Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 19:20
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.12.2010, 03:13    Post subject: Capitolul 154 - DESPRE ADEVĂRATA IUBIRE DE APROAPE Reply with quote

Capitolul 154
DESPRE ADEVĂRATA IUBIRE DE APROAPE

1. În tot acest timp, celălalt Abedam a ascultat calm și cu o vizibilă plăcere discuȚia dintre Enoh și Abedam. Acum, El s-a ridicat subit în picioare și s-a repezit pur și simplu către cei doi frați, îmbrățișându-i cu putere, după care le-a spus:

2. “Da, este corect și adevărat, și într-o deplină armonie cu ordinea divină. Iar dacă frații vor trăi așa cum o demonstrați voi, Tatăl lor va fi și pe viitor – la fel ca acum – aproape de copiii Lui, care se vor gândi la Dumnezeu în inimile lor pline de iubire și vor acționa ca frații între ei.

3. Adevăr vă spun: Oricine spune: „Îi iubesc pe Dumnezeu și pe frații mei!‟, dar dispune de ceva pe care nu îl împărtășește cu frații săi astfel încât numai partea cea mai mică să-i rămână lui, acela este încă plin de iubire de sine și nedemn de Tatăl. Dacă cineva are zece frați și posedă 12 mere, el trebuie să le dea fraților săi 11 mere, să își ia o jumătate de măr pentru sine, și să păstreze cealaltă jumătate tot pentru frații săi. Numai așa va fi el un adevărat copil al Tatălui preasfânt din Ceruri, într-adevăr demn de Acesta.

4. Dacă un tată își iubește copiii mai mult decât pe cei ai fratelui său, și el dă dovadă de iubire de sine, fiind astfel nedemn de Tatăl. Și vă mai spun: cu adevărat binecuvântat va fi acela care față de nevoile fratelui său își va uita propriile nevoi, și care, din dorința de a răspunde nevoilor copiilor fratelui său, va sacrifica chiar nevoile copiilor săi în fața lui Dumnezeu, adevăratul lui Părinte, cu o supunere plină de recunoștință și de iubire.

5. Este mai bine pentru voi dacă din iubire pentru frații voștri, sunteți cel mai sărac dintre ei, decât cel mai bogat. Căci dacă ai împărțit darurile tale și ți-a rămas și ție o parte, tot pentru tine ai acționat, neținând cont de grija Tatălui Ceresc. Dacă dintr-o iubire pur frățească le-ai dat totul fraților tăi și nu ai păstrat nimic pentru tine, atunci te-ai eliberat complet și te-ai lăsat întru totul în seama grijii Tatălui Ceresc. Credeți oare că Tatăl infinit de bun și de sfânt își va lăsa vreodată copilul în nevoie?

6. Adevăr vă spun: El va asigura o sută pentru unul, de o sută de ori câte o sută pentru zece, și o infinitate pentru totalitate.

7. Judecați singuri. Ar putea exista vreodată suferințe și nevoi între frați dacă ei și-ar manifesta iubirea unii față de ceilalți, unul fiind la fel ca toți, iar toți la fel ca unul?

8. O, cu adevărat, într-un asemenea caz, cu toții s-ar bucura de nenumărate binecuvântări din partea Tatălui preasfânt.

9. Astfel, dacă doriți să fiți demni, copii ai unicului Tată preasfânt din Ceruri, trăiți ca frații și surorile. Dacă veți trăi astfel, Tatăl preasfânt va trăi și El în mijlocul vostru și va avea grijă de voi toți; în caz contrar, vă veți întoarce în curând la vechiul blestem și veți fi nevoiți să vă căutați o bucată uscată de pâine cu sudoarea grea a frunții, printre buruieni și mărăcini.

10. Iată care trebuie să fie atitudinea voastră unii față de ceilalți: dacă fratele vostru a făcut ceva pentru voi, asigurați-vă că el nu pleacă fără a-și primi răsplata binemeritată. Dacă voi i-ați făcut însă un serviciu fratelui vostru, nici măcar să nu visați că el vă datorează ceva, ci lăsați propria voastră iubire de frate să fie cea mai mare răsplată a voastră. Această atitudine va fi pe placul Tatălui Ceresc. Dar dacă totuși, iubirea fratelui vostru îl determină să vă răsplătească, acceptați această plată numai ca o ofrandă adusă iubirii sale, și mulțumiți-i și sărutați-l pentru ea. Căci orice ați primi trebuie să priviți exclusiv ca pe un dar; în acest fel, veți fi un frate adevărat pentru frații voștri, iar Tatăl preasfânt va fi de-a pururi mulțumit cu asemenea copii. Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !