Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 09:39
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 17.12.2010, 15:05    Post subject: Capitolul 179 - NATURA PĂCATULUI ȘI CUM POATE FI ACESTA DEPĂȘIT Reply with quote

Capitolul 179
NATURA PĂCATULUI ȘI CUM POATE FI ACESTA DEPĂȘIT
(23 decembrie 1841)

1. După această scurtă observație, adresată tuturor celor prezenți, Abedam cel înalt a mai așteptat puțin, după care s-a dus la Kisehel, care continua să zacă cu fața la pământ, și i-a spus:

2. “Kisehel, ridică-te la viața eternă, căci adevăr îți spun: tu ai găsit-o.

3. Eu, Abedam Iehova cel etern, Tatăl tău preasfânt și preabun, am venit în Persoană la tine pentru a te ajuta să te ridici. De aceea, ridică-te fără teamă, căci iată, am șters păcatul tău pentru totdeauna, întrucât tu M-ai descoperit în iubirea inimii tale așa cum nici un alt copil de pe acest pământ nu a făcut-o înaintea ta. Așadar ridică-te, înzestrat cu o mare înțelepciune, pe care ai primit-o datorită iubirii tale, și cu o mare putere, născută din aceeași iubire, și căreia i se vor supune toate lucrurile, animate sau neanimate, și în sfârșit, înzestrat cu viața eternă. Într-adevăr, tu nu vei mai gusta moartea, căci iubirea ta pentru Mine a transfigurat carnea trupului tău.

4. Cel care va muri așa cum ai murit tu acum, din iubire pentru Mine, și la care voi veni în Persoană pentru a-l trezi, adevăr îți spun, nu va fi trezit numai pentru moment, ci pentru eternitate.

5. Îți spun: Cine nu va câștiga – la fel ca tine – viața eternă, va fi nevoit să aștepte în lumea de dincolo multă vreme până când va veni ziua ridicării din morți.

6. Așadar, ridică-te, ajută-ți de asemenea frații și copiii să se ridice, iar apoi urmează-Mă. Amin!”

7. Auzind vocea Domnului, Kisehel a oftat adânc, s-a ridicat în picioare și a rămas mut de atâta recunoștință și iubire, tremurând din tot corpul și incapabil să rostească vreun cuvânt.

8. Atunci, Abedam s-a îndreptat către el, l-a atins din nou și i-a spus:

9. “Adevăr îți spun: fii și rămâi constant, și orice teamă va fi eliminată complet de la tine, iar odată cu teama și orice păcat, ba chiar și posibilitatea de a cădea din nou. Căci ceea ce vei face de acum înainte, vei face în Numele Meu și al iubirii Mele. Iar dacă cineva acționează în Numele și întru iubirea Mea, cum ar mai putea fi imaginat vreun păcat?

10. Îți voi explica acum ce este de fapt păcatul, cum poate păcătui omul și cum se poate înfrâna el de la păcat.

11. Păcatul apare atunci când cineva simte un impuls interior, îi sesizează avantajele, urmărește realizarea sa, născută din dorință, îl transformă în ceva personal, după care acționează în propriul său interes. Din corupția născută din acest impuls, apărut numai datorită iubirii de sine dinlăuntrul omului, apare o mentalitate malefică ce invadează întreaga ființă, întunecându-i mintea, astfel încât ea nu mai reușește să distingă între adevăr și minciună, sau între bine și rău.

12. Dacă însă cineva simte un impuls interior, dar se gândește: „O, Doamne, recunosc faptul că Tu m-ai atins. Acest impuls provine de la Tine, o, Tată! Bunătatea Ta nesfârșită s-a revărsat din nou asupra mea, dorind să mă întărească pe mine – cel nedemn – întru smerenie și iubirea adevărată față de Tine. O, Tată, este nedemn să acționez astfel, așa cum m-ai ajutat să înțeleg, cu ajutorul impulsului tentației. Întreaga putere este a Ta, Tu ești singurul Domn al cerului și al pământului. Îngăduie-mi să fac numai ceea ce se cuvine în fața Ta, o, Tată preasfânt, și anume, să Te iubesc în calitate de copil al Tău. În marea Ta grație, îndepărtează din nou de la mine acest impuls superior către acțiune, căci el reprezintă o putere divină. Dacă eu, un sărman copil slab, aș acționa potrivit acestui impuls, ar trebui să mă simt egal cu Tine în această privință, căci aș acționa cu această putere a Ta, la care numai Tu ai dreptul. De aceea, ia înapoi puterea Ta sfântă de la mine, cel nedemn, și îngăduie-mi să păstrez doar iubirea mea de copil pentru Tine, o, Tată preasfânt!‟

13. Ei bine, dacă Eu aș descoperi o asemenea smerenie la cineva, crezi tu că aș lua de la el impulsul născut din puterea Mea?

14. O, nu, îți spun; dimpotrivă, aș binecuvânta acest impuls și aș trezi Eu Însumi în el dorința către viața eternă. Și astfel, prin același instrument prin care un om poate deveni un mare păcătos, un altul poate fuziona de-a pururi cu Mine, făcând lucruri de o mie de ori mai mari, susținute de puterea Mea, iar aceasta fără să păcătuiască.

15. Crezi tu că cel păcătos face altceva decât să-Mi împlinească voința? Îți spun, nici vorbă! Nimeni nu ar putea face ceva fără voința Mea.

16. Știu ce gândești acum: „Atunci cum poate păcătui cineva care împlinește voința Ta sfântă?‟

17. Ți-am arătat deja care este natura păcatului. Voi adăuga în continuare un exemplu, care să te ajute să înțelegi mai clar.

18. Un om ar putea fi cuprins de o mare mânie ca urmare a unei acțiuni a fratelui său, astfel încât el l-ar putea chiar ucide, așa cum a făcut Cain. Să spunem însă că el se reculege imediat și își dă seama de unde a provenit acest impuls. Nu este însă suficient ca el să recunoască acest lucru; în plus, smerenia născută în el ca urmare a recunoașterii acestui impuls străin și puternic trebuie să-l ajute să recunoască faptul că Eu sunt singurul Domn al vieții și al morții. Realizând aceasta, cel atins de puterea Mea se va prăbuși în fața sfințeniei Mele, de care s-a apropiat atât de mult, și îmi va înapoia ceea ce este al Meu cu o inimă onestă și plină de recunoștință.

19. Numai în acest caz, Eu nu îmi voi lua puterea de la el, ci îl voi binecuvânta cu această putere, trezindu-l către viața eternă.

20. Atunci, el va putea merge la fratele său pentru a-l converti, adică, metaforic vorbind, el îl poate ucide față de viața lumească, folosindu-se apoi de abundența puterii Mele pentru a-l trezi către viața eternă.

21. Cine ar mai putea spune acum că el a păcătuit împotriva fratelui său?

22. Dacă însă, cel care recunoaște impulsul din interiorul său, acționează neautorizat, folosindu-se de puterea Mea, oare nu va fi el un mare păcătos, la fel ca și Cain, care a pervertit puterea Mea dinlăuntrul lui, ucigându-și fratele?

23. Astfel, orice păcătos care și-a recunoscut în timp nebunia, întorcându-se la Mine plin de remușcări și iubire, va deveni precum cel drept din născare – dacă va pune jos, la picioarele Mele, tot ce Mi-a luat, încălcând legea, după care va reveni plin de umilință la Mine. Adevăr îți spun, toate păcatele sale vor fi atunci șterse, chiar dacă numărul lor este la fel de mare ca și cel al firelor de nisip de pe fundul mării. Nimic nu va fi luat atunci de la el, iar el va deveni mare într-o proporție directă cu umilința, iubirea și căința lui.

24. Cu atât mai mult însă, vai celui încăpățânat! – Și astfel, Kisehel, păcatul tău a fost redus la zero, și întrucât tu ai recunoscut ce este al Meu înlăuntrul tău, tu ești acum la fel de pur ca și cum nu ai fi păcătuit niciodată.

25. De aceea, vei deveni acum puternic și Mă vei urma, împreună cu frații tăi, pentru a merge la copiii tăi. Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !