Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 14:29
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 15.12.2010, 05:40    Post subject: Capitolul 168 - REAMINTIREA NOPȚII FURTUNII. IUBIREA ALUNGĂ TEAMA Reply with quote

Capitolul 168
REAMINTIREA NOPȚII FURTUNII. IUBIREA ALUNGĂ TEAMA
(6 decembrie 1841)

1. Fericit, Seth i-a mulțumit lui Abedam cel înalt pentru sarcina primită și a alergat să împlinească voința Domnului.

2. Imediat după ce a ieșit din colibă, el i-a observat pe cei trei din regiunea de miazănoapte. El i-a strigat pe nume, iar ei i-au răspuns pe loc.

3. După ce au ajuns la el, Seth le-a spus: “Ascultați, este Cineva în această colibă care dorește să intrați; căci cu mult înainte ca eu să fi ieșit afară, El a auzit imnul vostru de laudă.

4. De aceea, intrați în colibă, unde vă așteaptă o binecuvântare uluitor de înaltă”.

5. Atunci, Jura l-a întrebat pe Seth: “Frate Seth, ce trebuie să înțelegem din cuvintele tale? Oare a venit la voi în timpul acestei nopți de teroare sublimul și atotputernicul Emanuel? Căci, crede-ne, noi ne-am gândit cu toții la această posibilitate atunci când furtuna de foc a încetat atât de subit.

6. Noi ne-am rugat și am invocat ajutorul lui Emanuel, pentru mântuirea noastră. Iar când această salvare a venit, atât de miraculos, primul lucru la care ne-am gândit a fost să îi mulțumim lui Emanuel.

7. Spune-ne așadar dacă așa au stat lucrurile!” La care, Seth a răspuns: “Cum au stat în realitate lucrurile, dragii mei frați, veți afla în curând, în colibă. Deocamdată, eu trebuie să mă grăbesc pentru a pregăti un mic dejun bogat, astfel încât nu voi mai sta la discuții cu voi”.

8. Cei trei au fost mulțumiți de acest răspuns și au intrat în colibă, plini de respect, căzând la picioarele lui Adam și ale oaspeților acestuia.

9. Adam i-a invitat însă să se ridice și le-a spus: “Copiii mei iubiți, mă bucur enorm să vă văd aici teferi și nevătămați.

10. Am fost extrem de îngrijorat de soarta fiecăruia dintre voi în timpul acestei nopți, din cauza conflictului teribil dintre elemente, dar credința mea în ajutorul Domnului – Tatăl nostru mult iubit, cel de-a pururi sfânt, sfânt, sfânt, în suprema Lui atotputere – a fost chiar mai mare. Căci noi toți am fost supuși unei mari încercări și am fost nevoiți să trecem un test crucial. Această bătrână colibă a mea a devenit subit sălașul tuturor bestiilor și fiarelor sălbatice. Șerpi, hiene, tigri, lei, lupi, urși și tot felul de alte creaturi au umplut coliba mea, în timp ce flăcările țâșneau de pretutindeni, din pământ. Credința noastră a rămas însă fermă, astfel că în curând am putut simți cu toții efectele glorioase ale binecuvântării protectoare a lui Emanuel.

11. Mergeți însă la acela care este cunoscut sub numele de Abedam, și care este încă un străin pentru voi, căci El vă va explica totul așa cum trebuie. Amin!”

12. Cei trei s-au închinat în fața lui Adam și s-au îndreptat spre străin.

13. Cel mai în vârstă dintre ei, Jura, i s-a adresat primul, spunând: “Te salutăm din inimă, Abedam! Patriarhul nostru suprem, Adam, ne-a trimis la tine, spunându-ne că ne vei povesti despre această noapte furtunoasă nemaiîntâlnită încă pe pământ, lăudat fie Domnul nostru Emanuel! Căci iată, noi trei suntem fiii lui Adam și am trăit pe acest pământ mai mult de 800 de ani. Am fost prezenți la izgonirea din Paradis, după care am avut numeroase alte experiențe teribile și triste, dar nici una care să poată fi comparată cu aceasta.

14. Nu voi vorbi acum de toate incendiile la care am asistat vreodată, nici despre munții care încă mai fumegă și mai scot foc, sau despre zguduiturile constante ale pământului, sau despre nenumăratele fulgere și trăsnete, pădurile incendiate, uraganele dezlănțuite, etc.; căci tunetul rămâne același an de an, la fel ca și conflictele dintre elemente și toate fenomenele generate de acestea, care ne înspăimântă într-o asemenea măsură simțurile. Ascultă însă, bunule om, atunci când marea cea vastă și-a ieșit din matcă, urlând și spumegând teribil, și a început să înghită munte după munte, ajungând în cele din urmă până la locuințele noastre din regiunea de miazănoapte, și forțându-ne pe noi să fugim din casele noastre în cea mai mare grabă, din cauza nenumăratelor fiare ce pluteau la suprafața apelor, unele dintre ele fiind niște monștri uriași cum nu am mai văzut vreodată, în sfârșit, când toate acestea, luptându-se unele cu altele, s-au repezit asupra noastră, iată, ele au asigurat un spectacol pe care cu siguranță nu îl vom uita prea curând.

15. Dar lucrul cel mai ciudat între toate a fost acela că toate aceste scene teribile au încetat subit, exact atunci când se părea că au ajuns la apogeu, de parcă nu ar fi existat niciodată. Marea a dat înapoi, și nu numai că s-a reîntors în vechea ei matcă, dar a dispărut atât de complet încât în urma ei nu a mai rămas nici un semn, cu excepția marilor straturi de nămol răspândit în toate direcțiile și care fusese anterior fundul ei.

16. Dacă nu ai nimic împotrivă, explică-ne aceste scene nemaivăzute și nemaiîntâlnite”.

17. Abedam i-a răspuns: “Dragii Mei prieteni, asemenea evenimente sunt într-adevăr greu de înțeles de către cei adormiți spiritual, dar se dovedesc cu atât mai utile pentru trezirea spirituală.

18. Spuneți-Mi, ce spirit cu adevărat trezit, aflat la unison cu iubirea Tatălui etern și preasfânt, poate fi înspăimântat vreodată, chiar dacă întregul pământ ar fi distrus sub picioarele sale, iar marea dezlănțuită ar înghiți rămășițele sale?

19. Credeți voi că Tatăl atotputernic – a cărui voință îngrijește și controlează cu atenție miriade de sfere cerești incomparabil mai mari decât acesta, ca să nu mai vorbim de numărul inimaginabil de spirite care trăiesc pe ele – nu este capabil să își protejeze copilul care îl iubește mai presus de orice și care este iubit mai presus de orice de către El, cu ocazia dezechilibrării unui banal atom, pe care voi îl numiți „pământ‟ sau „lume‟?

20. Sper că veți fi de acord cu Mine că așa stau lucrurile. Întrebarea firească ce se pune acum este: ce anume a generat frica disperată? Cu alte cuvinte, de ce se tem copiii de întuneric?

21. Ascultați, motivul pentru care apare această frică este iubirea lor prea slabă față de Tatăl preasfânt. După cum le este iubirea, la fel le este și credința; o credință slabă stă la baza oricărei frici.

22. Toate evenimentele de care ați vorbit nu au prea mare importanță; singurul lucru important este modul în care arată inima voastră.

23. Dacă Eu v-aș explica chiar totul, aceasta v-ar satisface în cel mai bun caz urechile, dar nu v-ar conduce la adevărata cunoaștere a inimilor voastre. De aceea, ar fi mai bine dacă v-ați examina singuri și cu toată luciditatea propriile inimi, precum și iubirea voastră pentru Dumnezeu, și vă spun: veți învăța atunci în câteva minute mai mult decât dacă v-aș explica Eu timp de milenii.

24. Deocamdată, rămâneți și împărtășiți micul dejun cu noi, căci iată, Seth și familia lui tocmai ni-l aduce.

25. Între timp, potoliți setea voastră de cunoaștere și deveniți mai activi în inimile voastre, căci astfel, noaptea voastră furtunoasă se va transforma în curând în cel mai strălucitor și mai liniștit Sabat. Meditați și înțelegeți! Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !