Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:48
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Momente si aspecte privilegiate - conferinta publica - Gregorian Bivolaru - Herculane - Mai 2003" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 27.11.2010, 22:16    Post subject: Adevăr Reply with quote

ADEVĂR


Nu ar putea exista un Adevăr străin Principiului dumnezeiesc. Atunci când se vorbește de Adevăr ca atare se face referire întotdeauna și inevitabil direct la Principiul dumnezeiesc, deoarece în afara Principiului dumnezeiesc nimic nu-și are fundamentul său propriu. Această dependență față de Principiul dumnezeiesc primar face ca relația noastră cu Adevărul să treacă obligatoriu prin recunoașterea supunerii noastre la imperativele obiective ale imuabilei Legi Principiale Supraumane. Acesta este motivul pentru care s-a spus că numai Adevărul ne face liberi din punct de vedere spiritual, după cum subliniază apostolul Ioan în Evanghelie: „Veți cunoaște Adevărul și atunci Adevărul vă va face să deveniți liberi”. (Ioan, cap.8.32.)

Cum Principiului dumnezeiesc este Unul, știind că nu pot exista evident două Principii căci unul l-ar distruge pe celălalt, la fel cum, din aceleași motive, nu pot exista două Absoluturi, două Toturi sau o pluralitate de Infinituri, Adevărul este de asemenea Unul. Vorbim deci de caracterul unic al Adevărului deoarece, în esența Sa, El este identic cu Principiului dumnezeiesc, non-diferit de această Unitate originară.

Adevărul nu este un produs al minții umane. El își are prorpia Sa existență, independent de noi. Rolul nostru este, prin urmare, doar acela de a-L cunoaște și în afară de această cunoaștere trebuie să știm că nu subzistă decât eroarea.

Adevărul nu ține de un anumit spirit practic, de un pragmatism derizoriu; El aparține Ordinii Intelectuale Pure. Este obiectul propriu al inteligenței veritabile, al veritabilului intelect superior. De altfel trebuie să știm că la Adevăr se ajunge prin percepția imediată, directă. Trebuie să înțelegem astfel intim că doar intuiția intelectuală superioară ne permite să intrăm în contact cu domeniul suprauman care este Domeniul propriu al Principiului dumnezeiesc.

Perceput prin „cunoașterea inimii” cum o numesc orientalii, Adevărul ne este transmis conform propriei Sale Ordini, conform Naturii Sale: „Adevărul este Cel care face Adevărul”. Prin urmare este foarte important să intrăm într-o stare de perfectă disponibilitate față de Adevăr, să abandonăm mecanismele care se găsesc la baza convingerilor limitate ale omului vechi, pentru a ne deschide față de Lumina Clară a Adevărului.

Știința sacră, cunoașterea metafizică fundamentală spirituală, nu au altă sursă, nu sunt alimentate printr-un alt canal decât cel al Adevărului. Originar fiind, Adevărul este adevărul asupra originilor. El este adevărul cu privire la Principiului dumnezeiesc. El este cel mai profund nucleu care este Adevărul esențial, Adevărul total; toate adevărurile parțiale nefiind decât fragmente, scântei ale Sale.

Sinonim cu Absolutul cu care El este logic și pe bună dreptate identic Adevărul transcende și depășește toate aporiile și limitările contingenței lumii manifestate. Atemporalitatea Sa îi conferă un statut de universalitate care îi permite să-i lumineze în toate epocile și în toate tradițiile pe cei care se deschid față de Luminile suverane ale Realității esențiale dumnezeiești.

Dacă ne întrebăm: „Oare câți dintre cei care păstrează o orientare tradițională spirituală autentică se îndreaptă spre Adevăr pentru El însuși, în mod complet dezinteresat, dincolo de atașamentele afective și de spiritul îngust de dominare?” - răspunsul pare să ne indice că este vorba despre un număr destul de mic. Cu toate acestea, în cadrul acestui foarte mic număr de ființe care constituie cercul extrem de închis al prietenilor extrem de sinceri ai Adevărului, se găsește - din fericire ocrotit și firește transmis - Depozitul Eternei Înțelepciuni, Depozitul Adevărului atemporal și universal.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !