Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 6.7.2020, 10:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 15.12.2010, 05:31    Post subject: Capitolul 167 - ADEVĂRATA RUGĂCIUNE. DOMNUL – DEOPOTRIVĂ JUDECĂTOR DIVIN ȘI TATĂ PLIN DE IUBIRE Reply with quote

Capitolul 167
ADEVĂRATA RUGĂCIUNE. DOMNUL – DEOPOTRIVĂ JUDECĂTOR DIVIN ȘI TATĂ PLIN DE IUBIRE
(4 decembrie 1841)

1. Și astfel, s-au odihnit cu toții până cu o oră înainte de răsăritul soarelui. Numai Acela nu s-a odihnit care nu are nevoie de odihnă, fiind El Însuși odihna supremă, simultan cu activitatea supremă.

2. Acesta – numit aici Abedam cel înalt – fiind treaz, i-a trezit de asemenea (trupește, de data aceasta) și pe copiii Săi din somnul lor. A fost suficient un singur apel în acest sens: “Treziți-vă și ridicați-vă din paturi!” – și cu toții s-au trezit simultan, s-au ridicat, au ieșit afară și și-au spălat picioarele, mâinile, organele sexuale, pieptul, iar în cele din urmă, fața. Căci acest gen de spălare fusese dintotdeauna obiceiul lor.

3. După ce s-au spălat cu toții, cu excepția Evei – căci femeile nu se spălau decât după ce terminau bărbații, și aceasta oricum la in izvor diferit –, ei au luat ulei și și-au uns capetele, după care au intonat mulțumirile lor de dimineață în fața lui Abedam cel înalt, care era acum prezent printre ei. Și iată cum a sunat imnul lor:

4. “O, Tată preasfânt și preaplin de iubire, îți mulțumim plini de iubire, lăudat fie Numele Tău! O, cât de bun ești Tu, Tată adorat! A Ta fie întreaga glorie, mulțumirile, iubirea și adorația noastră!

5. Nu lua grația Ta, compasiunea și iubirea Ta sfântă, de la noi, care ne numim copiii Tăi, dar suntem în realitate cu toții doar niște păcătoși. Binecuvântează-ne, condu pașii noștri și ghidează-ne, ascute simțurile noastre și înmoaie inimile noastre împietrite, pentru ca ele să devină la fel de dulci ca mierea și la fel de moi ca ceara, și dilată pieptul nostru strâmt pentru ca el să poată absorbi tot mai multă iubire de la Tine, o, Tată adorat!

6. Dăruiește-ne de asemenea binecuvântarea Ta pentru a putea celebra astăzi Sabatul Tău sfânt în modul cel mai plăcut Ție cu putință. Și dacă vei descoperi încă în noi, o, sfânt Părinte, nenumărate greșeli, mai mari sau mai mici, așa cum cu siguranță descoperi acum, la fel cum ai făcut-o din eternitate, purifică-ne pe noi prin iubirea, grația și compasiunea Ta, și transformă-ne astfel încât să devenim cu adevărat demni să Te numim pe Tine „Tată‟, îngăduie-ne să Te iubim cu o inimă mai pură și să îți lăudăm Numele cu o limbă mai curată.

7. O, Tată drag și bun, stai și rămâi pentru noi același Părinte minunat care ne-ai fost încă de la începutul eternității; și nu numai pentru noi, cei prezenți, ci și pentru copiii noștri și descendenții lor de mai târziu. Amin. Facă-se de-a pururi voia Ta sfântă! Amin. Împlinească-se grația, iubirea și compasiunea Ta. Amin!”

8. Iar Abedam cel înalt a adăugat: “Amin, vă spun și Eu; amin, în concordanță cu iubirea din inimile voastre, amin, în concordanță cu acțiunile născute din această iubire. Căci Eu nu rostesc niciodată cuvântul sacru amin decât acolo unde întâlnesc iubirea cea pură.

9. Voi nu trebuie să vă rugați lui Dumnezeu, care este sfânt, sfânt, sfânt, ci numai Tatălui cel plin de iubire; căci pentru Dumnezeu, toți oamenii sunt o oroare, numai pentru Tatăl ei sunt copiii Lui.

10. Sfințenia lui Dumnezeu este inviolabilă, dar iubirea Tatălui coboară până la copiii Săi.

11. Mânia lui Dumnezeu judecă toate lucrurile, condamnându-le la anihilarea eternă, dar compasiunea Tatălui nu permite nici măcar pieirea unui vis.

12. Potrivit voinței lui Dumnezeu, toate lucrurile trebuie să moară, dar viața Tatălui vine și calcă peste moarte. Cel care îl caută pe Dumnezeu îl va pierde pe El, pe sine și viața sa, căci Dumnezeu nu permite nimănui să-L atingă. Iar înțelepciunea oamenilor care îl caută nu reprezintă altceva pentru El decât o nebunie dezgustătoare, care sfârșește inevitabil prin a-l ucide pe căutător. Căci acesta îl atinge pe Dumnezeu cu înțelepciunea sa, dar nici o ființă creată nu îl poate atinge pe Dumnezeu cu vreun simț oarecare, rămânând în același timp vie.

13. Căci Dumnezeu este un foc etern, de o puritate absolută, dar în același timp de o intensitate de nesuportat, care nu iese niciodată în afara Sa; iar dacă Tatăl nu l-ar domoli, acest foc ar distruge toate lucrurile pentru totdeauna. De aceea, toată lumea trebuie să se teamă de Dumnezeu mai presus de orice și să-L iubească pe Tatăl mai presus de orice; căci Tatăl este opusul cel mai evident al lui Dumnezeu.

14. Și totuși, Dumnezeu nu ar fi Dumnezeu fără Tatăl, care este eterna Iubire întru Dumnezeu. Iar Tatăl nu ar fi Tatăl fără Dumnezeu.

15. Dar la fel cum Tatăl este viața întru Dumnezeu, la fel, Dumnezeu este întreaga putere și forță din Tatăl. Fără Tatăl, Dumnezeu ar fi inexprimabil față de Sine Însuși, căci orice Cuvânt dinlăuntrul Lui este Tatăl. Dar nici Tatăl nu ar fi Tatăl fără Dumnezeu, și astfel, Dumnezeu și Tatăl una sunt.

16. De aceea, oricine îl atinge pe Tatăl cu iubirea sa, el îl atinge simultan și pe Dumnezeu. Dar pe acela care uită de Tatăl și dorește numai să-L atingă pe Dumnezeu cu înțelepciunea sa, Tatăl îl va ignora la rândul Lui; în schimb, focul Divinității îl va prinde și îl va sfâșia în bucăți, distrugându-l necontenit, astfel încât el nu va mai reuși niciodată să se descopere pe sine. Și vă asigur că Tatăl nu se va grăbi prea tare să-l adune la un loc din întreaga infinitate și să-l creeze din nou.

17. Oriunde se află Tatăl se află simultan și Dumnezeu. Dar numai Tatăl se revelează pe Sine copiilor Săi. Dumnezeu nu se poate revela pe Sine nimănui, decât numai prin Tatăl, și abia apoi, așa cum este cazul acum, Tatăl revelează copiilor Divinitatea. Astfel, oricine Mă ascultă, Mă privește și Mă iubește, îl ascultă, îl privește și îl iubește pe Dumnezeu. Oricine este primit de Tatăl este primit simultan și de Dumnezeu.

18. Cel nedemn, care nu este primit de Tatăl, va cădea în mâinile Divinității care îl va judeca și îl va anihila, și el nu va găsi nicăieri compasiune, grație și iubire.

19. De aceea, temeți-vă de Divinitate, căci este cumplit să cădeți în mâinile Sale!

20. Iubiți-L în schimb pe Tatăl! Ancorați-vă ferm în iubirea Lui și lăsați-vă ghidați și atinși de aceasta, căci atunci nu veți mai gusta moartea, exceptând separarea de corp, acesta din urmă nefiind altceva decât blestemul Divinității, un înveliș înlăuntrul căruia viața născută din Tatăl este protejată de mânia Divinității, prin iubirea protectoare a Tatălui.

21. Din mâinile lui Dumnezeu voi primiți blestemul, în timp ce din mâinile Tatălui primiți binecuvântarea iubirii și viața ce rezultă din ea. De aceea, rămâneți ferm ancorați în iubire și veți fi protejați de aceasta. Dacă vă veți ancora însă în înțelepciune, veți pieri și veți fi spulberați de-a pururi de Spiritul Divinității.

22. Aceste cuvinte sunt un mare dar pentru voi, de ziua Sabatului, din partea Tatălui, ai cărui copii sunteți și care vă iubește mai presus de orice altceva există în infinitatea nemărginită. Meditați asupra acestor cuvinte în inimile voastre și acționați în concordanță cu ele, căci astfel veți trăi și nu veți mai cădea vreodată în mâinile Divinității.

23. Iar acum, Seth, du-te afară, unde soarele a răsărit deja, și dispune pregătirea unui mic dejun abundent, căci atunci când spiritul și-a primit înalta sa hrană, el trebuie să se îngrijească în mod corespunzător și de trup. Cheamă-i aici pe cei trei din regiunea de miazănoapte, care cântă afară de mai multă vreme imnuri de laudă; numele lor sunt Jura, Bhusin și Ohorion. Du-te și îndeplinește-ți cum trebuie datoria! Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !