Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 4.5.2024, 05:08
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 10.12.2010, 03:23    Post subject: Capitolul 156 - DESPRE IUBIRE Reply with quote

Capitolul 156
DESPRE IUBIRE
(19 noiembrie 1841)

1. Auzind cuvintele rostite de Abedam, Lameh a început să caute în inima sa, și nu i-a luat mult timp până a început să înțeleagă cine se ascundea în spatele lui Abedam.

2. Văzând că Lameh L-a recunoscut, Abedam l-a întrebat: “Ascultă, mult iubitul și credinciosul Meu Lameh! Cum te simți acum? Îți mai este teamă de marea furtună care se apropie de noi?

3. Sau poate ar trebui să Mă tem și Eu împreună cu tine?”

4. Dar Lameh a început să plângă de bucurie, dovedindu-se incapabil să răspundă. Abia după o bucată de vreme, după ce inima sa și-a exprimat iubirea prin nenumărate lacrimi de bucurie, expansionându-se suficient de mult pentru o veste atât de mare, a putut el să-i adreseze, într-o stare de vizibilă beatitudine, următoarele cuvinte lui Abedam:

5. “O, Abedam! O, Emanuel! O, Abba! O, Tu, o, Abba al meu, Te-am găsit din nou, o, din nou!

6. Cum mi-ar mai putea fi teamă de furtuna care nu reprezintă nimic în fața lui Dumnezeu?

7. Dacă aceasta este voia Ta, lasă pământul să fie spulberat în bucăți de nenumărate fulgere, iar marea să se evapore precum o picătură de rouă pe un fier încins. Da, cele mai cumplite uragane pot să lovească cu o asemenea forță încât să se joace cu munții la fel cum se joacă o furtună obișnuită cu frunzișul copacilor; bolovani de mărimea unor lumi pot să cadă asupra pământului, – dar în mine nu vei mai găsi nici un pic de teamă. Căci acolo unde ești Tu, acolo mă simt eu bine, în timp ce fără Tine, mă simt îngrozitor chiar și pe vremea cea mai calmă și mai frumoasă. Totul este negru și dezolant, și oriunde ai privi, totul pare să te amenințe cu moartea. Vântul îți urlă în față: Moarte! Iarba moare. Apele vuiesc: Moarte! Iar malurile lor tremură și se prăbușesc. Iar apa se evaporă și dispare în moarte, în vidul cel întunecat. Razele soarelui, care de regulă susțin viața, ucid acum paraziții de pe morminte.

8. Forțele materiale ale corpului muritor se ofilesc, masa de carne apatică și înțepenită se scufundă epuizată în pământul slăbit și el, iar decedatul trece apoi din moarte în moarte. Stelele, altminteri vii, se întunecă și pălesc, și nici o vibrație prietenoasă nu mai intervine să întrerupă tăcerea lor moartă. Pe scurt, acolo unde ești Tu, chiar și pietrele învie, devenind atât de prietenoase încât este o plăcere să le privești. Da, eu cred chiar că dacă cineva se află împreună cu Tine în foc, învăluit de flăcările devoratoare, în loc să simtă arsurile cele mai dureroase cu putință, el ar simți doar o răcoare plăcută. Căci Tu ești iubirea, pretutindeni și întotdeauna!

9. Iată, așa se explică de ce nu mă mai tem deloc, căci acum Te am din nou alături de mine. Dar nu trebuie să mai dispari din nou, astfel încât să nu mai știu unde Te-ai ascuns!”

10. La care, Abedam i-a spus: “Da, da, nu Mă vei mai pierde niciodată, acum și în întreaga eternitate. Amin.

11. Acum însă păstrează tăcerea în fața lui Adam și a lui Seth, precum și a Evei și a soției lui Seth, și a tuturor celorlalți copii. Căci doresc ca fiecare să Mă descopere singur, așa cum ai făcut-o tu. Și nimeni nu Mă va găsi decât dacă va proceda la fel ca tine, căutându-Mă în inima lui.

12. Dar îți spun: această noapte îi va aduna pe toți în jurul nostru. Atunci însă când vor veni, nici unul dintre voi trei nu trebuie să îmi dezvăluie identitatea, căci numai atunci când marea lor teamă îi va sili să caute în intimitatea cea mai profundă a inimilor lor, revelând-o în fața ochilor lor, inclusiv iubirea ascunsă în ea, numai atunci le va fi evident câtă iubire pentru Mine sălășuiește în inimile lor, recunoscându-Mă astfel sau nu.

13. Iată, Eu procedez exact la fel ca un mire care explorează inima alesei sale, pe care dorește să o ia de soție. El se plimbă noaptea, pe furtună, în jurul colibei în care locuiește aceasta, și ascultă cu inima îngrijorată și cu cea mai mare concentrare oftaturile secrete de iubire pe care le scoate iubita sa. Cât de bine îi va fi acesteia dacă inima ei este plină de iubire pentru mirele ei; căci gura vorbește numai ca urmare a abundenței din inimă. Ea îi va striga numele, și îți spun: oftaturile și strigătele ei îi vor sfâșia inima mirelui, iar el va intra în camera ei și o va lua cu el în coliba lui chiar atunci, pentru a o face soția lui.

14. Crezi însă că dacă mirele care își urmărește aleasa o găsește pe aceasta dormind dusă, sau strigând numele altuia, o va mai lua cu el în coliba sa?

15. Crede-Mă, el nu va face niciodată acest lucru, ci o va evita pe viitor, refuzând chiar să o mai privească.

16. La fel Mă aflu și Eu acum, într-o noapte furtunoasă, la ușa tuturor aleselor Mele. În orice inimă unde voi auzi un oftat după Mine, voi intra și voi face ceea ce a făcut mirele. Dar dacă îmi voi găsi alesele dormind sau oftând după numele altuia, voi proceda tot ca mirele respectiv, într-o situație identică.

17. Există totuși o diferență între Mine și mire. Eu vin cu iubire, aduc iubire, dăruiesc iubire, caut iubirea și cer iubirea, iar cel pe care îl voi găsi dormind va fi trezit pentru a 77 ori 77 mia oară. Și numai atunci, dacă tot nu se va trezi, Mă voi retrage. Dar vai celui din fața căruia M-am retras! Adevăr îți spun: el va putea ofta, strigându-Mi numele în van o perioadă incredibil de lungă, dar Eu nu îi voi răspunde!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !