Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 07:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.11.2010, 23:01    Post subject: Capitolul 118 - VIAȚA PE PĂMÂNT ȘI SCOPUL EI Reply with quote

Capitolul 118
VIAȚA PE PĂMÂNT ȘI SCOPUL EI


1. Auzind aceste cuvinte din gura lui Asmahael, Seth s-a ridicat din nou și le-a spus celorlalți patru: “Copii, aceasta este rădăcina vieții, iar unicul semn sigur dinlăuntrul nostru care ne demonstrează că dispunem de ea și că nu mai suntem morți din punct de vedere spiritual este – potrivit cuvintelor sacre ale lui Asmahael – faptul că noi îl percepem cu claritate pe Cel viu din interiorul nostru, care ne predică și ne susține.

2. Este adevărat, o piatră sau orice alt obiect inanimat nu poate fi niciodată capabil de acest lucru. Se poate oare revela moartea celui mort?

3. Poate oare cel mort să îi vorbească altui mort în cuvinte pe înțeles, iar acesta din urmă să le înțeleagă și să le urmeze?

4. Iar dacă Cel viu și-ar irosi cuvintele pe cel mort, la ce i-ar folosi ele celui din urmă, de vreme ce lui i-ar fi imposibil să le înțeleagă?

5. Este adevărat că noi avem o viață fizică, dar ea ne-a fost dăruită mai degrabă pentru a deștepta în inimile noastre iubirea veșnic vie pentru Dumnezeu. Deși această iubire ni s-a dat nouă, tuturor, ea ne-a fost dăruită mai degrabă ca o mireasă adormită, care trebuie mai întâi trezită în interiorul nostru prin grația neprețuită a vieții exterioare, pentru a putea sorbi apoi din izvorul de apă vie dinlăuntrul nostru, acolo unde se află adevărata viață, și pentru a învăța de la Viața oricărei vieți cum poate să trăiască într-o libertate deplină, plenară și atotputernică, absorbind astfel viața exterioară pentru ca noi să putem deveni una cu viața eternă, întru și prin Dumnezeu.

6. Viața exterioară ne permite să gândim în funcție de formele exterioare pe care le percepem, într-o manieră discontinuă, adică trecând de la o idee la alta, sau de la un obiect ori o acțiune la următoarele. Dar întreg acest proces de gândire nu este opera noastră, căci Domnul a aranjat astfel sălașul nostru (corpul în care locuim), pentru a găsi în el varietate. Și astfel, noi percepem tot ceea ce există prin intermediul gândurilor noastre. Dar oare ni s-a dat această putere numai pentru a servi casei în care locuim, sau pentru viața spiritului?

7. Iată o întrebare complet nouă. Eu aș compara gândurile cu căutătorii care se află într-o căutare constantă, dar care nu găsesc nimic dacă se îndepărtează prea tare de locul în care stă ascunsă viața.

8. Gândurile corecte nu trebuie să se repeadă precum o acvilă, ci mai degrabă să caute – precum păsărelele – viermișorii care se ascund sub frunzele verzi ale plantelor. Iar viermișorul se va afla întotdeauna acolo unde umbra verde a ierbii este mai densă, sau cu alte cuvinte, unde adevărul este mai ferm.

9. O, Asmahael, iată cum am înțeles eu lucrurile. Voi putea găsi eu viața, și împreună cu mine copiii mei, dacă voi gândi și în continuare astfel? Răspunde-Mi la această întrebare, dacă asta îți este voia! Amin!”

10. Prompt, Asmahael l-a întrebat la rândul lui pe Seth: “Ascultă, Seth! Dacă ai vorbit corect, spune-Mi, de unde ai primit tu aceste cuvinte? Iar dacă te temi că nu ai dreptate, de ce ți-ai mai obosit plămânii și limba în zadar?”

11. Seth i-a răspuns însă la fel de prompt: “O, Asmahael, cine ar putea rosti un singur cuvânt fără Tine?

12. Tu ești capabil să rostești cuvintele vieții chiar și prin gura pietrelor sau animalelor sălbatice. De ce nu ar fi posibil acest lucru și prin gura mea, pe care tu ai creat-o chiar pentru acest scop?

13. Totuși, eu nu cred că cel care vorbește și cel care trebuie să înțeleagă pe deplin cele spuse nu sunt una și aceeași ființă. Pe drumul dinspre regiunea de miazăzi către cea de la apus, Tu ne-ai revelat cu claritate și cu o iubire infinită cât de puțin am înțeles noi din propriile noastre predici adresate unii altora, încă de multă vreme.

14. De aceea, eu cred că am rostit adevărul deplin în fața Ta. Dar dacă îl și înțeleg pe deplin, aceasta, o, Asmahael, numai Tu o poți ști. De aceea, Te implor, vorbește-mi în numele grației și compasiunii Tale! Amin!”

15. Asmahael i-a răspuns astfel lui Seth: “Ascultă, Seth! Cuvintele tale sunt adevărate, căci ele au izvorât din Mine. Oricine are o inimă smerită și vorbește în Numele Meu, și nu din vreun interes vremelnic sau pentru vreun motiv personal, ci numai din iubire pentru Mine și pentru fratele său – adevăr vă spun, nici un sunet nu va ieși de pe buzele lui care să nu fie de la Mine. Dar acela care vorbește în Numele Meu, dar se ridică pe sine mai presus decât fratele său și își aruncă cu lăcomie inima în brazdele pământului – adevăr vă spun, acela este precum o plantă otrăvită, căci la fel ca aceasta, el transformă lumina divină a iubirii și căldura vieții dinlăuntrul lui într-o otravă distrugătoare și letală, în locul unei seve benefice și dătătoare de viață.

16. Dar dacă ți-ai trezit deja mireasa adormită, așa cum te-ai exprimat, la inspirația Mea, atunci nimic nu-ți mai lipsește, cu excepția acțiunii propriu-zise. Așadar, acționează conform acestor cuvinte și vei fi astfel în armonie cu tine însuți, dar și cu Mine și cu toți ceilalți care vor acționa la fel ca tine. Amin! Încearcă să înțelegi! Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !