Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 01:29
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 1) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 17.12.2010, 16:50    Post subject: Postfață Reply with quote

POSTFAȚĂ

“Iată, îi voi striga pe numele lor: H1LV1TSSAASS”. Ch.3,12.
(27 mai 1847)

Referitor la aceste zece litere care nu au fost înțelese până acum, trebuie să vă spun că salvarea soarelui și a stelelor nu depinde de ele, iar stelele își vor continua mișcarea pe orbitele lor fără să fie afectate de această lipsă de înțelegere. Voi știți deja cu toții că pentru viața eternă nu este necesar decât un singur lucru, iar cel care se concentrează asupra acestuia, urmărind să-l atingă, a ales cea mai bună cale pentru spirit – tot restul venind apoi ca un cadou liber, la momentul potrivit. De fapt, fiecare dintre voi ar fi trebuit să înțelegeți acest mic secret încă cu mult timp în urmă, dacă v-ați fi întors cu sinceritate și plini de credință către Mine în inimile voastre. În loc să faceți aceasta, voi v-ați aplecat cu intelectul vostru asupra unor chestiuni asemănătoare cu cea de față, aceasta fiind chiar explicația pentru care nu ați reușit să înțelegeți acest mic secret, căci pur și simplu aceste lucruri nu sunt date intelectului, ci numai inimii și spiritului. Oricum, pentru ca inima voastră inimaginabil de ignorantă în chestiuni pur spirituale să nu mai trimită sărmanul intelect ca cercetaș în incinta sacră a misterului spiritual, precum un vânător orb care nu a reușit să aducă niciodată acasă vreun vânat gras, ci cel mult vreun cadavru pe jumătate mâncat de viermi, vă voi explica în continuare cine sunt cei zece prieteni simbolizați de aceste litere. Așadar, ascultați și urmăriți să înțelegeți.

H1 se referă la iad ca anexă trupească a sufletului; numărul 1 se referă la aroganță, tiranie și mândrie – elemente diabolice existente în fiecare om, și deci și în voi. Iadul este prietenul cel mai apropiat al oricărui muritor, căci el îi flatează prin toate mijloacele posibile natura și îi asigură tot felul de atracții carnale.

Dacă Eu doresc să iau pe cineva în Împărăția Mea și să-l educ în vederea vieții eterne, Eu sunt nevoit să-i primesc și prietenii, de care omul nu reușește niciodată să se despartă pe deplin, atâta vreme cât se află pe pământ. De aceea, păcatul, care face parte dintre acești prieteni, trebuie să apară în fața ochilor Mei ca fiind pe deplin eradicat, căci în caz contrar, continuarea educării spiritului vostru nu este posibilă. Aceasta înseamnă că dacă doresc să vă primesc la Mine, sunt nevoit să îmbrățișez cu mâinile Mele părintești și iadul vostru personal, care este cel mai intim prieten al vostru de până acum. Aceasta este deci semnificația primei litere, pe care nu v-am explicat-o până acum din motive pline de înțelepciune.

Litera L se referă la toate felurile de pasiune care se nasc din H. Cred că nu mai este nevoie să precizez că și pasiunile, prieteni intimi ai naturii senzuale a omului, trebuie îmbrățișate, ridicate și înnobilate de Mine, pentru ca spiritul omului să poată fi purificat în vederea vieții eterne.

V1 semnifică rațiunea cuplată cu intelectul, calitate dată omului natural exterior de lume sau de iad. Nu cred că mai este necesar să subliniez că acest cuplu care guvernează astăzi lumea împreună cu iadul este extrem de prețuit de omul zilelor noastre, care ar fi în stare să renunțe la orice altceva decât la acești doi prieteni nedespărțiți ai săi. Chiar dacă omul nu este foarte fericit cu adevărații săi prieteni interiori, rareori se opune el acestora doi. Astfel, dacă Eu doresc să-i înalț pe oameni până la Mine, nu am altă soluție decât să le acord și acestor buni prieteni ai săi o amnistie generală, primind-i împreună cu el. Cred că acest lucru ar trebui să îți fie foarte clar, căci și tu ai o opinie foarte bună despre acești vechi prieteni ai tăi, deși înțelegi prea bine că în regatul spiritual, ei nu folosesc la mare lucru.

Litera T semnifică talentul ce apare simultan cu intelectul, prin intermediul căruia omul poate atinge diferite stări de auto-prețuire în care sălășuiește de regulă S (iubirea de sine), împreună cu cel de-al doilea S – satisfacția egotică, – ambele fiind buni prieteni lumești ai omului pe care sunt nevoit să-i accept de asemenea dacă doresc să-i salvez spiritul acestuia.

Din toate acestea rezultă atașamentul de nezdruncinat al omului față de întreaga splendoare lumească, precum și ambiția de a se ridica pe sine mereu mai sus în ceea ce privește favorurile și avantajele lumești, sau propriul rang social, ambiție pentru care amicul T a pregătit deja drumul. Este evident că atunci când omul este înălțat din punct de vedere spiritual, cei doi prieteni ai săi, A și A, nu pot fi lăsați deoparte, trebuind să fie admiși la rândul lor de dragul conversiei omului și rafinării sale spirituale. În sfârșit, având în vedere că toți ceilalți au fost admiși, nu pot fi lăsați deoparte nici cei doi S finali, care se referă la toate felurile de senzualitate, din care fiecare om dispune de o legiune, precum și toate acele cumplite caracteristici lumești, ce dovedesc o prostie rară, cum ar fi moda, complimentele, etc., care nu pot fi lăsate deoparte nici ele.

Aceștia sunt așadar prietenii și frații voștri, inclusiv ai servitorului Meu aici de față, care vă definesc. Tuturor acestora trebuie să le confirmați cu claritate că Eu Mi-am întins mâinile către ei, i-am spălat de ceea ce era rău, am eliminat păcatul și i-am acordat la adevăratele interese ale spiritului vostru, pentru ca voi să puteți progresa neîntrerupți – dacă doriți acest lucru – pe calea cea dreaptă a luminii și vieții. Dacă însă doriți să le rămâneți mai credincioși acestor vechi prieteni decât Mie, Cel care am revărsat asupra voastră această imensă grație și favoare părintească, sunteți liberi să o faceți. Salvarea soarelui și a lunii nu depinde – din fericire – de această opțiune a voastră, iar stelele își vor continua neabătute drumul lor corect pe elipsele ce le sunt proprii. Totuși, de vreme ce Eu am făcut atât de multe pentru voi, sper că veți fi și voi dispuși să faceți măcar atâta lucru, și anume: să vă apropiați din ce în ce mai mult de Mine prin iubirea voastră și să nu vă lăsați frații în nevoie.

V-aș fi putut explica încă cu mult timp în urmă care sunt cei zece prieteni ai vieții voastre trupești dacă aș fi considerat că acest lucru este util pentru voi, dar Mi-am dat seama că acești zece prieteni ai voștri ar fi dat alarma și ar fi făcut un scandal îngrozitor dacă i-aș fi revelat în detaliu, astfel încât am preferat să întârzii revelarea lor. Acum, după ce i-ați cunoscut, nu mai depinde decât de voi să meditați cu toată seriozitatea asupra acestei chestiuni și să faceți tot ce vă stă în puteri pentru a îndeplini sarcina care vi se cere în lucrarea referitoare la aceste zece litere. Căci atâta vreme cât nu ați cunoscut semnificația lor, am făcut Eu personal – în persoana servitorului – ceea ce ceream de la servitor și de la fiecare dintre voi, și ceea ce continui să cer și acum.

Acest secret fiindu-vă acum revelat, este de datoria voastră să îndepliniți sarcina dinlăuntrul vostru; în caz contrar, nu veți putea intra pe deplin în Împărăția Mea. Căci aici este vorba să puneți mâna pe plug, și nu să vă uitați îndărăt. Eu v-am arătat adeseori – pe diferite căi – cum este structurat omul natural și ce trebuie să facă el pentru a transforma gradat omul natural din el într-un om spiritual; de aceea, chiar și fără revelația prezentă, voi ați avut la dispoziție tot ceea ce vă trebuia pentru a putea merge fără ezitări pe cărarea cea dreaptă. Același lucru trebuie să-l faceți și de acum înainte, folosindu-vă și de noul instrument pe care vi l-am pus la dispoziție.

Dar mai presus de toate, rămâneți ferm ancorați în iubire, căci aceasta nu vă va dezamăgi niciodată. Acolo unde este iubire, totul este, căci iubirea prezervă toate lucrurile și este chiar fundamentul existenței. De aceea, renunțați la slăbiciuni, la tristețe și la stările depresive, și fiți întotdeauna senini, curajoși și voioși, gândiți pozitiv, cu mintea, inima și spiritul mereu împăcate, căci astfel veți putea avansa rapid și fără probleme pe cărare, iar porțile raiului vă vor fi veșnic deschise. De asemenea, aceasta vă va ajuta să vă controlați prietenii lumești revelați mai sus, pentru a-i conduce – înnobilați – în Împărăția Mea.

Aceasta este voința ardentă, plină de iubire, a Celui care vă arată acum imensa Sa grație prin intermediul servitorului Său. Amin!”

(N.n. Este vorba de servitorul Domnului, Jacob Lorber.)


S F Â R Ș I T U L   V O L U M U L U I   1
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !