Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 19:48
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 15.12.2010, 04:12    Post subject: Capitolul 163 - PUTEREA MIRACULOASĂ A LUI SETH CALMEAZĂ FURTUNA DE FOC. CĂUTAREA LUI KAEAM. IUBIREA LUI PENTRU ABEDAM Reply with quote

Capitolul 163
PUTEREA MIRACULOASĂ A LUI SETH CALMEAZĂ FURTUNA DE FOC. CĂUTAREA LUI KAEAM. IUBIREA LUI PENTRU ABEDAM CEL ÎNALT
(29 noiembrie 1841)

1. După ce i-au consolat pe cei afectați, Abedam i-a spus lui Seth:

2. “Dragă Seth! Perioada de încercare s-a încheiat. Această furtună de foc al cărei scop a fost să solidifice metodic pământul și-a făcut datoria, astfel încât este timpul să îi ordoni, prin puterea care ți-a fost acordată, să înceteze complet, să tacă, iar cerul să se însenineze. Lasă numai munții din depărtare să ardă, căci focul lor este necesar și practic inofensiv. Amin!”

3. Seth a căzut la picioarele lui Abedam, i-a mulțumit, după care s-a ridicat din nou și a spus, întinzându-și brațele, cu inima profund emoționată:

4. “O, Părinte preasfânt, Doamne și Creator al tuturor lucrurilor! Așa cum s-a petrecut din eternitate și cum se va petrece de-a pururi, facă-se voia ta sfântă! Amin!”

5. De-abia a terminat Seth de rostit cuvântul Amin, că pe cerul întreg nu a mai rămas nici un norișor, cu excepția câtorva coloane subțiri de fum, provenite de la munții care ardeau încă la orizont. Bolta cerească arăta de parcă ar fi fost de-abia creată, împodobită cu stele minunate, astfel încât tot ce avea viață și respira s-a bucurat de restaurarea liniștii și a ordinii.

6. După realizarea acestui miracol, însoțit de o rouă răcoroasă, care a alinat rapid rănile naturii, și de un vânticel plăcut, care mângâia ușor firele de iarbă strivite la pământ, Abedam li s-a adresat tovarășilor Săi:

7. “Liniștea a fost restabilită, iar pământul este din nou împăcat. Haideți acum să-i trimitem pe copii la casele lor, pentru a se bucura de odihna naturală binemeritată. Apoi ne vom întoarce și noi la locuința noastră, pentru a-i alina pe cei care ne așteaptă acolo”.

8. Cei șase s-au dus atunci cu toții la copiii care înconjurau încă coliba lui Adam și le-au spus că este timpul să meargă acasă și să se liniștească, întrucât toate animalele s-au retras de mult în văgăunile lor din profunzimile pădurilor. De altfel, vor găsi cu toții în colibele lor suficientă lumină care le va permite să caute prin fiecare colțișor al colibei, pentru a se convinge singuri că Tatăl atotputernic nu se află atât de departe de copiii Săi, așa cum crezuseră ei în mod prostesc, în credința lor atât de oarbă.

9. După ce se vor convinge de restabilirea ordinii și a păcii, și de faptul că se aflau în afara oricărui pericol, ei vor trebui să îi mulțumească lui Dumnezeu, iar apoi să se odihnească.

10. Auzind aceste cuvinte liniștitoare, oamenii s-au ridicat și s-au grăbit către colibele lor. Câțiva dintre cei mai bătrâni au mers însă la cei șase, au căzut la pământ în fața patriarhilor, și implicit în fața lui Dumnezeu, cu inimile pline de recunoștință. După ce s-au ridicat din nou, unul dintre ei, care era al zecelea fiu al lui Seth, și-a luat inima-n dinți și l-a întrebat pe tatăl său:

11. “O, tată, cum ai reușit să faci ca toate elementele să asculte de cuvântul tău atât de prompt? Eu nu am observat niciodată până acum această putere la tine.

12. Într-adevăr, eu cred că trebuie să fie vorba de o putere mai mare decât a ta. O, răspunde-mi te rog, pentru ca și noi să putem înțelege cum este posibil ca un om să facă așa ceva!”

13. Seth i-a răspuns: “Dragul meu fiu Kaeam, văd că tu înțelegi prea bine ce îi este posibil și ce nu omului. Totuși, având în vedere că omul poate realiza multe lucruri cu ajutorul lui Dumnezeu, tu nu poți înțelege încă ce s-a întâmplat astăzi. Așteaptă însă ziua de mâine, împreună cu ceilalți, căci vei vedea atunci o mare lumină, care va ilumina toate colțurile inimii tale, permițându-ți să vezi și să înțelegi cu claritate cum se pot petrece asemenea lucruri.

14. Deocamdată, întoarce-te cu inima liniștită și plină de recunoștință la coliba ta – acum purificată și bine luminat㠖 și odihnește-te, spre folosul vieții tale naturale, în Numele Domnului. Amin!”

15. Abedam cel înalt a întărit și El cuvântul Amin, după care a adăugat: “Când veți intra în colibele voastre, găsindu-le curățate de orice murdărie și luminate, reamintiți-vă diferența dintre cele ce sunt posibile pentru Dumnezeu și cele ce sunt posibile pentru om.

16. După ce veți descoperi această diferență, comparați inimile voastre cu colibele – așa cum erau ele înainte și cum sunt acum – și astfel, un văl gros va cădea de pe ochii voștri, ceea ce vă va permite să recunoașteți cine a fost Acela care a luat cu adevărat parte la liniștirea furtunii. Amin!”

17. Kaeam i-a mulțumit pentru această lecție importantă, după care a vorbit din nou: “O, tu, ale cărui cuvinte mi-au umplut întreaga ființă cu un suflu dătător-de-viață, îmi dai voie ca după ce îmi voi conduce familia în coliba ce mi-a servit atâta vreme drept sălaș, să mă întorc în acest loc și să-mi petrec restul nopții alături de prezența ta atât de plăcută, deși în afara colibei lui Adam?”

18. Iar Abedam cel înalt i-a răspuns: “Kaeam, fă ceea ce îți cere iubirea din inima ta! Dar dacă ai o credință desăvârșită și îți dai seama înlăuntrul tău că aici se petrec lucruri mai importante decât revenirea la coliba ta, atunci lasă-ți deoparte grijile și urmează-ne chiar acum la coliba lui Adam, care dispune de suficiente camere”.

19. Kaeam a răspuns plin de fericire: “O, tu, cel plin de glorie! Cât de dulci sunt cuvintele tale! Cine le-ar putea rezista, auzindu-le?

20. Iată, toate grijile mele anterioare s-au scufundat în pământ. Într-adevăr, chiar dacă aș avea o sută de colibe, o mie de copii și o sută de neveste, i-aș părăsi pe toți din iubire față de voi, și în special față de tine, gloriosule învățător.

21. Căci iată, eu cred că Acela de care ascultă elementele și care are grijă de întregul pământ cu iubirea Lui sacră, nu va uita de sărmana mea colibă. De aceea, te urmez despovărat de orice griji, chiar și până la capătul lumii, dacă asta va fi voia ta! Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !