Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 08:23
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 7.12.2010, 20:40    Post subject: Capitolul 133 - PROMISIUNEA FĂCUTĂ DE ASMAHAEL LUI ENOH Reply with quote

Capitolul 133
PROMISIUNEA FĂCUTĂ DE ASMAHAEL LUI ENOH

1. După aceste cuvinte, limba lui Enoh a devenit liberă, astfel încât el a putut adresa următoarele cuvinte celorlalți:

2. “O, părinții mei dragi, și voi, copiii mei scumpi, priviți-mă și observați cu uimire cât de puternic am devenit eu, cel slab, întru Domnul, care este Dumnezeul meu și al vostru, Părintele plin de iubire al nostru, al tuturor, tot ceea ce este mai presus pentru mine și pentru voi, cu adevărat viața mea liberă și eternă, și la fel și a voastră. Priviți-mă și minunați-vă, căci eu am găsit grația în fața lui Dumnezeu, Cel care reprezintă unica și cea mai înaltă iubire a mea, și care a binecuvântat linia mea pentru a împlini marea promisiune de la sfârșitul timpurilor. Ei bine, apelez din nou la voi: priviți-mă și minunați-vă, căci tot ceea ce există în mine a devenit acum nemuritor, inclusiv corpul meu fizic, a cărui carne nu va mai putea putrezi vreodată.

3. O, părinți și copii! Domnul a săvârșit acest miracol cu mine în prezența voastră. Știți cu toții cum obișnuim noi să adunăm pietre pentru fiecare zi care trece, precum și pentru nopțile cu lună plină. Iar după ce se împlinește un an, noi dărâmăm movilele de pietre și înălțăm în locul lor o piatră memorială pentru fiecare an. Clipa aceasta transcende însă orice zi, lună sau an. De aceea, îngăduiți-mi să înalț în locul în care stau acum un monument memorial măreț întru cinstirea Domnului, care ni s-a revelat nouă într-o manieră atât de glorioasă, de miraculoasă și de plină de iubire, sub forma lui Asmahael, care se află acum printre noi și care dorește să rămână cu noi până la sfârșitul timpurilor, da, în întreaga eternitate! Timp de aproape o treime de zi, El a călătorit printre și alături de noi, ghidându-ne cu răbdare și iubire, și totuși nimeni nu s-a gândit să-i ofere o laudă mai mare decât cele pe care ni le împărtășim și noi unii altora. O, părinți și copii, noi i-am invitat mâine pe toți copiii noștri la sărbătoarea Sabatului, în care vom aduce o ofrandă Domnului. Iată, Domnul nu ne-a lăsat să așteptăm, ci a venit El Însuși la noi, alăturându-se grupului nostru. Ce este așadar mai important, Sabatul sau Domnul?

4. Oriunde se află Domnul, Sabatul se află de asemenea alături de El. O, părinți, pentru toate aceste motive, doresc să înalț acum un altar Celui care se află în mijlocul nostru și să ard o ofrandă sacrificială în onoarea Lui, pentru întreaga iubire, recunoștință, laudă, glorie, sacrificiu și adorație pe care i le datorăm.

5. Copii, mergeți și aduceți-mi mai multe pietre plate și netede, iar apoi ajutați-mă să înalț aici un altar. Apoi aduceți-mi un miel în vârstă de șapte luni pentru a-l sacrifica, precum și lemn de cedru pentru a putea aprinde focul. Mergeți și aduceți-mi toate acestea fără întârziere! Amin!”

6. Cât despre Tine, mult iubitul și preasfântul meu Asmahael, sper că vei accepta acest sacrificiu cu plăcere și c㠖 în marea Ta iubire – nu îmi vei reproșa că fac ceea ce fac purtat de marea mea iubire pentru Tine.

7. Căci ce sunt cerul și pământul prin comparație cu Tine, darămite sărmanul nostru Sabat! Acolo unde sălășluiești Tu, cu prezența Ta sacră, se află întreaga eternitate și întregul infinit, da, gloria eternă a tuturor cerurilor, sorilor și lumilor din creație.

8. Știu că Tu nu ne-ai permis să Te revelăm și să Te mărturisim înainte ca aceasta să fie voia Ta, dar marea mea iubire pentru Tine pe care am simțit-o în inimă m-a determinat să acționez astfel, spunându-mi:

9. “„Iată, Enoh, prin această poruncă ușoară, Domnul nu a făcut altceva decât să-ți testeze iubirea. Atâta vreme cât iubirea este încă moderată, această poruncă este ușor de respectat. De îndată însă ce iubirea devine extraordinar de intensă, ea doboară orice bariere, mărturisindu-se și aruncându-se în brațele subiectului adorat‟. De aceea, sper ca Tu, Cel care ești mai presus de orice, fiind iubit astfel de mine și de toți cei de față, care ești Unul, să-mi ierți mie această greșeală pentru care nu sunt vinovat, căci iubirea m-a luat pe deplin în posesiunea ei, cu o putere atât de mare încât nu am putut face altceva decât să-mi mărturisesc iubirea pentru Tine cu voce tare, în fața tuturor.

10. O, Asmahael! Accept㠖 în marea Ta grație – din partea mea și a celorlalți, marea ofrandă pe care dorim să Ți-o aducem, sfințește și binecuvântează acest altar, căci astfel el va rămâne binecuvântat de-a pururi. Amin!”

11. După acest discurs, Asmahael s-a ridicat din nou și a adresat următoarele cuvinte patriarhilor și copiilor acestora:

12. “Ascultați: Enoh a vorbit așa cum trebuie! Oricine merge pe acest drum, merge de fapt pe scurtătura către subiectul iubit. Adevăr vă spun, cel care nu merge pe acest drum nu Mă va găsi decât cu mare dificultate, iar Eu nu-i voi ieși în întâmpinare. Cât despre cel care poartă în inima sa o mare iubire, oare va continua el să numere zilele atunci când găsește subiectul iubit, sau va considera fiecare moment ca fiind sacru, căci în fiecare clipă el își mărturisește iubirea față de subiectul mult adorat?

13. Iată, care este Sabatul râurilor și fluviilor? Oare nu este marea? Înainte de a o găsi, râurile nu au odihnă, și nici Sabat. Dar de îndată ce un râu a ajuns la mare, dizolvându-se în ea, oare nu se va odihni el pentru totdeauna? Va mai aștepta el până mâine, după ce s-a vărsat în mare?

14. În mod similar, vă spun: Eu am venit la voi, și nimeni nu a venit în întâmpinarea Mea, cu excepția lui Enoh. V-am dat o poruncă pe care ați respectat-o de teama că Mă veți pierde, fără să țineți însă cont de faptul că iubirea adevărată și pură nu are niciodată nimic de pierdut, și cel mai puțin pe Mine.

15. Voi ați recunoscut foarte vag diferența dintre Mine și voi, dar Enoh M-a recunoscut. De aceea, binecuvântez această ofrandă adusă Mie de inima voastră și consacru altarul înălțat întru slava Mea de mult iubitul Meu Enoh! Iată, chiar în acest loc, linia ta va fi mântuită într-o bună zi de potopul păcatelor, iar un strănepot născut din linia ta va reclădi acest altar, aducându-Mi o nouă ofrandă de recunoștință. Binecuvântat fie acest loc în vecii vecilor! Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !