Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 26.7.2021, 20:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Momente si aspecte privilegiate - conferinta publica - Gregorian Bivolaru - Herculane - Mai 2003" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 27.11.2010, 22:20    Post subject: Tot Reply with quote

TOT


Totul universal este lipsit de părți; este nelimitat. Nimic nu este exterior Totului. El înglobează ansamblul cel mai larg care poate exista; altfel el nu ar mai fi Totul.

Totul echivalent cu Infinitul nu este nici reductibil sau asimilabil unui obiect particular și determinat. Întrucât conține Totalitatea cea mai amplă, El nu lasă să subziste nimic în afara Lui. Neputând să fie conceptualizat și nici să constituie un obiect pentru minte ca gând specific, deoarece nici un concept nu este în măsură să-i poată cuprinde cu adevărat imensitatea și natura, Totul scapă în mod strict și riguros oricărei tentative de definire pozitivă limitată. Totul depășește în mod radical formele relative care sunt percepute din punct de vedere existențial și este superior sumei părților sale. Vom insista asupra acestui aspect deoarece o sumă aritmetică este incapabilă să redea cu adevărat ceea ce este Totalitatea ca atare.

Într-adevăr, Totul nu poate fi redus, într-o tentativă stângace de a ne face o reprezentare oarecare cu privire la El, la o simplă acumulare sau la o simplă adunare de termeni care să înlocuiască în acest scop reducția mentală sau o conceptualizare globalizantă, punând în acțiune instrumentele și mecanismele intelectuale clasice și care refuză să lase locul în acest domeniu purei intuiții intelectuale superioare. Iar în lipsa acestei intuiții pure nu se ajunge decât la crearea imaginară a unei „ens strationis”, o entitate care nu deține nici o realitate tangibilă și concretă în afara celei pe care i-o oferă gândirea. Totul trebuie, prin urmare, să fie privit în pura Sa transcendență și profunda imanență, renunțând la modurile obișnuite de evaluare, aceasta fiind singura manieră de a lăsa cât mai liber posibil, vacant și vid disponibil, spațiul interior necesar, astfel încât în subtila Sa „prezenț㔠să se manifeste Totalitatea autentică.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !