Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 4.5.2024, 05:30
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.11.2010, 23:26    Post subject: Capitolul 123 - ÎN “MÂNA ZBÂRCITĂ A PĂMÂNTULUI” Reply with quote

Capitolul 123
ÎN “MÂNA ZBÂRCITĂ A PĂMÂNTULUI”
(28 iulie 1841)


1. În timp ce Asmahael vorbea, patriarhii au ajuns la un zid stâncos înalt, care avea numeroase excrescențe ce generau forme dintre cele mai ciudate. Din această cauză, patriarhii îi dăduseră încă cu mult timp în urmă numele de “Mâna zbârcită a pământului”. Acest zid îi separa pe copiii din regiunea de miazănoapte de patriarhi, iar de aici era imposibil să pătrunzi în regiunea de miazănoapte într-o manieră naturală. Oricine dorea să ajungă acolo trebuia să facă un ocol considerabil, fiind nevoit să călătorească prin întreaga regiune de apus, pentru a trece apoi peste un lung șir de creste muntoase, circulare, care făceau apoi legătura cu regiunea de miazănoapte, prin partea de nord-est.

2. Acest drum era însă prea departe pentru patriarhi, și întrucât ei ajunseseră deja la zid, le-ar fi fost imposibil să ajungă la el chiar dacă ar fi vrut, căci ar fi trebuit să se întoarcă mai întâi încă odată prin întreaga regiune de apus, și abia apoi peste lungul sir de munții.

3. Așadar, patriarhii stăteau în fața marelui zid, fără a mai putea să înainteze. Ei se întrebau acum, în frunte cu Adam, ce să facă pentru a-i putea informa mai întâi de toate pe copiii de la miazănoapte de apropierea Sabatului, iar apoi, pentru a le restaura libertatea, așa cum făcuseră deja în regiunea de apus, eliberându-i astfel de greul jug al unei legi care îi oprimase suficient de mult timp.

4. Situația se dovedea critică pentru patriarhi, căci în acest caz strigătele și aruncarea cu pietre se dovedea inutilă. În plus, a izbucnit o furtună violentă, așa cum se întâmplă adeseori la munte, atunci când se apropie miezul zilei, iar razele soarelui se schimbă, generând pe pământ vânturi puternice, astfel încât strigătele erau absolut zadarnice. Nici aruncarea pietrelor ca semnal al prezenței patriarhilor nu era cu putință, din același motiv. Căci la ce ar fi folosit să îi alertezi pe copii, de vreme ce ei nu puteau auzi și strigătele adresate lor?

5. Și astfel, patriarhii stăteau acolo aproape la fel de inflexibili și de neputincioși ca și așa-numita “mână zbârcită a pământului”, nimeni neștiind ce să facă. Scufundați în această dilemă, nimeni nu și-a amintit cât de aproape de ei se afla Cel în fața Căruia totul era cu putință. Nici chiar Enoh nu și-a amintit aceasta la momentul respectiv.

6. Totuși, după o vreme, Abedam L-a întrebat pe Asmahael cu o voce scăzută: “Doamne, Tu, care ești atât de sublim și de sfânt încât limba omenească nu-Ți poate nici măcar pronunța Numele, dacă crezi că eu, sărman vierme care mă zbat în praful pământului, aș putea face ceva, cu permisiunea grației Tale, poruncește-mi! Sunt gata ca la un Cuvânt al Tău să sar în prăpastie de pe această stâncă, la copiii de la miazănoapte, de pe această înălțime de 500 de stânjeni, pentru a-i informa personal pe copii ce doresc patriarhii de la ei.

7. Căci iată, Doamne, Iubire inexprimabilă și eternă, Dumnezeul și lumina ochilor mei, Cuvântul Tău poartă în el întreaga creație infinită, cu toată măreția și greutatea ei nelimitată. Cum m-ar putea lăsa el să pier câtă vreme eu nu sunt altceva decât un fir de praf infinitezimal prin comparație cu pământul?

8. De aceea, Te asigur, este suficient un singur cuvânt din partea Ta pentru ca eu să-l împlinesc pe loc. Și chiar dacă acest lucru m-ar costa viața trupului meu, sunt absolut convins în inima mea că este infinit mai bine să mori trupește întru Cuvântul Tău decât să trăiești în afara lui o mie de ani.

9. Dar, Doamne, nu voia mea, ci a Ta facă-se, acum și pururea, și-n vecii vecilor, amin!”

10. Auzind această ofertă de iubire plină de exaltare din partea lui Abedam, Asmahael l-a privit cu iubire, după care i-a răspuns cu voce tare:

11. “Abedam! Adevăr, adevăr îți spun: nu există nimeni pe pământ mai presus decât tine întru credință și iubire! Enoh este mare întru iubire și umilință, și a atins nemurirea chiar aici, pe pământ. Dar cel care își câștigă viața prin moarte este mai mare chiar decât acela care și-o câștigă prin viața însăși. Mai mare este acela care își dă viața pentru frații și părinții săi decât cel care se străduiește doar să-i trezească prin cuvinte inspirate de Mine. Căci este mai ușor să le predici altora decât să-ți dai viața pentru ei.

12. Adevăr, adevăr îți spun, Abedam: cel care va muri în trupul său în Numele Meu și întru Cuvântul Meu va atinge prin efortul său eroic viața divină și va deveni plenar una cu Mine.

13. Dar ascultă, dragul Meu Abedam, nu a sosit încă timpul ca tu să renunți la viața trupească în Numele sau Cuvântul Meu, astfel încât Mă voi limita să consider voința ta de nezdruncinat drept o acțiune plenar împlinită, căci în inima ta tu ai împlinit-o deja, prin credința, încrederea și iubirea ta pentru Mine. Și astfel, tu M-ai găsit deja pe deplin și vei rămâne de acum înainte pentru totdeauna la dreapta Mea.

14. Oricum, te asigur, dragă Abedam, că mai dispun și de alte mijloace pentru a-i elibera pe părinții tăi cei slabi de dilema în care se zbat, iar aceasta cu cea mai mare ușurință și fără ajutorul tău. Este însă foarte bine, Abedam, că ai făcut cu credință acest sacrificiu față de Mine în inima ta! Adevăr îți spun, tu l-ai întrecut chiar și pe Abel, care nu a fost omorât decât o singură dată, în timp ce tu nu te-ai opus să mori de o mie de ori în Numele Meu. De aceea, și viața ta va fi de o mie de ori mai bogată, întru Mine!

15. Dar fiindcă Mi-ai cerut un cuvânt, dorind să îndeplinești ceva pentru Mine, du-te la Enoh și spune-i să vină la Mine, căci am ceva important să îi spun, în fața părinților săi. Căci dacă Mă iubește, el trebuie să vină mai întâi la Mine, înainte ca Eu să-l primesc pe deplin, pentru ca el să poată deveni una cu iubirea pentru Mine și cu viața ce derivă din ea, și astfel, să poată deveni un erou ca și tine și să îndeplinească voința Mea în prezența părinților săi. Amin!”

16. Abedam s-a îndreptat atunci către Enoh, căruia i-a făcut cunoscută dorința lui Asmahael.

17. Enoh a venit imediat la Asmahael și i-a spus: “O, Doamne! Revarsă-Ți grația asupra mea, cel slab, și fiecare fibră din ființa mea lipsită de putere Ți se va supune de-a pururi Ție, din proprie voință, căci Tu ești Dumnezeul și Domnul meu, și Tatăl meu preasfânt și plin de iubire! Amin!”

18. Asmahael a luat atunci mâna dreaptă a lui Enoh și i-a spus cu voce tare: “Enoh, Cel care a creat această mână pentru tine din nimic o întărește acum pentru tine în prezența părinților tăi. Acum du-te la “mâna zbârcită a pământului” și dă viață materiei moarte pentru ca ea să devină pentru noi un pod lin și o cărare ușoară pentru cei care au nevoie într-o mai mare măsură de ajutorul nostru. Căci Eu nu Mă aflu în mijlocul vostru de dragul celor sănătoși, ci de dragul celor bolnavi. Amin!”

19. Enoh s-a îndreptat atunci către stâncă și i-a poruncit să se dea la o parte și să se transforme într-o cărare lină pentru toți cei care tânjeau în regiunea de jos și care aveau o nevoie disperată de ajutor.

20. Și iată, zidul s-a prăbușit, făcând loc cărării.

21. Părinții s-au cutremurat de puterea infinită a lui Asmahael. Dar El i-a întărit din nou, și ei au început să se roage în inimile lor lui Dumnezeu și să Îi laude Numele pentru actul miraculos la care au asistat, după care și-au continuat drumul cu mai multă încredere.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !