Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 12:33
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 15.12.2010, 05:26    Post subject: Capitolul 166 - CUM AR TREBUI SĂ FIE ADEVĂRATA IUBIRE PENTRU DUMNEZEU Reply with quote

Capitolul 166
CUM AR TREBUI SĂ FIE ADEVĂRATA IUBIRE PENTRU DUMNEZEU
(3 decembrie 1841)

1. Apoi, Abedam l-a întrebat pe Jared: “Vrei să-Mi spui și tu, la fel ca părinții tăi, ce ai descoperit înlăuntrul tău în timpul absenței noastre?”

2. Iar Jared i-a răspuns: “Iată, știam că nu este prea mult de descoperit; de aceea, eu nu am căutat nimic, ci m-am relaxat și am visat cum era înainte și după această experiență îngrozitoare a furtunii. Astfel, am visat despre lucruri frumoase – cât de minunat ar fi fost dacă Asmahael ar fi rămas printre noi și ar fi locuit la mine, așa cum mi-a promis. O, cât de fericit aș fi fost!

3. Am visat apoi cât de mult ne-am fi bucurat noi toți dacă El, în calitatea Lui de Emanuel Abba, ar fi rămas cu noi până la această experiență a furtunii.

4. Am visat în continuare că Emanuel Abba ne-a trimis intenționat această furtună pentru a ne testa iubirea și credința în El. Și am mai visat că El Însuși se afla printre noi în mijlocul acestei furtuni, poate chiar în furtuna însăși.

5. Și astfel, am continuat, vis după vis. Nu am găsit nici o lumină nicăieri, dar inima mea s-a simțit mai ușoară și mai liniștită.

6. Căci m-am gândit în sinea mea că dacă am reușit chiar și numai să-L visez pe Acela pe care inima mea îl iubește cu o asemenea ardoare, la fel ca un pretendent tânăr care visează la aleasa inimii lui, aceasta este oricum o grație imensă, oricum mai mare decât aș merita eu vreodată.

7. Și iată, în acest fel, am putut trăi stări succesive de beatitudine, visând că trec dintr-o stare de extaz în alta. Asta este tot ce am găsit. De ce să mai caut în altă parte, când am găsit ceea ce mi-a dăruit mult-adoratul inimii mele. Și mai doresc să adaug că nici nu doresc să mai caut și să mai găsesc altceva. De altfel, eu sunt convins că Emanuel nu va privi cu mânie către mine atunci când – potrivit învățăturii Sale – va trebui să părăsesc acest pământ, cu acest dar al Său, care îmi oferă o beatitudine atât de mare.

8. Și astfel, eu mă voi bucura întotdeauna de Dumnezeu, de Emanuel, de mult iubitul meu Abba.

9. Iată, dragul meu străin, aceasta este comoara nepieritoare pe care am găsit-o”.

10. Auzind această mărturie a lui Jared, Abedam Și-a dus mâna la ochi pentru ași șterge o lacrimă. Abia după mai multă vreme și-a luat El mâna de la ochi și i-a spus lui Jared:

11. “Jared, ridică-te și vino la Mine, căci de acum înainte nu vei mai fi nevoit să visezi la Emanuel, pe care îl iubești atât de mult și pe care L-ai iubit dintotdeauna. De altfel, acesta este chiar motivul pentru care Asmahael s-a decis să locuiască în coliba ta. Da, nu va mai trebui să visezi niciodată la El, căci El va trăi de-a pururi sub acoperișul casei tale.

12. Vino, Jared, nu-Ți fie teamă, căci iată, Emanuel al tău, Abba al tău, Tatăl tău iubit, și-a deschis brațele către tine și te așteaptă!

13. Iată, Eu voi clădi un cer, care va fi cel mai înalt cer între toate, dar nimeni nu va fi admis în el dacă nu va veni să Mă întâmpine cu această descoperire cu care M-ai întâmpinat tu întotdeauna, în secret, la fel cum ai făcut și acum.

14. O, dragul Meu Jared! Ascultați, Enoh, Methuselah și Lameh, voi trăiți cu toții sub același acoperiș. Iubirea nu va permite niciodată să fiți despărțiți, nici între voi, și nici de Mine; astfel, Eu voi rămâne de-a pururi cu voi și cu descendenții voștri. Până la sfârșitul tuturor timpurilor, descendenții voștri vor fi ușor de recunoscut prin faptul că Eu îmi voi face întotdeauna sălaș în interiorul lor.

15. Vedeți, aceasta este adevărata iubire: tăcută și răbdătoare, fără să caute niciodată nimic, cu excepția obiectului iubirii ei. După ce inima L-a găsit pe Acela pe care îl iubește, ea este fericită, uluitor de fericită, chiar dacă iubitul ei nu se mai află în fața ochilor ei, căci el se va regăsi cu atât mai mult în inimă.

16. Atunci când cel iubit vede acest dor nestins, liniștit și plin de răbdare, al celui care iubește, și care este simultan plin de smerenie, de-abia îndrăznind să privească spre obiectul iubirii sale, adevăr vă spun: acesta și numai el este egal Celui pe care îl iubește, și care l-a iubit la rândul Lui cu mult înainte de a se naște.

17. Cei care vor face ceea ce l-am sfătuit pe Enos, vor trăi; dar Eu voi locui numai în casele celor ca Jared! Amin!”

18. În sfârșit, Abedam s-a întors către Methuselah și l-a întrebat: “Methuselah, acum știi Cine vorbește cu tine; dar nu trebuie să-Ți fie teamă să-Mi spui ce ai descoperit la rândul tău. Așadar, dacă ești de acord, te invit să vorbești!”

19. Cutremurat, Methuselah a vorbit în cele din urmă, cu o voce tremurătoare: “O, Doamne și Tată, Tu, care cunoști toate inimile și tot ce se află înlăuntrul nostru, cum de mă întrebi pe mine, care nu reprezint nimic în fața Ta?

20. Iată, eu nici măcar nu mă cunosc, în timp ce Tu mă cunoști în întregime. Dacă aș vorbi acum în fața Ta, cât de ușor s-ar putea întâmpla să rostesc – în ignoranța mea – un neadevăr.

21. Și cum Te-aș mai putea privi atunci în ochi pe Tine, Tatăl preasfânt? De aceea, judecă-mă așa cum m-ai găsit; dar Te implor, fii milostiv și plin de compasiune cu mine”.

22. Iar Abedam i-a răspuns: “Methuselah, ceea ce ai spus acum este exact ceea ce ai găsit înlăuntrul tău, iar această descoperire stă acum în fața ta. Adevăr îți spun: și tu stai în interiorul colibei lui Jared, deci sub același acoperiș cu Mine.

23. Așadar, toată lumea trebuie să caute; și toată lumea trebuie să ajungă sub același acoperiș. Cei care vor căuta așa cum ai făcut-o tu, vor găsi ceea ce ai găsit tu.

24. Totuși, fiindcă te-ai raportat la Mine ca la un judecător, vei fi nevoit să trăiești cel mai mult dintre toți pe acest pământ, căci ascultă, deși Eu sunt un judecător pentru toate ființele, copiii nu trebuie să-și numească Tatăl – judecător. De acum înainte, toți cei care își vor considera Tatăl un judecător, vor fi judecați. De aceea, o viață foarte lungă pe pământ va fi un micuț dar pentru tine din partea judecătorului, pentru ca tu să ai suficient timp la dispoziție pentru a recunoaște din nou în judecător pe Tatăl tău. Amin!

25. Iar acum, copii, iată, s-a apropiat de miezul nopții, iar corpul vostru are nevoie de odihnă; de aceea, haideți să ne retragem la culcare.

26. Tu, mult iubitul Meu Jared, ai libera opțiune de a alege dacă preferi să rămâi aici, alături de Mine, sau dacă dorești să vin Eu cu tine în coliba ta, pentru a sta cu tine”.

27. Profund emoționat, Jared i-a răspuns: “O, Tată, adoratul meu Tată, facă-se voia Ta, acum și de-a pururi!

28. Este întotdeauna atât de bine să fii alături de Tine, iar coliba mea este acolo unde Te afli Tu; aș dori însă ca nimeni să nu fie dezavantajat din cauza mea. Facă-se voia Ta! Amin!”

29. Iar Abedam i-a răspuns: “Da, ai dreptate; așadar, rămâi aici, alături de Mine. Amin!”

30. Apoi, s-au retras cu toții, cu inimile pline de recunoștință și iubire.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !