Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 21:33
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 15.12.2010, 04:39    Post subject: Capitolul 165 - ABEDAM CEL ÎNALT SI CEI CINCI CĂUTĂTORI AI LUMINII. NU CĂUTAREA, CI IUBIREA CONDUCE LA VIAȚĂ. Reply with quote

Capitolul 165
ABEDAM CEL ÎNALT SI CEI CINCI CĂUTĂTORI AI LUMINII. NU CĂUTAREA, CI IUBIREA CONDUCE LA VIAȚĂ.
(2 decembrie 1841)

1. Grupul celor șapte, despre care am discutat anterior, a ajuns în curând la coliba lui Adam, unde i-au găsit pe ceilalți cinci, discutând amuzați cu mama Eva.

2. Imediat după ce a intrat în colibă, Abedam s-a apropiat de cei cinci și i-a întrebat: “Spuneți-Mi ce ați descoperit în timpul absenței noastre și care au fost consecințele Cuvântului Meu către voi? Ați renăscut, sau l-ați găsit învechit? Răspundeți-Mi din inimă!”

3. Primul care a vorbit despre sine a fost Enos: “Am perceput în interiorul meu o lumină puternică și extrem de strălucitoare. Am dorit să știu de unde provine ea, și iată, lumina a ieșit afară, iar eu nu am mai putut percepe părțile interioare ale corpului meu.

4. Mi-am întrebat atunci inima unde s-a ascuns lumina, dar inima mea a rămas tăcută. Am întrebat-o din nou a doua și a treia oară, dar ea a continuat să tacă, și așa a rămas până acum.

5. Iată, asta este tot ce am experimentat. Tăcerea inimii mele și dispariția luminii”.

6. Abedam i-a spus: “Dacă în loc să cercetezi, L-ai fi iubit pe Acela care te-a iubit încă de la începutul eternității, inima ta nu ar fi devenit tăcută, iar tu ai avea acum înlăuntrul tău lumina și Cuvântul. Tu nu ai dorit însă decât să cunoști, dar să știi, cunoașterea este pentru viață ceea ce sunt vaporii decăderii pentru lumină. Prin acești vapori, tu ai alungat viața, deopotrivă cu lumina din inima ta. Astfel se explică de ce lumina s-a întunecat, iar inima ta a tăcut.

7. Mulți oameni de pe acest pământ vor avea aceeași experiență, iar cei care vor proceda ca tine vor avea mari dificultăți în a regăsi viața și lumina ei.

8. Dacă dorești să trăiești, renunță la căutarea cunoașterii și umple-ți inima de iubire. Apoi, după ce îți vei recâștiga viața, vei primi și măsura corespondentă de lumină.

9. Dacă toți oamenii de pe acest pământ și-ar pune cap la cap întreaga lor cunoaștere, crezi că ei s-ar apropia astfel de adevărata cunoaștere a lui Dumnezeu, măcar cu lățimea unui fir de păr?

10. Ce diferență există între cel care studiază legile și cel care le respectă!

11. Oare nu conduce neînțelegerea legii la distrugerea celui care o studiază, în timp ce acela care o respectă devine viu prin intermediul ei?

12. Știu ce vrei să spui: „Bine, dar nu trebuie cel care dorește să respecte legea să o cunoască mai întâi?‟

13. Eu îți voi răspunde că ai întrucâtva dreptate, dar pentru a te conduce la adevărata lumină, îți voi relata o parabolă, și depinde numai de tine să o înțelegi.

14. Ascultă, să spunem că ai doi servitori, din care unul, la orice poruncă primită de la tine, stă toată ziua bătându-și creierii să o analizeze pe ea și implicațiile ei.

15. În timp ce celălalt nu stă prea mult pe gânduri, ci pleacă imediat și – din iubire pentru tine – o îndeplinește rapid.

16. Spune-Mi, pe care din cei doi servitori l-ai păstra, încredințându-i fără rezerve secretele și dorințele inimii tale?

17. Sunt convins că nu pe acela care analizează științific voința ta, ci pe acela care o îndeplinește fără zăbavă.

18. Crezi oare că lucrurile stau diferit în ceea ce-L privește pe Dumnezeu? O, nu, îți spun Eu! Lucrurile stau exact la fel cu Dumnezeu, căci Lui nu-i pasă de sufletele cercetătoare, ci numai de acelea care sunt active prin iubirea lor.

19. Dacă vei face la fel, vei trăi, și într-un singur minut vei învăța mai multe de la marele Învățător, Domnul și Tatăl tău, decât ți-ar putea aduce setea ta de cunoaștere în sute de ani.

20. Meditează asupra acestor cuvinte în inima ta și acționează în consecință! Amin!”

21. Abedam l-a întrebat apoi pe Kenan: “Arată-Mi și tu inima ta și ce ai descoperit în ea”.

22. Iar Kenan I-a răspuns: “Într-adevăr, nici eu nu m-am descurcat mult mai bine decât tatăl Enos. Și prin fața ochilor mei, lucrurile se derulau cu repeziciune, precum niște fulgere luminoase, dar nici eu nu le-am putut urma. Ele s-au îndepărtat rapid dincolo de orizont, iar în curând, întregul glob pământesc s-a scufundat în întunericul cel mai deplin. Cu are anxietate în suflet, am fost nevoit să recunosc cât de neadecvate sunt puterile umane și cât de greu ne este să prindem din zbor o lumină trecătoare.

23. Să-mi întreb inima era ca și cum aș fi încercat să întreb o piatră. Cine poate ști ce se ascunde în ea? Ea nu îmi oferă niciodată nici un răspuns.

24. Am fost și eu prezent atunci când Emanuel ne-a dat binecuvântarea Sa. Se pare însă că această binecuvântare m-a ocolit, la fel cum s-a întâmplat cu lumina pe care am văzut-o, care nu mi-a atins ființa, ci numai ochii, și pe aceștia – atât de efemer”.

25. Abedam i-a răspuns: “În viitor, mulți oameni vor avea aceeași experiență ca și tine; și pentru mulți dintre ei, durata experienței va părea nesfârșită, căci și ei vor suferi moartea datorită înțelepciunii lor lumești. Inima lor se va împietri, iar consecința va fi pizma și lăcomia, care va fi urmată de invidie, avariție și uciderea semenilor lor umani, iar cel avar va fi privit ca un erou al virtuții, datorită economiilor lui întotdeauna egoiste. De aceea, mulți vor suferi de o mare sărăcie, iar unii vor cunoaște chiar moartea.

26. Dacă dorești însă să trăiești, fă și tu ce l-am sfătuit pe Enos. Amin!”

27. Apoi, Abedam l-a întrebat pe Mahalaleel: “Tu ce ai descoperit înlăuntrul tău? Spune-Mi!”

28. Iar Mahalaleel i-a răspuns: “Într-adevăr, lucrurile au stat chiar mai prost în cazul meu decât în cel al părinților mei. Ei au văzut cel puțin o lumină, în timp ce eu nu am văzut altceva decât o noapte atotcuprinzătoare și rece.

29. Se pare că interiorul meu este gol și dezolant. Oriunde aș fi ciocănit în inima mea, pretutindeni suna a gol. Privind către cer, am observat că acesta era din fier, și nici o rază a speranței într-o viață mai strălucitoare nu penetra prin el.

30. Am plâns atunci în marea sărăcie a inimii mele, dar nisipul încins al deșertului meu interior mi-a înghițit chiar și lacrimile. Acum nu mai pot nici măcar să plâng, și am devenit exact ca o piatră.

31. Iată așadar ce am descoperit înlăuntrul meu și continui să experimentez chiar și acum, cu excepția unei anumite ușurări pe care o simt numai în prezența ta”.

32. Iar Abedam i-a răspuns: “Ceea ce simți tu acum, vor simți mulți în zilele din urmă.

33. Tu ești încă fericit, căci tu recunoști marea nevoie dinlăuntrul tău, iar o asemenea recunoaștere este încă o mare lumină. Cei din viitor, însă, nu își vor recunoaște propria moarte. Viermele lor interior îi va roade, ca și cum ar fi trunchiul unui copac mort din pădure, iar ei nici măcar nu vor recunoaște viermele care îi distruge, transformându-i în praf.

34. Ei vor extrage atâta fier din munții încât vor face drumuri de fier; totuși, nu vor fi mulți aceia care vor păși pe aceste drumuri de fier, drepte și netede, așa cum o faci tu acum. Iar dacă dintre cei mulți și morți se va naște unul viu, chiar și scurta perioadă pe care va fi nevoit să o petreacă printre ei nu va fi deloc ușoară pentru acesta.

35. Totuși, cei care vor fi atunci așa cum ești tu acum îl vor recunoaște pe cel viu, dar numai în măsura în care tu Mă recunoști acum pe Mine. Și multe cuvinte ale vieții nu vor ajunge la ei, așa cum nu ajung acum la tine cuvintele vieții rostite de Mine.

36. Dintre voi trei, tu ești cel mai fericit, prin lipsa ta de lumină, iar în curând vei primi vești bune.

37. Dar trebuie să faci și tu ce i-am sfătuit pe Enos și pe Kenan, căci atunci vei trăi și vei avea lumină din belșug! Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !