâine, în Numele marelui Dumnezeu, când vom vedea ce fruct al luminii va apărea. Așa că dacă știi ceva, spune-mi și mie, dragă tată. Amin!”

7. Methuselah i-a răspuns fiului său: “Iubitul meu fiu, oricine și-ar propune să răspundă la toate întrebările tale ar avea nevoie de zece limbi și de tot atâția plămâni. Căci viața ta nu este altceva decât un lung șir de întrebări nesfârșite, iar pe pământ nu a crescut încă copacul suficient de înalt și de puternic pe care să se poată coace un fruct suficient de mare pentru a putea conține răspunsul la toate întrebările tale.

8. Ce ai vrea să-ți răspund? Nu ai auzit cuvintele lui Asmahael, iar apoi, cele ale părintelui Enoh?

9. Meditează în tăcere asupra lor, iar dacă asta este voința Domnului, vei primi gradat din ce în ce mai multă lumină asupra lor. Căci ce înseamnă tot ajutorul nostru, întreaga noastră lumină, dacă ea nu ne este dată de sus?

10. Orice ajutor uman este inutil și toată lumina oamenilor nu înseamnă nimic altceva decât cel mai crunt întuneric. Dacă oamenii doresc să se ajute unii pe ceilalți, ei nu fac altceva decât să se rănească unii pe alții. Iar dacă cineva dorește să ilumineze un semen de-al său, el nu reușește altceva decât să-l facă și mai ignorant.

11. De aceea, continuă să întreții cu grijă micuța flăcăruie sacră de iubire din inima ta, iar în curând nu vei mai avea nevoie de iluminarea altei persoane, căci o scânteie divină, oricât de minusculă, valorează mai mult decât întregul cer plin de sori, de luni și de stele, oricât de minunate și de strălucitoare ar fi acestea.

12. Acum păstrează tăcerea și rămâi liniștit și răbdător până dimineață, când se va împlini marea promisiune. Amin! Ascultă-mă, Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !