Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 12.11.2019, 11:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Momente si aspecte privilegiate - conferinta publica - Gregorian Bivolaru - Herculane - Mai 2003" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 27.11.2010, 22:13    Post subject: Căderea Reply with quote

CĂDERE


Dincolo de ruptura pe care a determinat-o între Dumnezeu și om - ale cărei diferite momente ne sunt relatate de episoadele din Geneză, care arată clar aptitudinea pierderii și a dizgrației pe care le-a suferit Adam, pierdere care s-a înscris, din nefericire, în inima întregii Sale descendențe, îndepărtând oamenii de natura lor primară, veritabila lor condiție originară la care ei trebuie să se întoarcă - această cădere poate fi de asemeni interpretată drept o mișcare generală de îndepărtare de Principiul dumnezeiesc. Această mișcare care este foarte precis rezumată în „Doctrina ciclurilor sau a erelor succesive”, „Mandvantara”, antrenează, cu o rară putere de solidificare, întregul ansamblu al manifestării vizibile.

Într-adevăr, trecerea de la o yugă (epocă) la alta, produce o degenerescență ale cărei consecințe multiple ating toate nivelele realului, cea mai redutabilă fiind pierderea tradiției spirituale, ca urmare a distanței crescânde față de Principiul dumnezeiesc, distanță care se mărește din ce în ce, într-un mod regulat și inexorabil.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !