Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 03:28
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 17.12.2010, 14:57    Post subject: Capitolul 178 - RUGĂCIUNEA ȘI CĂINȚA LUI KISEHEL Reply with quote

Capitolul 178
RUGĂCIUNEA ȘI CĂINȚA LUI KISEHEL
(22 decembrie 1841)

1. Întregul grup s-a îndreptat atunci către locul în care cei șapte stăteau cu fața la pământ. Îndemnați de Abedam, ei au rămas o vreme în tăcere, ascultând rugăciunea lui Kisehel, rostită fără ca acesta să-și ridice fața de la sol:

2. “O, sărman păcătos, cel mai prejos între toți! Ce am făcut? M-am lăudat în fața lui Dumnezeu cu nebunia mea nesfârșită, despre care eram convins că era nici mai mult nici mai puțin decât înțelepciune consecventă, și adorându-mă astfel singur!

3. În marea Lui grație, El mi-a arătat numai o singură scânteie minusculă din înțelepciunea Sa infinită, cea care a creat cerul și pământul, și care mi-a dăruit mie – mizerabilului vierme, plin de ingratitudine – această existență minunată, și iată, deja zac neajutorat la pământ.

4. Oare ce mi s-ar fi întâmplat dacă El mi-ar fi arătat ceva mai mult din înțelepciunea Sa infinită, eternă și de necuprins cu mintea umană?

5. O, probabil că aș fi fost anihilat pe loc, ca și cum nu aș fi existat niciodată!

6. Dar în bunătatea Lui nemăsurată, în iubirea Lui infinită, în grația Lui nesfârșită, El m-a cruțat, iertându-mi insolența de nedescris. În loc să mă pedepsească prompt cu distrugerea eternă, pe care am meritat-o în fiecare moment al vieții mele de o sută de ori, El mi-a iertat vina cumplită și m-a trimis aici, în acest loc, pentru a-L căuta și a-L recunoaște în inima mea, pentru ca apoi să mă pot întoarce la El!

7. Eu, cel mai nedemn și mai mare păcătos de pe această planetă, să mă întorc la El! O, pământule, mai bine deschide-te și înghite-mă complet! Căci deși simt că am devenit tot numai iubire pentru El, nu cred că o eternitate întreagă mi-ar putea șterge vreodată sacrilegiul comis în fața Lui, ca și cum nu aș fi păcătuit niciodată!

8. O, Tată preasfânt al unor copii mai buni decât mine! Nu, nu, acest lucru nu se poate și nu se va întâmpla, căci Tu, preabunule Tată, ești sfânt, mult prea sfânt! Cum aș putea să mai păcătuiesc vreodată în fața Ta, și încă chiar mai rău?

9. Este prea mult, mult prea mult chiar și faptul că am păcătuit o dată în fața Ta, atunci când – în orbirea mea – am fost incapabil să Te recunosc. Dar cât de mare ar deveni păcatul meu, dacă acum, după ce Te-a recunoscut, sărmanul vierme s-ar mai întoarce în fața Ta, știind că nu este altceva decât un păcătos?

10. O, ce gând teribil! Eu, un păcătos în fața lui Dumnezeu, – nu, nu! O, Tată preasfânt, Te implor pe Tine, care ești atât de bun, nu mă pedepsi prea tare!

11. Eu aș fi meritat cu siguranță pedeapsa cea mai aspră, dar când mă gândesc cât de indescriptibil de mult îl iubesc, când simt această iubire în fiecare fir de păr, ca și cum acesta ar conține o mie de inimi pline de iubirea cea mai arzătoare, aceasta pare să contracareze pedeapsa pe care o merit, căci ea nu face altceva decât să urmeze impulsul puternic al inimii. De aceea, îmi deplâng acum marea nebunie. Și deși nu am fost niciodată de folos cuiva pe acest pământ, din câte îmi dau seama acum, lacrimile mele îi vor umezi acum solul. Cine știe, poate vreun fir de iarbă uscat va folosi în mod util lacrimile mele, dacă nu cumva va muri și el din cauza amărăciunii lor, căci ele sunt născute dintr-un mare păcătos.

12. Da, da, nobile fir de iarbă, lacrimile mele amare și păcătoase nu conțin nici o binecuvântare, căci ele s-au născut din marea marii mele răutăți, și s-ar putea să te ucidă. De aceea, am să-mi las lacrimile să cadă pe nisipul uscat și încins, și nu mă voi mai ridica de la sol până când nu mi s-au uscat toate lacrimile, sau până când Tatăl cel drept și Dumnezeu cel sfânt nu îmi va trimite un mesager pentru a-mi comunica pedeapsa pe care o merit.

13. Da, mă voi simți mai bine dacă voi fi pedepsit cu izgonirea eternă în cel mai îndepărtat colț al pământului, decât aici, în acest loc sacru, de care mă simt atât de nedemn.

14. O, solitudine plină de liniște, spune-mi unde ești, pentru a te găsi și a mă ascunde în tine, fără nici un martor al marii mele suferințe care să mă privească și să mă deplângă, și unde să pot muri pentru păcatul meu, da, să mor pentru totdeauna?

15. Am găsit soluția corectă. Nimic nu-mi poate șterge păcatul în fața lui Dumnezeu, decât moartea, încetarea oricărei existențe. Căci numai atunci când păcătosul a fost redus la zero, păcatul său dispare odată cu el. Iar pentru cel care a încetat să existe, tot restul dispare de asemenea.

16. Dar dacă nu există anihilarea perfectă în fața lui Dumnezeu? Oare poate uita Dumnezeu vreodată ceva?

17. Iar dacă ceva continuă să existe în memoria eternă și indestructibilă a lui Dumnezeu, mai poate fi el vreodată șters?

18. Oare suntem noi altceva decât reprezentări libere ale memoriei eterne a lui Dumnezeu în fața lui Dumnezeu Însuși?

19. Cine ar fi vreodată capabil să se șteargă din această memorie atotputernică a lui Dumnezeu?

20. O, Doamne, o, Tată preasfânt și sublim! Abia acum înțeleg că toate ființele și toți oamenii nu înseamnă nimic în fața Ta! Tu singur ești Totul în toate!

21. Realizez de asemenea că toți oamenii, păcătoși și drepți, sunt incapabili să facă ceva în fața Ta. Căci numai Tu ești Totul în toate!

22. Dacă cineva este drept în fața Ta, o, Tată preasfânt, al cui este meritul? Nu al lui, căci totul nu este decât imensa Ta grație.

23. Iar cel care păcătuiește în fața Ta, ce este el? Doar un nimic mizerabil, căci el a dorit să fie cineva, fără să-și dea seama că în fața Ta el nu reprezintă nimic.

24. Care este așadar diferența dintre cel drept și cel păcătos? Abia acum înțeleg cu claritate: păcătosul este un prost, căci el își imaginează că acționează ca și cum ar însemna ceva în fața lui Dumnezeu, în timp ce cel drept își realizează nimicnicia și faptul că orice acțiune a sa nu este altceva decât grația pură a lui Dumnezeu, a Tatălui preasfânt.

25. Aceasta este lumina celui drept, în timp ce noaptea păcătosului nu este decât iluzia în care se complace.

26. O, Tată sublim și preasfânt, îmi dau seama cu claritate acum că nu mă voi putea ascunde niciodată în fața Ta, căci Tu ești pretutindeni Totul în toate. Dar mai înțeleg totodată și că grația Ta este infinită. O, nu Te mânia pe mine, ci fii milostiv cu mine, în marea Ta compasiune părintească, căci nu sunt decât un păcătos orb. Iar atunci când vei dori, îngăduie-mi să fiu cel mai mic dintre aceia asupra cărora Ți-ai revărsat imensa grație. O, Tată preasfânt, facă-se voia Ta, acum și de-a pururi! Amin!”

27. Apoi el a rămas tăcut și a început să plângă, alături de frații săi. 28. Sethlahem și cei care îl însoțeau, inclusiv Enoh, erau atât de mișcați, încât au început și ei să plângă; căci cuvintele lui Kisehel aprinseseră o lumină extraordinar de puternică înlăuntrul lor.

29. Iar Abedam a adăugat că focul aprins aici era de zece mii de ori mai puternic decât cel al unui număr la fel de mare de altare sacrificiale.

30. Iar Sethlahem și-a spus în sinea sa: “O, sărmani frați, marea voastră suferință s-a născut numai din vina mea. Dacă mi-aș fi dat seama din timp de ceea ce va urma, m-aș fi lăsat mai degrabă sfâșiat în bucăți de voi decât să vă produc toată această suferință.

31. O, Abedam, Tată glorios și preaplin de iubire! Ai milă de ei!”

32. Dar Abedam i-a răspuns: “Nu mai fi preocupat de fratele tău, ci ai grijă să devii și tu ca el! Căci adevăr îți spun: cine nu va deveni ca el îi va fi inferior atunci când va ajunge în împărăția vieții eterne.

33. Încearcă să înțelegi aceste cuvinte și nu te mai preocupa de cel viu. Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !