Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 7.8.2020, 11:54
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Momente si aspecte privilegiate - conferinta publica - Gregorian Bivolaru - Herculane - Mai 2003" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 27.11.2010, 22:18    Post subject: Împărăția Cerurilor Reply with quote

ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR


Imaginea Împărăției Cerurilor este o imagine subtilă, deoarece analogia cu Lumea creată, în ceea ce privește Împărăția Cerurilor - veritabilă firește - este deseori incapabilă să redea realitatea proprie a ceea ce constituie esența acestui domeniu non-uman.

Împărăția Cerurilor în sensul său plenar nu poate fi comparată cu elementele Lumii materiale. Ea nu este definită de contingență și impermanență, ea rămâna în Pura Lumină a Tainei, Lumina Obscură, plină de mistere, a lui Dumnezeu. Împărăția Cerurilor care este asimilată tradițional lui Atman, Sinele Suprem Nemuritor, este pur interioară, nu este vizibilă cu ochii trupești, după cum va reaminti și Iisus: „Împărăția lui Dumnezeu nu vine în așa fel ca să izbească privirile. Nu se va zice: ’Uite-o aici sau uite-o acolo!’, căci, iată, că Împărăția lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru”. (Latină, Regnum dei intra vos est” – Luca 17.21)

Invizibilă privirilor asemeni Centrului, Împărăția Cerurilor este locul cel mai ascuns, cel mai secret, locul perfectei tăceri, al marii uniuni cu Dumnezeu Tatăl, unde este celebrată nunta sufletului cu Dumnezeu Tatăl. Departe de a putea fi sesizată prin intermediul simțurilor grosiere, Împărăția Cerurilor - după cum constatăm - este de o esență pur spirituală, non-materială. Ea se află în cea mai profundă intimitate a ființei, în intimitatea intimității, în adâncul cel mai profund al sufletului, în Centrul sufletului, în Sinele Nemuritor Atman. Tocmai de aceea, prin această cunoaștere, ființa poate apoi să comunice cu această Împărăție a lui Dumnezeu care se află și în afara sa; inima și Centrul fiind, să nu uităm, locul nemanifestării.

Există, prin urmare, o strânsă corespondență între această calificare particulară ce caracterizează atitudinea anumitor țări de a se considera locul Centrului și ideea spirituală a Împărăției lui Dumnezeu ca domeniu unic. Și într-un caz și în celălalt apare importanța și importanta noțiune de inaccesibilitate, care este – nu întâmplător – centrală acestor domenii.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !