Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 13:23
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 15.12.2010, 06:37    Post subject: Capitolul 175 - SETHLAHEM ȘI CEI ȘAPTE REBELI Reply with quote

Capitolul 175
SETHLAHEM ȘI CEI ȘAPTE REBELI

1. Sethlahem era cât pe-aci să pună o nouă întrebare, dar Abedam i-a luat-o din nou înainte și i-a spus:

2. “Sethlahem, tu nu ești încă pur, căci o mare îndoială îți apasă încă inima și te orbește, astfel încât tu nu vrei și nu poți să-Mi înțelegi cuvintele.

3. Ce contează dacă ceea ce gândesc frații tăi este adevărat sau fals? În fond, nici tu nu ai vreo dovadă care să autentifice dacă înțelepciunea ta este adevărată.

4. Ce este mai bine: să dorești să învingi ceva greșit cu altceva greșit, sau să recunoști lipsa de valoare a propriei greșeli și să nu te mai opui greșelii fratelui tău, de dragul iubirii și al armoniei? În cazul din urmă, fratele care te iubește te va urma cu dragă inim㠖 în virtutea propriei sale iubiri – atunci când tu vei primi o lumină adevărată.

5. Dar dacă tu persiști cu încăpățânare în greșeala ta și te opui fratelui tău, lucru care îl enervează pe acesta, te va mai urma el dacă tu primești lumina cea adevărată?

6. Ascultă, iubirea este începutul oricărei înțelepciuni, dar umilința este o pârghie puternică a iubirii, precum și a înțelepciunii. Adevăr îți spun: atunci când ești umil, nimeni nu va încerca vreodată să te combată, căci dacă insistentul constată că tu nu opui rezistență, el își va înceta curând agresiunea, – iar ceea ce se află înlăuntrul tău nu poate contesta nimeni. Astfel, umilința este cea mai bună protecție a înțelepciunii, ca să nu mai vorbim că este cea mai bună școală pentru învățarea acelui înțelepciuni al cărei sâmbure este iubirea.

7. Opusul acestei umilințe este orgoliul, așa cum propria ta experiență ar fi trebuit să te învețe până acum.

8. Așadar, du-te și împacă-te mai întâi cu frații tăi, iar apoi condu-i la Mine, după care vom vedea care parte a erorii este mai importantă. Încearcă să înțelegi! Amin!”
(18 decembrie 1841)
9. După acest discurs, în inima lui Sethlahem au început să răsară zorii, iar el nu a mai îndrăznit să pună alte întrebări, ci s-a închinat adânc în fața lui Abedam, după care a pornit pe loc către cei șapte frați ai săi.

10. El a ajuns la ei într-o stare de profundă emoție, și deși dorea să le vorbească pe loc, s-a trezit că este incapabil să o facă. Căci recunoașterea Celui care îi dăduse acele lecții atât de importante l-a cutremurat atât de tare, încât nu mai putea rosti nici un cuvânt.

11. După ce și-a petrecut o vreme printre frații săi, într-o stare apropiată de prostrație, aceștia au început să se îngrijoreze pentru el, căci îl respectau cu toții pentru marea lui înțelepciune, atâta vreme cât nu venea cu lucruri prea noi. De regulă, el trebuia să fie de acord cu ei în legătură cu vechea tradiție, despre care putea profeți oricât voia, caz în care găsea în ei cei mai atenți ascultători. Dacă însă dorea să le vorbească despre ceva nou, ei refuzau să îl mai asculte, ba chiar îi spuneau să tacă.

12. De această dată însă, văzând că tace atâta vreme, ei i-au permis pentru întâia oară să le vorbească despre ceva nou, fiind limpede că el nu dorea să mai respecte vechea tradiție. Mai mult chiar, vorbitorul de dinainte, care i se adresase cu atâta maliție, a fost nevoit să admită că i-a părut rău că i-a vorbit așa cum a făcut-o.

13. Și astfel, inima lui Sethlahem s-a simțit ușurată, plămânii săi au început să respire mai ușor, iar el s-a simțit din nou în stare să vorbească. Și într-adevăr, li s-a adresat astfel:

14. “Dragii mei frați, îngăduiți-mi să vă vorbesc numai o singură dată! Nu doresc să vă impun nimic cu forța, și fiecare poate să-și păstreze părerile. De data aceasta vă rog însă să aveți răbdare cu mine și să ascultați totul de la început la sfârșit. După ce am încheiat, fiecare poate judeca cele spuse de mine după cum dorește. Așadar, ascultați:

15. Noi ne agățăm de ceea ce este vechi tocmai pentru că este vechi, dar uităm că în realitate nu există nimic vechi. Desigur, ori de câte ori privim la ceva care a existat multă vreme, alături de noi, și care s-a învechit, noi spunem: acest lucru s-a învechit și a îmbătrânit odată cu noi.

16. Dar chiar și atunci când judecăm astfel noi greșim foarte tare, căci dacă noi am fi cu adevărat bătrâni, ar trebui să arătăm ca acum 500 de ani.

17. Și totuși, cât de mult s-a schimbat înfățișarea noastră de atunci! Cum putem spune că ceva este vechi în condițiile în care din ceea ce este cu adevărat vechi nu a mai rămas nici o urmă?

18. Într-adevăr, noi ne-am schimbat din multe puncte de vedere. Unde este părul nostru? Unde sunt majoritatea dinților noștri? De câte ori nu ni s-a jupuit chiar proprianoastră piele? Da, aș putea întreba unde s-a dus corpul nostru cel tânăr și viguros?

19. Unde se află copacii ale căror fructe obișnuiam să le mâncăm în copilărie? Unde sunt vacile, oile și caprele care ne aprovizionau cu lapte când eram copii?

20. Fructele pe care le mâncăm astăzi cresc pe copaci noi, iar laptele pe care îl bem provine de la alte animale, și suntem satisfăcuți că ordinea lui Dumnezeu a aranjat astfel lucrurile.

21. Dacă stăm pe marginea unui pârâu, cine poate spune că fiecare picătură care curge prin fața noastră nu este nouă, sau cel puțin reînnoită? Și totuși, ea este cât se poate de bună la gust, în pofida acestei reînnoiri constante. 22. A descoperit oare cineva vreo picătură de ploaie veche?

23. Iar orice ploaie nouă ne încântă la culme, căci astfel câmpurile noastre dau rod.

24. Noi preferăm întotdeauna porumbul cel nou, căci cel vechi a mucezit. Dorim mereu cele mai proaspete fructe. Oricine preferă un tânăr sau o tânără în locul unui tovarăș bătrân.

25. Cui îi place mai mult soarele care apune la sfârșitul unei zile vechi decât cel care răsare la începutul unei zile noi? Cine nu preferă primăvara care întinerește totul, vechii ierni obosite și reci?

26. Ascultați, dragii mei frați, de vreme ce noi preferăm întotdeauna, pretutindeni și în toate, ceea ce este nou, sau cel puțin reîntinerit, găsind o utilitate mult mai mare în acesta față de orice este vechi și care a trecut de mult timp, Domnul nostru Iehova Savaot, sau Dumnezeu, Creatorul etern al tuturor noilor lucruri, reînnoiește în permanență totul în fața ochilor noștri; de ce ne-am revolta atunci dezaprobatori dacă, prin voința lui Iehova Savaot, s-ar introduce o modificare minoră în celebrarea ofrandei de Sabat?

27. Nu doresc să critic astfel opinia voastră, ci dimpotrivă, să vă liniștesc; căci s-a întâmplat de multe ori ca și voi să aveți păreri remarcabile, opuse propriei mele opinii, dar pe care nu le-am putut contesta niciodată, căci mi-ați dovedit adeseori cât de ascuțită este mintea voastră.

28. Aș dori să mai adaug doar o singură rugăminte, și anume, să veniți împreună cu mine la altar, pentru a-l cântări și recunoaște împreună cu mine pe străinul care ne așteaptă acolo. Căci credeți-mă, cuvintele sale sunt atât de puternice și de copleșitoare, încât aproape că m-a convins că este Iehova Însuși!

29. Știu că vă vine să râdeți, dar vă spun: nu râdeți înainte de a investiga cu atenție întreaga chestiune, după care veți înțelege mai bine vechiul proverb, care îmi place atât de mult și pe care îl rostesc atât de des, care spune că cine râde la urmă râde mai bine.

30. Ce ați spune despre cineva care vă descrie cele mai intime gânduri ale voastre și care vorbește despre cele divine ca și cum ar fi ale lui?

31. De câte ori nu le-ați demonstrat voi copiilor voștri și descendenților lor că numai Dumnezeu cunoaște cele mai intime gânduri ale oamenilor, acest lucru fiind imposibil pentru oameni?

32. Eu nu v-am contrazis niciodată în această privință, căci am realizat cât de multă dreptate aveați.

33. Veniți așadar cu mine și convingeți-vă singuri. Iar dacă veți găsi că nu am dreptate, veți putea râde de mine după pofta inimii în fața tuturor celorlalți, și vă asigur că nu vă voi purta deloc pică.

34. Deci, dacă sunteți de acord, să mergem! Amin!”

35. Cei șapte s-au privit uimiți unii pe ceilalți, neștiind ce să facă.

36. Primul vorbitor a remarcat atunci: “În fond, de ce nu? Sethlahem ne-a mai condus și cu alte ocazii, arătându-ne tot felul de lucruri. Uneori, ele s-au dovedit niște simple prostii, dar alteori, ele au fost pline de înțelepciune. De vreme ce suntem obișnuiți cu un asemenea comportament din partea lui, am putea să-i facem și acum plăcere.

37. Dar te avertizăm, Sethlahem, dacă și de data aceasta ne vei arăta vreo ciudățenie de-a ta, te poți aștepta la ceva cu totul special din partea noastră! O, cu câtă plăcere te vom demola atunci!”

38. Dar Sethlahem i-a răspuns: “Nu contează, frate Kisehel. Eu unul cred că tu vei deveni chiar mai ferm în credința ta decât mine și toți ceilalți.

39. Așadar, să mergem! Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !