Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 19:56
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.11.2010, 22:51    Post subject: Capitolul 117 - ÎNTREBAREA ADRESATĂ DE ADAM LUI ASMAHAEL Reply with quote

Capitolul 117
ÎNTREBAREA ADRESATĂ DE ADAM LUI ASMAHAEL
(1 iulie 1841)


1. După acest discurs, Adam l-a rugat pe Asmahael să vină la el, iar după ce Acesta din urmă a ascultat, el L-a întrebat:

2. “O, Tu, al cărui Nume limba mea nu îndrăznește să-L pronunțe, o, Asmahael, nu fii supărat pe mine, cel sărman, dacă îndrăznesc să-Ți pun o întrebare Ție, căci răspunsul Tău mi-ar lua o povară imensă de pe inimă”.

3. Asmahael i-a răspuns: “Adam, dacă îl cunoști pe Asmahael, de ce dorești să-L întrebi pe El în legătură cu ceea ce te supără pe tine? Nu știi tu oare că Cel care a creat centrul pământului și a țesut bolta cerească precum își țese un păianjen pânza sa, este deopotrivă și Creatorul inimii tale, fiind astfel prea conștient de ceea ce se petrece acolo?

4. De aceea, dacă Mă cunoști, nu întreba. Dar dacă încă nu Mă cunoști, cum poți crede că Eu voi putea rostogoli stânca din inima ta, dacă nu este cumva vorba chiar de un munte, ori de întregul pământ?

5. Dar orice te-ar tulbura, oferă-l în inima ta cu iubire, credință și devoțiune lui Asmahael cel dinlăuntrul tău, iar Asmahael cel care stă acum în fața ta îți va oferi răspunsul viu prin intermediul celui interior, iar acest răspuns te va ușura cu adevărat, în timp ce răspunsul exterior nu ar face decât să-ți ofere moartea în locul vieții. Căci orice pătrunde în om din exterior, indiferent de sursă, are pentru el o natură similară cu a morții. Viața se naște întotdeauna din interior, la fel cum Dumnezeu Însuși lucrează de-a pururi și neîncetat din propriul Său centru al iubirii.

6. Așadar, fă cum te-am învățat și vei primi răspunsul după care este însetat sufletul tău! Amin!”

7. Adam a făcut după cum i s-a spus, iar în curând fața sa a devenit strălucitoare de fericire, căci acum, orice îndoială referitoare la Asmahael l-a părăsit, iar fericirea lui era atât de intensă, la fel ca și recunoștința din inima sa, încât corpul său a devenit învăluit de lumină.

8. Toți copiii din jur au remarcat acest lucru și au venit la el pentru a-l întreba pe marele lor patriarh ce se petrecuse cu el și de ce era înconjurat de atâta lumină.

9. Adam a indicat însă spre Asmahael și le-a spus: “O, copiii mei, nu mă întrebați pe mine. Acolo se află marele Învățător și Stăpânul insondabil al tuturor lucrurilor. Nu îl mai căutați în exterior, ci înlăuntrul vostru, căci astfel își predică mesajul Cel care este de-a pururi însăși Viața Eternă.

10. Realitatea, adevărul și viața nu pot fi găsite decât înlăuntrul omului, singurul loc unde trebuie să fie căutate. Iar tot ceea ce vine din exteriorul omului nu este altceva decât iluzie, nefiind real și având o natură moartă.

11. Dacă cineva primește o lecție exterioară, din care dorește să extragă un beneficiu pentru viața sa, oare nu trebuie el mai întâi să-și distrugă propria voință, după care să aștepte plin de smerenie să vadă ce fel de fructe vor creste din sămânța acelei lecții?

12. Dar cel care se întoarce către Viața vieții dinlăuntrul său, și implicit către Acela care este sfânt, sfânt, sfânt, pururi adevărat și plin de iubire, compasiune și grație, va primi ceea ce am primit eu acum și nu va mai cunoaște povara îndoielii și a incertitudinii care i-au apăsat inima precum un bolovan. Așadar, nu mai întrebați, ci faceți ceea ce am făcut eu, și veți descoperi astfel tot ceea ce aveți nevoie, în chiar inima ființei voastre vii. Amin!”

13. După aceste cuvinte, ei s-au întors cu toții către Asmahael, privindu-L în tăcere, fiecare gândindu-se la nevoile lor particulare și la Asmahael, cu excepția lui Enoh, Abedam, Methuselah și fiul său, Lameh. Căci primii doi știau prea bine ce însemnau cuvintele lui Adam, aflând acest lucru direct de la Mine. Cât despre cei doi mai tineri, aceștia nu știau nimic, fiind complet uluiți de spectacolul din fața lor. Deopotrivă uimiți și amuzați de ceea ce vedeau, ei au uitat complet de întrebările lor despre Mine, ceea ce în etapa în care se aflau era un lucru bun pentru ei.

14. Seth, Enos, Kenan, Mahalaleel și Jared s-au adâncit din ce în ce mai mult în cererea lor adresată lui Asmahael, dar fără a primi vreun răspuns viu. Realizând lipsa de rezultat a eforturilor lor, ei s-au întors rând pe rând către Adam și i-au spus:

15. “Tată! Iată, noi nu am obținut nici un rezultat urmând sfatul tău. Unde se află eroarea, în sfat sau în noi?

16. Poate că sfatul tău nu este complet, sau poate că noi nu l-am înțeles bine!

17. Înainte mai exista parcă o ușoară lumină a amurgului, dar acum s-a așternut peste noi noaptea cea întunecată. Spune-ne, dragă tată, ce trebuie să facem? Amin!”

18. Adam le-a răspuns cu iubire și înțelegere: “Oare nu v-am învățat cum să procedați? Unde vă era mintea în timp ce eu vă vorbeam?

19. Iată, acolo, în fața voastră, Asmahael așteaptă. Dar credeți oare că vă este de ajuns gândirea? Ce este gândul fără o iubire deplină, fără o credință deplină și fără o încredere deplină? Nimic altceva decât o aparență insignifiantă, a cărei viață nu este mai lungă decât cea a unui fulg de zăpadă în vârstă de o sută de ani, care a căzut pe o piatră încinsă.

20. De aceea, orice ați face, faceți-o cu totalitatea ființei voastre, dacă doriți ca acțiunea voastră să aducă rezultate. Repet, acolo se află Asmahael. Încercați să înțelegeți, copii, Asmahael se află în mijlocul vostru! Amin!”

21. Cei cinci s-au întors din nou către Asmahael, dar Acesta a spus: “Credeți oare că pe voi am să vă învăț altceva decât pe Adam? Departe de Mine gândul! Faceți ce vi s-a spus și veți atinge ceea ce v-a promis Adam, căci fiecare dintre voi este chemat la viață.

22. Dacă însă veți eșua în demersul corect, orice cerere și orice interogare este inutilă în procesul de căutare a vieții adevărate, căci Cel care este viu nu îi răspunde celui mort, ci numai celor care au inima trezită. Amin! Încercați să înțelegeți ce v-am spus. Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !