Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 15.7.2020, 10:47
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.12.2010, 03:19    Post subject: Capitolul 155 - LAMEH ÎNTREABĂ CARE ESTE NUMELE STRĂINULUI ABEDAM Reply with quote

Capitolul 155
LAMEH ÎNTREABĂ CARE ESTE NUMELE STRĂINULUI ABEDAM
(17 noiembrie 1841)

1. După ce al doilea Abedam și-a încheiat discursul, Lameh, credinciosul devot al lui Emanuel, s-a îndreptat către El și L-a privit din creștet până-n tălpi; căci ultimul Său discurs l-a trezit din extazul său născut din iubirea față de Emanuel, amestecat cu tristețea generată de despărțirea lor. Sufocat de iubirea lui tristă, el nu a auzit mai nimic din primele cuvinte rostite mai devreme. De aceea, când a început să perceapă subit cuvintele de lumină și iubire rostite de gura divină a lui Abedam, acestea au avut un efect uimitor asupra inimii sale recent trezite, iar aceasta cu atât mai mult cu cât Cel din a cărui gură au ieșit aceste cuvinte nu era altul decât Emanuel Însuși, într-o nouă ipostază.

2. După ce L-a studiat astfel pe Abedam, fără să descopere nimic, el și-a luat inima-n dinți și L-a întrebat:

3. “Ascultă, Abedam, tu ești încă un străin pentru mine, dar din gura ta umană ies cuvinte pur divine, de parcă mult-adoratul meu Emanuel Abba ar sta aici și ar vorbi El Însuși despre un veritabil punct cardinal al vieții umane, căci este limpede că El nu ar fi vorbit diferit de modul în care ai vorbit tu. Fii deci atât de bun și spune-mi de unde ai primit tu o asemenea înțelepciune supremă a iubirii.

4. Căci iată, dispariția lui Emanuel m-a făcut până acum orb și surd la toate, astfel încât ochii mei te văd acum pentru întâia oară printre noi, și te consideră absolut uimitor. De aceea, vorbește-mi despre tine, căci inima mea tânjește după o mai bună cunoaștere a ta”.

5. Și iată ce i-a răspuns Abedam lui Lameh: “Mult iubitul Meu Lameh! Ascultă, poți să-Mi spui ce oră este și unde ne găsim?”

6. Lameh i-a răspuns: “Din câte îmi pot da seama și din amintirile mele vagi, aceasta este coliba lui Adam, în care el ne-a primit pe toți cei care suntem prezenți, după ce am revenit pe sfintele înălțimi ale munților. Dar toate acestea mi le reamintesc ca pe un vis. Ce oră este acum nu-Ți pot spune cu exactitate, dar având în vedere lumina destul de puternică din colibă, nu cred că s-a înserat încă”.

7. Abedam i-a spus atunci lui Lameh: “Ascultă, dragul Meu Lameh, pentru tine este cu deosebire important să știi ce oră din seară este. De aceea, du-te afară și vezi – în funcție de poziția soarelui la apus – dacă este seara devreme sau seara târziu”.

8. Lameh i-a urmat imediat sfatul, dar a avut un adevărat soc să constate că în locul soarelui la apus, afară era un întuneric beznă, acoperind întregul pământ, iluminat doar din când în când de fulgerele răzlețe ale furtunii, care se apropiase între timp foarte mult.

9. El a revenit atunci în colibă în cea mai mare grabă, căci avea o adevărată oroare de noapte și de furtună. S-a apropiat apoi timid de Abedam și i-a spus:

10. “O, omule bun și drag, tu știai cu siguranță prea bine ce noapte cumplită este afară. De ce oare m-ai trimis să înfrunt această noapte teribilă, când soarele a apus de mult, iar fulgerele puternice de lumină și tunetele bubuitoare par să fie singurele care au început o bătălie teribilă cu noaptea cea densă și înspăimântătoare?

11. Iată, încă mai tremur de spaimă. O, Emanuel, ce bine ar fi dacă ai fi acum cu mine! Împreună cu Tine aș înfrunta cu dragă inimă această noapte cumplită, căci furtuna amenințătoare de afară, cu fulgere și tunete care par că urmăresc o bătălie distructivă, ar fi fost nevoită să asculte de Tine și să se retragă.

12. Bine cel puțin că este cu noi Enoh, căci altfel am pieri cu toții. Tu nu pari să fii prea îngrijorat de furtuna violentă care se apropie, dar acest lucru îți poate fi iertat, căci tu nu ești decât un străin și probabil că nu ai experimentat niciodată teroarea unei asemenea vremi în timpul nopții, pe aceste înălțimi. După ce vei fi trăit însă o asemenea experiență, ceea ce se va petrece chiar în această noapte, poți fi sigur că data viitoare când se va apropia o furtună, vei fi chiar mai speriat decât sunt eu acum.

13. O, Emanuel Abba al meu, ce bine ar fi fost dacă ai fi rămas cu noi în noaptea aceasta!”

14. Abedam l-a privit cu multă blândețe pe Lameh, i-a luat mâna și l-a întrebat: “Dragul Meu Lameh, ascultă, dacă noaptea de afară ți s-a părut atât de neagră, spune-Mi, de unde crezi că provine lumina din coliba aceasta?”

15. Abia după această întrebare a observat Lameh lumina din interior; și întrucât nu a putut remarca nici o sursă de iluminat, el s-a întors imediat către Abedam și i-a spus:

16. “Ascultă, omule bun și drag, acesta este un miracol! Aici, lumina există fără lumină! Da, această încăpere este le fel de luminată ca ziua, și totuși, eu nu pot descoperi nici o lumină aprinsă. Cum se poate întâmpla așa ceva? Care este cauza acestei lumini? Cum de este posibil?

17. Oare tu ești acela care a generat acest fenomen, sau poate furtuna de afară? Căci am observat și altădată că în timpul marilor furtuni, în nopțile cele mai negre, iarba, copacii și pietrele sunt adeseori înconjurate de o lumină albăstruie, care este însă mult prea slabă prin comparație cu această lumină.

18. De aceea, răspunde-mi tu la întrebarea pe care mi-ai pus-o”.

19. Dar Abedam l-a trimis la Seth cu următoarele cuvinte: “Lameh, du-te la Seth, iar el îți va spune de unde a apărut această lumină. Atunci vei descoperi o lumină în lumină, acolo unde acum nu ai descoperit nimic”.

20. Lameh s-a dus imediat la Seth și l-a întrebat: “Dragă tată Seth, vrei să faci pentru mine ceea ce fratele, sau fiul tău, sau ce o fi față de tine, a spus că o să faci?”

21. Seth i-a răspuns: “De ce ai stat atâta vreme adormit în inima ta? Dacă ai fi fost treaz, o asemenea întrebare nu și-ar mai fi avut rostul. Dar întrucât orbirea și surzenia ta s-au datorat iubirii tale față de Emanuel Abba, pot spune că ai o scuză valabilă, astfel încât îți voi răspunde că acela care a creat în mod miraculos și de neînțeles pentru noi această lumină este chiar cel care te-a trimis la mine și care a creat-o printr-o singură frază: „Să fie lumină!‟, susținută de puterea divină dinlăuntrul său. Acum știi tot atât cât știu și eu, așa că te poți duce la el, dacă dorești explicații suplimentare. Amin!”

22. Lameh s-a întors imediat la Abedam, așa cum i-a sugerat Seth.

23. Atunci, Abedam l-a întrebat: “Dragul Meu Lameh, caută puțin în iubirea din inima ta și vei găsi în curând adevăratul creator al acestei lumini. Căci Acela pe care îliubești atât de mult nu este atât de departe de tine pe cât crezi. Dar după ce îl vei găsi, păstrează acest lucru în secret până mâine dimineață. 24. În timpul acestei nopți, vei vedea lucruri cu adevărat mărețe. Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !