Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 2.7.2020, 21:25
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 17.11.2010, 00:08    Post subject: Capitolul 129 - DISCURSUL LUI ASMAHAEL REFERITOR LA NATURA LUI IEHOVA Reply with quote

Capitolul 129
DISCURSUL LUI ASMAHAEL REFERITOR LA NATURA LUI IEHOVA
(7 august 1841)


1. După aceste cuvinte ale lui Adam, Asmahael a pășit în fața celor trei și le-a vorbit astfel: “Ascultați-mă, Jura, Bhusin și Ohorion.

2. Cine sunt cei care au inima la fel de slabă ca și a unei muște, care sunt la fel de temători ca și o căprioară și la fel de sfioși ca și un șoarece de câmp, fugind care încotro atunci când se apropie cineva de ei sau când se aude cel mai mic zgomot în pădure, sau ascunzându-se în găurile pământului la cel mai mic fragment de stâncă ce se desprinde și se rostogolește la vale?

3. Voi chiar credeți că Iehova ar permite cu atâta ușurință moartea copiilor Lui atunci când dă drumul la câteva pietricele la vale?

4. Dacă uciderea ființelor vii i-ar fi făcut plăcere, nimeni nu ar mai fi existat în acest univers încă de foarte mult timp. Iar dacă El ar fi un prieten al morții, adevăr vă spun, puteți fi siguri că El nu ar fi creat niciodată un pământ, o lună, un soare și toate stelele de pe cer, precum și toate minunile creației, până la ultimul fir de praf.

5. Dar întrucât Iehova nu este astfel, așa cum vă puteți da cu ușurință seama din lucrurile care vă înconjoară, ci dimpotrivă, este cel mai bun prieten al vieții, căci numai El este unica Viață, eternă și adevărată, iar tot ceea ce există își trage viața din suflul Lui, El este deopotrivă și Iubirea eternă Însăși, atrăgând astfel de-a pururi toate lucrările Sale către Sine, ceea ce conduce la existența ordinii divine, plină de înțelepciune, în funcție de care sunt ordonate toate ființele vii. Copiii Lui sunt însă liberi în acțiunile și voința lor, nefiind legați în nici un fel, cu excepția faptului că trebuie să trăiască, iar aceasta numai pentru faptul că Iehova este marele prieten al vieții, și nu al morții. De aceea, copiii Lui nu ar trebui să fie atât de îngrijorați de o moarte arbitrară, îndeosebi cei ca voi, care îl iubesc cu adevărat pe marele, bunul și preasfântul Iehova, punându-și toate speranțele în El.

6. Întăriți-vă așadar cugetul și nu vă mai temeți, căci dacă Iehova ar fi dorit să vă dea morții, voi nu ați fi atins niciodată vârsta înaintată pe care ați atins-o.

7. Va veni însă o vreme pe pământ când descendenții voștri nu vor mai putea atinge vârsta înaintată pe care o aveți voi în scurta lor încercare pe pământ, deși printre ei se vor afla mulți care îl vor iubi pe Iehova mult mai mult decât voi acum. Da, în acele timpuri, chiar și copiii vor fi luați de la sânul mamei lor și mulți părinți vor plânge, dar nu vor înceta să se roage lui Iehova în durerea lor, să-i sacrifice totul, fără a se gândi vreodat㠖 așa cum faceți voi acum – că lui Iehova, moartea îi face plăcere.

8. Iată, aceasta a fost o mare greșeală din partea voastră. Pe viitor, aveți grijă să vă întăriți credința și să lăsați iubirea voastră pentru Iehova să crească; abia atunci veți putea păși într-o deplină siguranță pe cărările periculoase ale lumii. Căci brațul lui Iehova este atotputernic, iar cei pe care îi conduce El nu pot fi răniți de lumile pieritoare sau de orice putere căreia El i-a dat mână liberă până la momentul potrivit al propriei sale testări, și Mă refer acum la binecunoscuta putere a șarpelui.

9. Rămâneți acum în pace până când Mă voi întoarce. Căci plec acum ca mesager ultim pentru a vă aduna copiii și pentru a-i aduce pe toți aici, pentru ca ei să experimenteze și să recunoască cât de infinit de bun și plin de iubire este Iehova, Cel de care v-a fost atât de teamă, într-un mod atât de ridicol.

10. Într-adevăr, mânia lui Dumnezeu poate fi teribilă. Ea este un foc etern a cărui flacără nu se stinge niciodată. Dumnezeu a preferat însă să-și transforme puterea în iubire, și nu în mânie – care este de-a pururi supusă Iubirii sale eterne, singura viață eternă și perfect liberă întru El.

11. Meditați asupra celor ce v-am spus până la întoarcerea Mea. Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !