Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 25.1.2021, 06:49
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2010, 11:49    Post subject: Capitolul 41 - Povestea lui Matael despre necazurile și despre vindecarea sa Reply with quote

Capitolul 41
Povestea lui Matael despre necazurile și despre vindecarea sa

1. Matael a spus: “Uite, frate, noi am fost tovarăși în Templu și am avut aceeași soartă, doar că voi v-ați îndreptat pașii spre miazăzi, iar noi a trebuit s-o luăm spre răsărit. Noi însă am căzut în mâna unei hoarde de diavoli împielițați și astfel trupurile noastre au devenit lăcașuri ale diavolilor; aici însă am dat peste un Mântuitor, probabil cel mai mare pe care l-a purtat vreodată pământul, iar Acesta ne-a vindecat fără a cere vreo răsplată, doar prin cuvântul Său atotputernic, mai mare peste tot ce înseamnă viață.

2. El este aici. Este același om despre care ne-a întrebat căpitanul roman Iulius; pentru voi însă nu a venit încă timpul să-L cunoașteți mai îndeaproape. El singur va hotărî când va veni vremea să-L cunoașteți! Nu mai puneți deci întrebări, ci ascultați ce am a vă spune!

3. Voi sunteți încă niște copii ai acestui pământ. Dacă doriți însă, puteți intra de îndată și în ceata copiilor lui Dumnezeu, care trăiesc în libertate și întru spiritul adevărului. Stăpânitorii aceștia din Roma vă vor oferi cu bucurie prilejul s-o faceți. Bărbatul care v-a chestionat nu va pregeta nici o clipă să vă orienteze pe drumul cel drept și va face acest lucru cu atât mai ușor cu cât este prezent aici și guvernatorul general Cyrenius din Sidon.

4. Uitați-vă, acolo - în spatele vostru - se află de asemenea treizeci de templieri! Ei fac deja parte din legiunea străină și sunt de-acum întru totul romani. Faceți și voi la fel și veți avea numai de câștigat, în vecii vecilor! În Ierusalim noi nu mai avem ce căuta; căci știm de-acum destule despre Templu și știm destule și despre aproape întregul Ierusalim, la fel ca și despre apa blestemată! Ce om mai poate nutri oare dorința de a revedea vreodată lăcașul diavolilor și al pierzaniei? Dacă vreți să muriți, îndreptați-vă spre Ierusalim. Dar dacă vreți să trăiți și să mai găsiți pe deasupra și viața veșnică, atunci faceți-vă romani cu trupul, iar cu sufletul evrei adevărați după Moise! Ați reușit să mă înțelegeți?”

5. Suetal: “Da, firește, am înțeles ce ai spus. Ni se pare însă nespus de surprinzător faptul că tu ai dobândit o asemenea limpezime a gândirii! Acum te recunosc și drept tovarăș al meu din Templu și-mi amintesc că erai un orator destoinic și că nu o dată le-ai trântit superiorilor tot adevărul în față,- drept care ai fost obligat să pleci, cred că împreună cu alți patru de teapa ta, spre Samaria! Da, da, chiar tu ești acela și ne bucurăm cu toții să te revedem aici sănătos. Sfatul tău, prietene, pare a fi, în sine, foarte bun; însă credința romanilor în zei...”

6. Aici, Matael l-a întrerupt pe Suetal: “... este de o mie de ori mai bună decât credința sumbră și întunecată și, de fapt, idolatria Templului! Căci spune-mi mie, care preot din Templu mai crede cu adevărat în acel unic Dumnezeu? Doar burțile lor și gustul pentru plăceri mai înseamnă pentru ei Dumnezeu! Ei au ajuns astfel cu toții slujitori ai morții, ai păcatului și ai tuturor diavolilor! Pentru câțiva arginți, ei îți interpretează cum vrei poruncile lui Moise; la voracitatea și la satisfacerea plăcerilor lor însă nu renunță pentru nimic în lume! Ei nu mai au de fapt viață adevărată, dar totuși se proclamă drept stăpâni ai vieții și cer să fie respectați ca atare în cel mai înalt grad!

7. Habar nu mai au despre ceea ce este de fapt viața; și, în realitate, ei nici nu mai înțeleg nici o iotă din scriptură - iar pe profeți îi înțeleg la fel cum înțelegi tu sfârșitul lumii. Și-au pierdut cu toții de mult viața sufletului și de aceea se închină întru totul vieții trupurilor lor. Cum să poată ei înfățișa, și deci și oferi, din deplinătatea morții lor, viața veșnică a sufletului?

8. Viața poate fi cunoscută cu adevărat din lupta vieții cu viața și cu moartea, iar cunoașterea aceasta trebuie mereu îmbogățită și întărită, dacă dorim ca ea să dureze în forma ei de viață adevărată; cum însă poate să-ți explice un mort ce este în fapt viața din sine și din afara sa, el, care n-a cunoscut-o niciodată? Ascultați-mă pe mine: în Templu s-a instalat încă de mult moartea cea veșnică; aici însă domnește viața cu adevărat veșnică! Și, uite, romanii pricep acest lucru și tind spre viața aceasta, pe când Templul n-o va înțelege nicicând, pentru că este deja mort pentru totdeauna. Și ce este atunci de preferat: politeismul romanilor, sau monoteismul binecunoscut al Templului?!”

9. Auzind aceste cuvinte rostite de Matael, cei doisprezece nu mai conteneau să se mire de cât de multă dreptate avea și de cât de înțelept era acesta.

10. Apoi Suetal i s-a adresat lui Iulius, scuzându-se: “Nobile domn, iartă-ne că te-am lăsat să aștepți atât; de mult răspunsul nostru, dar ai auzit și tu cuvintele înțelepte ale lui Matael, iar pe noi acestea ne-au impresionat profund și nu suntem încă în stare să-ți dăm răspunsul așteptat. Dacă mai poți avea încă puțină răbdare cu noi, vei primi cu siguranță un răspuns bine gândit!”

11. Iulius: “Lăsați-l pe Matael să vorbească, căci el înțelege mai multe decât mine și o mie de alții ca mine! Atunci când vorbește el, sunt dispus să tac chiar și o mie de ani pentru a-l asculta! De aceea, consultați-vă liniștiți cu el; sunt sigur că vă va da cel mai bun sfat cu putință!”

12. Suetal: “Da, ne-a și dat un sfat, iar acum nu mai depinde decât de tine să accepți să ne primești și pe noi în legiunea străină!”

13. Iulius: “Prea bine! Considerați treaba ca și făcută; dar, dincolo de aceasta, înțeleptul Matael vă va mai putea da - fără îndoială - și multe alte sfaturi legate de acest lucru!”

14. Suetal: “Da, ne dăm prea bine seama, deși, pentru noi, noile sale calități sunt de necuprins la fel ca și aerul! Nu-mi pot explica deloc cum a ajuns el la o asemenea înțelepciune! Minunata sa vindecare de turbarea de care a suferit este oarecum de înțeles; dar cu neputință de înțeles este cum de a ajuns atât de înțelept!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !