Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 16:22
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.12.2010, 02:14    Post subject: Capitolul 142 - DESPRE LIBERTATEA OAMENILOR Reply with quote

Capitolul 142
DESPRE LIBERTATEA OAMENILOR
(5 noiembrie 1841)

1. După această scurtă mustrare din partea lui Emanuel, Seth s-a ridicat și – profund mișcat de iubirea ce o simțea pretutindeni, inclusiv în inima sa – a spus:

2. “O, Emanuel Abba, iartă-ne pentru indiferența noastră cumplită. Iată, eu și ceilalți aici de față am devenit amorțiți în sentimentele noastre datorită acțiunilor Tale miraculoase, care ne-au lăsat fără grai. Discursurile lui Adam și Enoh, autoritatea recentă a celui din urmă, precum și discursurile Tale sublime și pline de iubire, s-au succedat unul după altul atât de rapid încât au copleșit spiritul nostru – lent, prin însăși natura lui – ceea ce ne-a făcut să nu putem fi la înălțimea gloriei inexprimabile a cuvintelor Tale sfinte. De aceea, noi ne-am prăbușit în propria noastră neajutorare și ne-am bazat în secret pe Enoh, sperând că el ne va explica mai în amănunt mai târziu, astfel încât să putem înțelege și noi ce s-a petrecut cu adevărat.

3. Iată însă că noua lumin㠖 atât de sacr㠖 izvorâtă din Tine, ne-a demonstrat de data aceasta că aceste motivații nu se mai aplică și că această indiferență malefică nu poate fi explicată decât prin propria noastră indolență. De aceea, o, Emanuel, Te implorăm, trezește voința noastră încă moartă și întărește inimile noastre slabe prin grația Ta, pentru ca și noi să putem înțelege în sfârșit cuvintele rostite de gura Ta sfântă, transformându-ne viețile în consecință, după voia Ta. Amin!”

4. Și iată ce i-a răspuns Emanuel lui Seth, precum și celorlalți de față: “Seth, ascultă-Mă, datorită cuvintelor tale adevărate, vă purific acum pe toți. Dar te previn, adevărul tău este la fel de gol în fața Mea cum ești și tu. De aceea, îmbrăcați-vă inimile cu iubirea liberă pentru Mine, pentru ca voi să puteți cunoaște viața! Căci Eu vă pot dărui totul, cu excepția iubirii libere a inimilor voastre pentru Mine. Acest lucru nu îl pot dărui nimănui. Și chiar dacă aș face acest lucru, ce ar mai valora atunci iubirea voastră?

5. Îți spun, ea nu ar mai valora nimic, fiind doar un impuls străin care v-ar obliga să Mă iubiți, și astfel, să Mă venerați, împotriva voinței voastre.

6. Eu v-am creat în calitate de oameni liberi și v-am înzestrat pe fiecare în parte cu propria lui parte de iubire, care stă la baza vieții dinlăuntrul vostru. De aceea, va trebui să veniți la Mine cu ajutorul acestei iubiri libere din voi, căci numai astfel veți putea avea acces la viața dinlăuntrul vostru.

7. Eu v-am dăruit vouă, tuturor, o parte egală de iubire, la fel cum un grăunte viu de iubire a fost așezat în fiecare sămânță. Atunci când această sămânță este plantată în pământ, roua iubirii se adună în jurul ei. Această rouă distruge carnea care învelește germenul cel viu, iar acesta devine liber. După eliberarea germenului, acesta începe să absoarbă cu aviditate roua iubirii care îl înconjoară, și implicit viața, continuând să crească până când poate străpunge cu putere solul, înălțându-se liber către lumina soarelui. Beneficiind de această libertate, el crește din ce în ce mai puternic, până când, în cele din urmă, din minusculul germene inițial s-a dezvoltat un copac uriaș, plin de viață, și care aduce rod bogat. Și întreaga viață dinlăuntrul său este caracteristică numai pentru acest copac, aducând propriul său rod înmiit.

8. Acum întrebați-vă singuri dacă același lucru nu este valabil și în cazul iubirii voastre libere, dacă aceasta nu este un germene al vieții eterne ascuns în trupul vostru, în timp ce acesta din urmă este echivalentul învelișului dur al bobului de grâu?

9. Cuvântul și iubirea Mea pentru voi sunt roua iubirii, ce vă transformă la fel cum roua transformă bobul de grâu din sol. De aceea, absorbiți Cuvântul Meu în ființa voastră, pentru ca El să poată distruge caracteristicile voastre lumești, eliberând astfel cu adevărat iubirea din voi, care este tot una cu viața eternă. Numai prin această viață liberă puteți deveni arbori fructiferi utili, îndeplinindu-vă corect îndatoririle vieții față de viața însăși. Acum însă, singura voastră sarcină constă în a deveni vii și liberi prin iubirea voastră față de Mine. Numai astfel veți deveni cu adevărat liberi întru Mine și cu ajutorul Meu, adică a Tatălui vostru adevărat, etern și preasfânt. Amin!

10. Iar acum, îndreptați-vă către partea dreaptă a altarului, venerați sacrificiul lui Enoh înlăuntrul vostru și lăsați inimile voastre – încă atât de slabe întru iubire – să se încălzească la focul ofrandei. Amin!”

11. Au urmat cu toții cuvintele lui Emanuel, așezându-se în partea dreaptă a altarului, cu fața către miazăzi. În partea dinspre dimineață stăteau Emanuel, Enoh – cel care oficia sacrificiul, Lameh, și ceilalți care erau treziți din punct de vedere spiritual. Celelalte două laturi, dinspre apus și miazănoapte, erau libere pentru ceilalți oameni.

12. După ce toate pregătirile au fost gata, ofranda fiind pregătită, Adam a pășit din nou în fața lui Emanuel și L-a întrebat plin de devoțiunea cea mai înaltă și de iubirea cea mai pură:

13. “O, Emanuel, sper că nu ne vei părăsi după acest sacrificiu, și c㠖 în marea Ta grație – vei rămâne și mâine pentru a sfinți și pentru a primi sacrificiul de pe înălțimile sacre, din ziua de Sabat. Căci iată, copiii din regiunile de dimineață, de miazăzi și de apus nu Te-au recunoscut încă! O, cât de fericiți ar fi dacă Te-ar putea vedea și ei în mijlocul lor, ascultând cuvintele vieții din gura Ta sfântă!

14. Oricum, o, Emanuel, nu voia mea sau a noastră, ci voia Ta facă-se acum și de-a pururi. Amin!”

15. Emanuel i-a răspuns astfel lui Adam: “Tu ești grijuliu, iar grija ta nu este în zadar, căci tu ești părintele întregului sânge care curge pe acest pământ. Dar grija ta se îndreaptă către zădărnicia vieții exterioare, fiind preocupată de forma Mea vizibilă, într-o persoană similară Ție. Crezi tu oare că dacă Eu sunt invizibil, sunt mai puțin prezent și mai puțin util ca Părinte, decât în această formă vizibilă?

16. Iată, acest gen de griji sunt superflue, căci îți spun: este mai bine ca nimeni să nu Mă vadă ca Ființă, ci numai prin iubirea din inima sa. Căci prezența Mea vizibilă este o constrângere, în timp ce prezența Mea invizibilă este însăși libertatea vieții voastre. Nimeni nu poate atinge viața eternă prin constrângere, ci numai prin libertate, care este sinonimă cu iubirea lui pură pentru Mine.

17. Cel la care am venit și cu care am rămas va fi înghițit de Mine, căci focul iubirii Mele este prea infinit pentru ca o ființă muritoare creat㠖 creată însă în vederea nemuririi – să-l poată suporta. Dacă însă cineva, care M-a căutat în inima sa, vine la Mine liber și din proprie inițiativă, ascultă, acela a devenit deja suficient de puternic și de ferm, iar Eu nu-l voi mai înghiți, ci îl voi primi la Mine, pentru a-Mi putea contempla în eternitate infinitatea Mea și pentru a se bucura de-a pururi liber de emanația iubirii și grației Mele nesfârșite.

18. Îți voi îndeplini totuși cererea și voi deveni și mâine vizibil pentru câteva momente, putând fi astfel perceput de către toți copiii tăi. Încearcă să înțelegi! Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !