Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 6.12.2019, 03:04
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Momente si aspecte privilegiate - conferinta publica - Gregorian Bivolaru - Herculane - Mai 2003" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 27.11.2010, 22:15    Post subject: Absolut Reply with quote

ABSOLUT


Cunoașterea Absolutului este, cu siguranță, una dintre bazele fundamentale a cărei atingere este indispensabilă oricărei abordări veritabile a cunoașterii metafizice spirituale. Evident, nu este posibil să oferim o definiție a ceea ce din principiu nu se lasă definit, care este prin urmare indefinibil, indicibil, inexprimabil. Cu toate acestea nu este interzis, chiar dimpotrivă, să ne punem întrebări cu privire la o noțiune eminamente centrală în cadrul perspectivei spirituale ce caracterizează calea tradițională spirituală, care conduce la realizarea spirituală.

Vom remarca de asemenea că expresia „Absolut” nu este folosită decât pentru a se indica ceea ce este semnificat mai curând sub numele de „Infinit”, „Posibilitate” sau chiar „Totalitate”.

Să mai adăugăm că Absolutul sau Posibilitatea se distinge de Ființă, care nu este decât o formă extrem de limitată de determinare. Într-adevăr Absolutul nu poate fi o parte a ceva; universalul nu ar putea fi închis sau cuprins în nu contează ce. Absolutul nu poate fi caracterizat decât de Infinit, deoarece, nefiind limitat de nimic, El nu lasă nimic în afara Lui.

Particularitatea ideii de Absolut impune deci ca ea să nu poată fi exprimată decât prin termeni sub formă negativă iar aceasta în măsura în care limbajul, ca oricare altă formă de afirmare pozitivă, este obligatoriu obiectivant și prin urmare limitat. În acest sens Absolutul fiind insesizabil în afara atributelor Sale doar folosirea negației exersată asupra determinării și limitării poate, într-un anume mod, să facă sensibilă dimensiunea autentică a Absolutului.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !