Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 20:38
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 17.12.2010, 16:37    Post subject: Capitolul 186 - INOCENȚĂ ȘI MODESTIE. ÎNTOARCEREA ȘI PRIMIREA MESAGERILOR. Reply with quote

Capitolul 186
INOCENȚĂ ȘI MODESTIE. ÎNTOARCEREA ȘI PRIMIREA MESAGERILOR.

1. După ce a ascultat minunatele cuvinte de consolare ale lui Abedam, Ghemela a devenit atât de fericită încât a început să zburde pur și simplu de bucurie la brațul lui Abedam, uitând de modestia ei firească, ceea ce l-a determinat pe tatăl său, Zuriel, să-i reamintească să nu se dea în petic și să nu uite Cine este Acela care o susține pe braț.

2. Dar Abedam a respins mustrarea lui și i-a spus:

3. “Dacă Mă cunoști cu adevărat, de ce îți faci griji inutile? Iar dacă tu nu ai venit încă să Mă cunoști, lasă-ți fiicele să o facă.

4. Dorești cumva să le arăți inocentelor tale fiice șarpele necastității și să înlocuiești inocența lor desăvârșită cu conștiința lumească, ce își face mereu griji?

5. Iată cât de mare este prostia ta. Cine ar putea sta în brațele Mele, făcând dovada lipsei de modestie și provocându-Mi Mie o neplăcere?

6. De acum înainte, fii mai înțelept! Iar tu, Ghemela, nu lăsa mustrarea tatălui tău să interfereze cu bucuria ta, căci ea nu reprezintă altceva decât plenitudinea vieții eterne înlăuntrul tău, pe care nici chiar cel mai pur dintre îngeri nu a experimentat-o încă într-o atât de mare măsură. Zburdă așadar după măsura inimii tale, căci este bine să fii purtat de brațul Meu!”
(7 ianuarie 1842)
7. Abedam a continuat să o mângâie pe Ghemela încă o vreme, după care i-a spus: “Ascultă, desăvârșit de pura Mea iubită, ca să nu trezim gelozia în inimile celor care se apropie de noi datorită mesagerilor pe care i-am trimis la ei în această dimineață, și pentru a nu trezi resentimente în ei, căci ei încă nu Mă cunosc la fel ca tine și ca cei de față, am să-Ți așez forma vizibilă la pământ, dar într-un plan invizibil ochilor fizici – adică întru spirit și adevăr – ai să rămâi de-a pururi în brațele Iubirii Mele eterne. Amin!”

8. După aceste cuvinte, Abedam a strâns-o pentru ultima oară la pieptul Său pe Ghemela, după care a pus-o jos cu blândețe, la picioarele Sale. În curând, mesagerii trimiși de Abedam să anunțe celebrarea ofrandei și a iluminării s-au întors și s-au prosternat în fața Acestuia, adorându-L în profunzimea inimilor lor. Iar în spatele lor, mulțimile imense le-au urmat exemplul cel bun.

9. După o vreme, Abedam i-a îndemnat să se ridice și le-a spus: “Ați muncit cu credință și cu cinste, iar fructele acțiunilor voastre vă urmează îndeaproape. Acest lucru îmi produce o mare bucurie, drept pentru care vă permit să îmi cereți în deplină libertate o răsplată. Și orice veți dori vă va fi dat. Lăsați așadar inimile voastre să vorbească”.

10. Cei de față au strigat atunci la unison: “Doamne, Dumnezeule preasfânt, Părintele nostru preaplin de iubire, Emanuel Abedam! Ce am putea să-Ți mai cerem atâta vreme cât Te avem pe Tine, eterna Iubire, Creatorul și Părintele nostru preasfânt!

11. Ce și-ar putea imagina chiar și cea mai mare iubire de sine că este mai presus decât Tine?

12. Iată, inimile noastre care Te iubesc mai presus de orice și-a primit deja o răsplată atât de abundentă, încât chiar dacă Ți-am servi o eternitate, în fiecare zi, cu mult mai mult sârg decât în această dimineață, noi nu am putea merita nici pe departe această răsplată supremă. Într-adevăr, slujbele noastre cele mai zeloase timp de eternități nu ar însemna nimic prin comparație cu infinita măreție a acestei răsplăți preliminare și sacre primite de la Tine, Tatăl nostru preasfânt și preaplin de iubire, care ai decis să vii Tu Însuți la noi, sărmani viermi în țărână, umplându-ne cu iubirea Ta și cu lumina cea mai desăvârșită a grației divine, de care suntem întru totul nedemni, cu toții.

13. O, fie ca pământul să se deschidă și să ne înghită instantaneu în abisurile sale fără fund dacă am mai putea avea o singură altă dorință, în condițiile în care nu-Ți vom putea mulțumi niciodată îndeajuns, o, Emanuel, pentru simplul fapt că ne-ai îngăduit o asemenea cerere.

14. Oricum, ce am putea cere noi de la Tine? Știm noi oare ce este cu adevărat bun și profitabil pentru noi?

15. Mulțumită însă grației Tale, noi știm cu toții că nu avem nevoie decât de Tine. Și iată, Tu ești acum printre noi.

16. Ce altceva să mai cerem? O, da, am vrea să-Ți cerem să nu ne mai părăsești niciodată. Dacă ne vei îndeplini această cerere, vom beneficia de mult mai mult decât și-ar putea imagina inimile noastre să ceară timp de eternități întregi. Așadar, asta este tot ce îți cerem, nu atât ca răsplată pentru meritele noastre ca și inexistente, cât datorită iubirii și compasiunii Tale părintești pentru noi.

17. O, Emanuel! Iartă-ne chiar și această cerere, căci noi suntem orbi în fața Ta și nu știm ce facem. Tot ceea ce îți face Ție plăcere este voia Ta sfântă; și astfel va fi de-a pururi și în vecii vecilor! Amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !