Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 21:02
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.12.2010, 05:34    Post subject: Capitolul 40 - De ce au venit acuzații în Galileea Reply with quote

Capitolul 40
De ce au venit acuzații în Galileea

1. Atunci Iulius a spus: “În ceea ce privește nemernicia Templului, noi, romanii, știm deja totul despre ea, așa că nu ne mai puteți spune nimic nou și surprinzător; iar momentul ispășirii nu se va mai lăsa mult așteptat, de aceasta puteți fi siguri.

2. Iar dacă n-am tras încă Templul la răspundere, acest lucru își are cauza în faptul că oamenii voștri sunt încă destul de proști și de naivi. Ei mai consideră încă Templul un lăcaș sfânt și își mai caută încă mântuirea în el. Dacă ne-am apuca acum să atacăm Templul, ne-am ridica, cu foarte puține excepții, întregul popor în cap. De îndată însă ce măcar o mare parte a populației își va fi dat seama cum stau de fapt lucrurile cu Templul, atunci nu vom mai avea probleme în a încheia socotelile cu el. Iar scopului acestuia îi va sluji într-o măsură hotărâtoare tocmai noua învățătură a marelui Mântuitor din Nazaret, de îndată ce ea se va fi răspândit puțin printre oameni; căci învățătura aceasta este la fel de curată precum soarele de pe cer în miezul zilei și va fi înțeleasă cu mare ușurință de orice om în care sălășluiește o inimă curată. Firește că, acolo unde inimile oamenilor sunt putrede până în miezul lor, credința aceasta, oricât de divin de curată ar fi ea, nu o să fie în nici un caz acceptată! Acolo însă, săbiile romanilor vor împărți o judecată cum n-a mai existat alta asemenea pe lume; căci însuși brațul lui Dumnezeu va lovi prin sabia romanilor. Asta spre liniștea voastră!

3. Dar să revenim la o altă chestiune! Ați amintit mai înainte că ați instigat împotriva Romei, în special în regiunile de miazăzi ale Iudeii, și că abia de curând ați ajuns prin părțile acestea ale Galileii. Aș vrea să-mi spuneți acum ce ați izbândit acolo în acțiunile voastre împotriva romanilor și ce v-a determinat să vă îndreptați spre Galileea?”

4. Suetal a răspuns: “Stăpâne, în ținuturile de miazăzi n-am făcut decât să mâncăm și să bem, și n-am îndrăznit să suflăm nici o vorbuliță, întrucât am constatat că majoritatea populației era mai degrabă pentru decât împotriva romanilor! Nu ne-am zgârcit în schimb să scăpăm de câte ori am putut câte o vorbă despre purtarea deșănțată a celor din Templu. S-a întâmplat însă ca în acțiunea aceasta a noastră, îndreptată mai curând împotriva Templului decât a romanilor, să ne trezim la un moment dat prinși într-un loc ce aparținea Templului, și era cât pe ce să luăm noi înșine foc. Așa că nu ne-a rămas altceva de făcut decât să ne luăm picioarele la spinare.

5. În întunericul nopții, ne-am furișat atunci prin Samaria, și după câteva zile am ajuns, trecând munții, în aceste ținuturi. Nu peste mult timp am dat peste niște oameni care se plângeau de opresiunea romanilor, fie din motive reale, fie doar pentru a ne înfunda pe noi, neghiobi miopi ce am fost; în fine, ne-ar fi greu să spunem acum cu exactitate acest lucru. Le-am ținut așadar isonul, ba am mai adăugat propter forma (de formă) și câte ceva în plus, de la noi. Toată povestea n-a durat însă nici trei zile, că ne-am și trezit opriți de niște soldați romani și arestați, împreună cu vreo patru sau cinci dintre cei cărora noi le ținusem isonul. Și după ce ne-au arestat, ne-au adus pachet aici. Acum știi tot ce s-ar fi putut afla de la noi și n-ai decât să-ți pronunți osânda.”

6. Iulius: “Rămân la prima mea sentință, în virtutea căreia v-am declarat complet nevinovați. Acum însă se pune o altă problemă, care poate fi redată foarte simplu de întrebarea: ce veți face de aici încolo? La Templu nu vă mai puteți întoarce nicicum, și bineînțeles că nici la Ierusalim, la bătrânii voștri. Acolo s-ar putea să nu vă fie deloc moale! Ce vă gândiți așadar să faceți?”

7. Suetal: “Stăpâne, aceasta este o hotărâre importantă. Acordă-ne puțin timp să judecăm bine lucrurile!”

8. Matael însă, care se afla prin apropiere, i-a spus lui Suetal: “Ascultă-mă pe mine, căci doresc să-ți dau un sfat, și, în măsura în care îl vei urma, cred că n-o să-ți meargă deloc rău!”

9. Suetal: “Nu ești tu cumva unul dintre cei cinci, aduși aici odată cu noi?” Matael a răspuns că da.

10. Suetal: “Dacă așa stau lucrurile, atunci cum poți tu, un nebun care s-a dovedit uneori chiar furios, să ne dai nouă vreun sfat înțelept într-o asemenea situație delicată?! Că doar voi cinci ați fost aduși aici în lanțuri grele, ca nebuni periculoși, mai bine spus ca posedați de duhuri rele! Cine v-a vindecat? Căci acum văd că vorbești foarte limpede și înseamnă că te-ai vindecat cumva! Pe corabie n-ai făcut decât să urli, ba ca un taur, ba ca un leu, pentru ca apoi să urli ca lupii; iar cuvintele pe care le rosteai câteodată cu voce stridentă n-au fost decât blasfemii, injurii și blesteme! Într-un cuvânt, ești unul și același, chiar dacă acum porți veșminte de roman, și nu contenesc să mă mir că ai dobândit o asemenea limpezime la minte, înseamnă că te-a vindecai cineva dintre cei care sunt aici de față, pe tine și pe tovarășii tăi!

11. Dar cine? Unde poate fi găsit un asemenea făcător de minuni?

12. Dar ia stai! Uite că începe să se facă lumină în mintea mea. Nobilul domn care ne-a chestionat mai înainte ne-a întrebat ceva despre un anume Mântuitor din Nazaret; vroia să afle de la noi dacă am aflat ceva despre acesta. Noi i-am spus doar ce știam și noi din auzite.

13. Și atunci i-am cerut amănunte despre acel om cu totul deosebit. N-am primit însă nici un răspuns așa cum am fi dorit; tu ești acum cel care ne-ai sugerat legătura. Căci nu mai există nici o îndoială că tu și cu tovarășii tăi ați fost vindecați aici. Pare să nu mai existe deci nici o îndoială că Mântuitorul din Nazaret, amintit aparent în treacăt de nobilul stăpân roman, se află chiar aici! El trebuie să se afle aici, căci nici un muritor de rând de pe acest pământ nu v-ar fi putut vindeca pe voi! Spune-ne așadar dacă presupunerea noastră este exactă; și abia după aceea îți vom asculta sfatul privitor la ce vom face în continuare!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !