Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 4.7.2020, 12:30
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 7.12.2010, 21:10    Post subject: Capitolul 136 - ASMAHAEL ÎL MUSTRĂ PE ADAM Reply with quote

Capitolul 136
ASMAHAEL ÎL MUSTRĂ PE ADAM

1. Aceste cuvinte L-au provocat într-o anumită măsură pe Asmahael, care i-a adresat următoarele cuvinte severe, dar pline de iubire, lui Adam, la fel ca și celorlalți:

2. “O, Adam, Adam! Prostia ta a întrecut orice limite! Îngăduie-Mi să întreb mai presus de toate inima ta, de vreme ce tu ești părintele tuturor acestor copii, și a multor altora de pe acest pământ, spune-Mi așadar, în inima ta, cum ai proceda tu cu unul din copiii tăi care Ți-ar răspunde după una din cele mai importante lecții referitoare la marile ofense aduse de el directivelor tale pline de înțelepciune, într-o manieră dură și stupidă, apelând la probabilitate, ceva de genul:

3. „De ce îmi ceri ceea ce nu pot face? Este greșit ceea ce fac eu? Și dacă da, este greșeala mea? Oare nu m-am născut eu din tine și nu ești tu acela care mi-a dat această viață mizerabilă și imperfectă?

4. Dacă greșesc, aceasta ți se datorează în totalitate, căci așa m-am născut eu din tine, imperfect. De aceea, mulțumește-te cu cel care sunt și nu-mi mai cere să fiu ceea ce nu pot fi. Dacă totuși insiști ca eu să fiu diferit de cel actual, atunci distruge-mă și procreează-mă apoi într-o altă manieră, mai bună, iar dacă acest lucru îți este imposibil, încetează să mai procreezi, căci eu unul nu îți voi mulțumi niciodată pentru această existență mizerabilă pe care mi-ai dăruit-o.

5. Fie ca nimicul să rămână de-a pururi nimic, căci este preferabil să nu exiști deloc decât să duci o existență limitată și penibilă. În fond, de ce vrei să mă faci mai bun decât sunt, de vreme ce eu sunt oricum cel care sunt? Dacă m-ai fi procreat încă de la bun început mai bun, aș fi mai bun, dar întrucât lucrurile sunt așa cum sunt, oare nu este greșeala ta că eu arăt astfel? De aceea, mai întâi de toate ai grijă de tine și de căile tale și abia apoi ocupă-te de perfecționarea mea‟.

6. Adam, spune-Mi, cum s-ar simți inima ta părintească dacă unul din copiii tăi ți-ar vorbi astfel, și mai presus de toate, unul din primii tăi copii din linia principală?

7. Tu l-ai blestemat pe Cain, cel căzut în greșeală. Spune-Mi atunci, ce ai face cu un copil care nu numai că ar ucide trupul fratelui său, dar te-ar blestema simultan și pe tine, și ar dori să îți ucidă spiritul? Spune-Mi, Adam, ce ai face cu un copil atât de incorigibil?

8. Văd că păstrezi tăcerea, la fel ca un șoarece care adulmecă o pisică, și totuși, cu numai câteva clipe înainte, tu, copilul Meu din linia principală, Mi-ai spus exact asemenea lucruri.

9. Deci nu-Ți pasă dacă sunt Dumnezeu sau un om! În fond, de ce ți-ar păsa cine este Cel care îți vorbește acum, Dumnezeu, Tatăl tău, sau un biet om la fel ca și tine, căci nu tu te-ai creat singur, ci un Dumnezeu invizibil pentru tine și complet necunoscut ție. Dacă El te-a creat atât de mizerabil și de înclinat către păcat, să fie mulțumit cu tine așa cum ești, căci altfel te-ar fi făcut mai perfect. De aceea, El nu trebuie să-i ceară creației Sale nevinovate să fie mai perfectă decât este acum, așa cum a ieșit din mâna Creatorul său prost-dispus.

10. Ei, privește în inima ta și spune-Mi dacă nu acestea sunt argumentele ei!

11. Mi-ai vorbit despre calea atât de dificilă a voinței divine pe acest pământ, care ascunde atâtea piedici, și Mi-ai descris bunăvoința ta de a păși pe ea cu credință, atât cât ți-ar sta în puteri. Ai plasat astfel întreaga responsabilitate a căderii tale pe umerii Mei, ea fiind întru totul greșeala Mea, și nu a ta, căci așa te-am creat Eu, și nu altfel. Dacă ar fi să te transformi, ai avea nevoie de niște instrumente cu ajutorul cărora să devii capabil să acționezi în concordanță cu voința divină.

12. Iată, aceasta este o altă observație care nu îi poate aduce nici o bucurie Tatălui tău atât de plin de iubire și atât de grijuliu cu tine.

13. Tu invoci compasiunea Lui. Spune-Mi, ce altceva aș mai putea face decât să vin la tine ca om și ca Părinte, să te învăț cu propria mea gură ce sunt iubirea și înțelepciunea adevărate, și să te conduc cu propria Mea mână de-a lungul acestui pământ, pe care l-am creat ca bază de încercare, pentru a-ți da posibilitatea de a te perfecționa? Oare nu sunt Eu Însumi cea mai mare compasiune posibilă, cea mai mare iubire și cel mai sigur instrument de care te poți agăța?

14. Sau poate ai prefera să ascult de dorința ta și să vă transform pe voi, oamenii, în mașini animate, adică mobile?

15. O, nebun orb ce ești! Dacă ți-ai dori cu adevărat să vezi, ai observa imediat marea perfecțiune dinlăuntrul tău, datorită căreia tu te afli cu mult deasupra tuturor celorlalte ființe, faptul că tu poți păcătui din proprie voință, sau dimpotrivă, poți păși și acționa voluntar, fără nici un păcat, așa cum face Enoh. Și tu îmi reproșezi Mie că te-ai născut din Mine ca o creatură oarbă?!

16. Iată, iată, Adam, cât de departe te-ai rătăcit din nou!

17. Tu spui că ceea ce îți cer Eu îți este imposibil. Privește-l pe Enoh, privește-i pe cei șase care îmi stau alături, da, privește întreaga mulțime și întreabă-i pe toți dacă este imposibil ceea ce cer Eu!

18. Dar Eu îți spun: tu ești singurul care caută în mintea lui un fel de Dumnezeu infinit pe care să-L respecte și să-L înțeleagă; tu ești singurul care își face viața imposibilă, împovărându-se singur cu o întreagă infinitate și căutând un Dumnezeu pe care îi este imposibil să-L găsească (căci nu știe unde să-L caute). În schimb, refuzi să-L recunoști pe Tatăl tău plin de iubire care îți vorbește acum, pe care îl disprețuiești și de care dorești să scapi.

19. Adevăr îți spun, existența unei ființe create alături de un Dumnezeu așa cum ți-l imaginezi tu și pe care îl venerezi în zilele de Sabat ar fi nu doar absolut mizerabilă, cu mult mai mizerabilă decât aceea a unui vierme care se târăște prin nisipul încins, ci de-a dreptul imposibilă, în ceea ce-L privește pe Dumnezeul tău imaginar. Căci un asemenea Dumnezeu imperfect nu numai că ar fi incapabil să dea naștere chiar și unei opere de mântuială, dar ar fi chiar mai rău decât tine, care ești incapabil să creezi singur chiar și un atom.

20. Dacă ți-am criticat căutarea prostească și aspirația absurdă către un Dumnezeu inexistent, direcționându-te în schimb numai către iubirea Tatălui, a acelui Tată care a existat dintru eternitate, există și va continua să existe întru eternitate, fiind una cu Mine Însumi, spune-Mi, am cerut Eu oare ceva nerezonabil și imposibil de la voi, copiii Mei?

21. Iată, chiar și copiii cei mici îndeplinesc cu precizie această poruncă extrem de ușoară, căci ei își iubesc tatăl mai presus de orice, fără a-și mai pune problema de ce îl iubesc. Ei îl iubesc pur și simplu, pentru că el este tatăl lor. Spune-Mi, fiul Meu, Adam, ai cerut vreodată pentru tine mai mult de la copiii tăi?

22. Dacă Eu nu cer nimic mai mult de la tine, de la voi toți, în calitatea Mea de unic Părinte, adevărat și plin de iubire, ferindu-vă de tot ce ar avea tendința să vă facă viața mai dificilă și să vă aducă astfel, în cele din urmă, moartea inevitabil㠖 care nu reprezintă altceva decât o orbire voluntară și gradată, care se folosește de tot felul de idei incoerente pentru a izbucni în cele din urmă într-o criză de mânie împotriva Creatorului, pe care îl numește un neîndemânatic neinspirat, devenind astfel și mai neagră și mai mortal㠖 spune-Mi, semăn Eu atunci mai mult cu ceea ce ai găsit tu înlăuntrul tău?

23. De aceea, cunoaște-ți mai bine Tatăl și recunoaște cât de puțin îți cere și cât de ușoare sunt lucrurile pe care ți le cere. Ridică-te apoi și vino la Mine, și spune-Mi atunci dacă sunt un Dumnezeu și un Părinte nedrept. Dar până atunci, pune-ți ordine în suflet și schimbă-ți atitudinea, căci Eu nu sunt precum tatăl care l-a blestemat pe Cain. Încearcă să înțelegi acest lucru! Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !