Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 15.7.2020, 11:04
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 15.12.2010, 06:29    Post subject: Capitolul 174 - O EVANGHELIE PENTRU CEI OFENSAȚI Reply with quote

Capitolul 174
O EVANGHELIE PENTRU CEI OFENSAȚI
(16 decembrie 1841)

1. Ajuns din nou în fața altarului sacrificial, în mijlocul lui Abedam, Enoh, Jared și Abedam cel cunoscut, Sethlahem a respirat adânc și a dorit să își relateze pe larg sentimentele rănite în timpul insultelor primite

2. Dar Abedam cel înalt i-a luat-o înainte și l-a întrebat, ca și cum nu ar fi știut ce s-a petrecut: “Sethlahem, unde sunt cei șapte?

3. Văd că ești singur. Cum se face că ai dat greș în serviciul pe care intenționai să ni-l aduci?

4. În loc să-i aduci pe cei șapte, tu te-ai întors singur și cu inima ofensată, plină de gânduri amare.

5. Ce să fac Eu acum cu tine? Dar îți spun: dacă dorești să te răzbuni pe cei șapte frați ai tăi, scrie vinovăția lor pe nisip. Dacă cineva îți dorește răul în inima lui, binecuvântează-l ca și cum ar fi primul tău născut; căci numai astfel vei fi un adevărat copil nemuritor al Iubirii eterne, plin de grație, de iubire și de întreaga înțelepciune ce derivă din aceasta.

6. Ascultă, la ce-ți folosește mintea gânditoare dacă îți lipsește iubirea? Adevăr îți spun: la nimic, căci vei colinda de-a pururi prin întuneric. Chiar dacă vei contempla timp de o mie de ani munții aflați la distanță, gândindu-te la ei până când gândurile tale încinse ar putea găuri o piatră, spune-Mi, crezi că ți s-ar revela vreun pic natura lor?

7. Eu unul nu cred! Dacă în schimb, în loc să îți lași inima să amorțească, gândindu-te aiurea la marile enigme aflate la distanță, ți-ai chema câțiva tovarăși, care doresc la fel de mult ca și tine să înțeleagă, și ați porni cu toții într-o călătorie până acolo, ce crezi că s-ar întâmpla? Și odată ajunși acolo, oare nu ați găsi realitatea de o sută de mii de ori mai bogată decât în reprezentările false ale gândurilor tale?

8. Oare nu îți va revela mai mult fiecare privire direct㠖 lipsită de gânduri – la fața locului, decât ar reuși aici gândurile tale așa-zis profunde în o mie de ani?

9. Cred că înțelegi acum ce avantaj considerabil are iubirea în fața oricărei înțelepciuni mentale.

10. Cel care dispune de iubire, adică de iubirea pură pentru Dumnezeu, Tatăl tuturor oamenilor și Creatorul tuturor lucrurilor, din care se naște iubirea justă și pură pentru frații și surorile sale, dispune de tot și de toate. El dispune de viața eternă și de o înțelepciune clară, sacră, prin nimic asemănătoare cu înțelepciunea mentală și întunecată a lumii, care este absolut inutilă, singurul ei rol fiind acela de a maturiza gradat oamenii vii în vederea morții, către care îi și conduce în cele din urmă.

11. Dacă însă dorești să atingi înțelepciunea adevărată și vie prin intermediul iubirii, inima ta trebuie să se golească de orice resentiment față de frații tăi, precum și de întreaga sa înțelepciune mentală. În caz contrar, vei continua să rătăcești de-a pururi prin beznă, fiind incapabil să distingi dacă te afli în fața unui om sau a lui Dumnezeu Însuși, cel etern și atotputernic, situație în care te afli chiar acum.

12. De aceea, mai întâi meditează asupra acestor cuvinte în inima ta. Iartă-ți frații, oricât de rău te-ar fi tratat, după care îți voi ierta și Eu nebunia și te voi pregăti în vederea vieții eterne.

13. Dacă te supără atât de tare faptul că frații tăi gândesc și vorbesc diferit de tine, de ce nu ții seama și de faptul că gândurile tale diferite de ale lor îi exasperează pe cei șapte, în timp ce ei nu au de-a face decât cu tine, care ești unul?

14. Iată, la lovitură de răspunzi cu altă lovitură Cine va câștiga vreodată? Dar dacă ești în armonie Iar inima Ți-e plină de iubire, Ai obținut deja un mic câștig. Și chiar de-acesta Ți se pare mic, Eu sunt mult mai aproape atunci de tine; Și oare nu este acesta un câștig?

15. De aceea, du-te din nou la frații tăi, cere-le iertare și câștigă-le inimile, iar atunci îți va fi ușor să îi aduci aici și să-i câștigi în vederea vieții eterne.

16. Nu îl vei câștiga niciodată pe cel sfidător cu o contra-sfidare, nici chiar dacă este vorba de propriul tău copil. Căci după cum ți-a revelat deja înțelepciunea ta, două forțe de același fel nu pot deveni niciodată una. Fiecare dintre ele se va lupta cu cealaltă și va încerca să o distrugă. De aceea, două pietre nu pot ocupa simultan locul uneia singure.

17. Vezi, nu este oare aceasta chiar propria ta teorie? Iar Eu îți confirm că această teorie este corectă și adevărată.

18. Nu ai observat chiar tu cum piatra mai slabă cedează și îi lasă locul ei celei mai puternice? Atunci, care dintre ele o urmează pe cealaltă, devenind în final conducătoarea ei și chiar fundamentul însuși al acesteia?

19. Cu siguranță, nu cea mai puternică, care a împins-o pe cea slabă de la locul ei, ci cea slabă, care i-a făcut loc celei puternice. Iată, aceasta este o altă formulă a înțelepciunii!

20. Du-te așadar la frații tăi și acționează potrivit acestei formule, căci astfel vei deveni conducătorul și maestrul lor, datorită înclinațiilor mai bune ale inimii tale. Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !