Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 04:59
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.12.2010, 04:21    Post subject: Capitolul 36 - Cuvântul Domnului despre adevărata adorare a lui Dumnezeu Reply with quote

Capitolul 36
Cuvântul Domnului despre adevărata adorare a lui Dumnezeu

1. Eu le-am spus atunci tuturor celor de față, care se mai aflau încă prosternați la pământ în fața Mea: “Ridicați-vă, prieteni și frați! Adorația pe care Mi-ați arătat-o Mie este dreaptă, căci ea este pentru Cel care este în Mine, sfântul Tată Ceresc, în vecii vecilor! Dar El este de-a pururi în Mine, așa cum Eu, la fel ca și voi toți, suntem în El, ceea ce înseamnă că ar trebui să stați mereu în țărână în fața Mea, cu cea mai profundă venerație. Iar acest lucru nu poate fi prea plăcut pentru voi și nici n-am avea ceva de câștigat de pe urma lui, nici Eu, și nici voi.

2. De aceea, este de ajuns să credeți în Mine, să Mă iubiți ca pe unul dintre cei mai buni frați sau prieteni ai voștri și să urmați întocmai cuvântul Meu. Dincolo de acest lucru, nimic nu are valoare, căci Eu nu am venit în lume pentru a Mă lăsa adulat de oameni, asemeni unui Mercur sau unui Apollo, ci pentru a-i tămădui pe toți cei cu sufletul sau cu trupul bolnav și pentru a le arăta oamenilor calea cea dreaptă către viața veșnică! Aceasta este tot ceea ce cer Eu de la voi; iar ceea ce trece dincolo de acest lucru este trufie, prostie sau idolatrie și nu folosește la nimic.

3. Este drept că omul trebuie să se roage fără încetare lui Dumnezeu, Creatorul său, căci Dumnezeu este sfânt și vrednic de toată închinarea. Însă Dumnezeu este spirit pur și de aceea I te poți închina doar întru spirit și în tot adevărul.

4. Ce înseamnă însă să te rogi lui Dumnezeu întru spirit și în tot adevărul? Iată, aceasta înseamnă următoarele: să crezi neabătut în unicul și adevăratul Dumnezeu, să-L iubești din toată ființa ta și să respecți poruncile Sale, care nu-sunt deloc grele!

5. Cel care dorește să facă acest lucru, în primul rând acela se roagă lui Dumnezeu neabătut, iar, în al doilea rând, el se roagă lui Dumnezeu din tot sufletul său și întru tot adevărul Căci orice rugăciune care se dovedește doar formală este o minciună sfruntată, prin care Dumnezeu, ca adevăr etern, nu este venerat, ci dimpotrivă, este profanat!

6. Ridicați-vă deci privirea ca oameni liberi ce sunteți, ca frați ai Mei, ca prieteni ai Mei, și nu Mă mai idolatrizați de acum înainte și nu Mă demascați în fața lumii înainte de vreme; căci acest lucru i-ar dăuna lumii mult mai mult decât i-ar fi de folos!”

7. După aceste cuvinte, s-au ridicat cu toții de jos, iar Matael a rostit: “Cu adevărat, așa poate vorbi doar un Dumnezeu plin de înțelepciune și iubire! O, cât de diferit simt și gândesc acum față de cum gândeam și simțeam înainte! Doamne, doar o rugă Te rog să mi-o mai asculți: nu lăsa ca sufletul nostru să mai treacă vreodată printr-o asemenea încercare ca cea din care tocmai ne-a salvat iubirea, îndurarea și puterea Ta!”

8. Iar Eu am spus: “Rămâneți întru Mine prin ascultarea cuvântului Meu; păstrați-l în sufletul vostru și trăiți potrivit lui, și atunci puterea și iubirea Mea vor fi în voi și vă vor apăra de orice altă ispită!

9. În toată această perioadă, ucenicii Mei au consemnat în scris cele strict necesare, cele în special trebuincioase omului. Citiți toate acestea, urmăriți să le înțelegeți și procedați în consecință, iar de mai mult nu veți avea nevoie până va veni vremea înălțării Mele!” Iar cuvintele acestea i-au umplut de mulțumire pe cei cinci.

10. Eu însă M-am adresat atunci lui Cyrenius și i-am spus: “Prietene, iată că am terminat aici, așa că hai acum să ne îndreptăm către ceilalți și să vedem cât de tare au păcătuit ei față de legile Romei. Ai grijă însă, nici cu aceștia nu ne vom putea înțelege prea ușor, căci au mult păr pe limbă! Hai, deci, să mergem la ei!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !