Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:12
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2010, 11:55    Post subject: Capitolul 43 - Despre viață și despre moarte Reply with quote

Capitolul 43
Despre viață și despre moarte

1. Matael a spus: “Bunăvoința este echivalentă cu lucrul deja pe jumătate făcut; însă omul nu trebuie să rămână prea multă vreme doar în faza de bunăvoință, ci trebuie să o transpună cât mai curând în fapte, căci altminteri bunăvoința își pierde cu timpul din intensitate și din forță, și până la urmă se dovedește prea slabă și prea neputincioasă pentru a mai realiza opera urmărită.

2. Căci, iată, atâta timp cât apa clocotește în vas, poți fierbe în ea diferite bucate, frăgezindu-le și transformându-le în mâncăruri ușor de mistuit; dar dacă apa din vas este doar călduță și până la urmă se răcește de tot, atunci bucatele nu se vor mai înmuia în veci!

3. Voința omului este precum apa clocotindă din vas. Iubirea față de Dumnezeu și față de tot binele din viața dăruită de Dumnezeu este focul adevărat, care face să clocotească apa vieții din vas. Iar bucatele care urmează să se înmoaie prin fierbere sunt acele opere și fapte pe care le recunoaștem ca fiind bune și adevărate, dar pe care nu le-am transpus încă în practică, motiv pentru care trebuie să le punem în apă atâta vreme cât aceasta clocotește, căci altminteri ele rămân crude și greu de mistuit și nu-i sunt de nici un folos traiului.

4. Ceea ce vrei să faci deci, aceea trebuie să și faci, căci altminteri voința rămâne în veci o minciună în fața vieții, iar din minciună nu va ieși în veci vreun adevăr!

5. Adevărul însă este viața, iar minciuna este moartea; de aceea, caută în toate adevărul, pentru că el este viața, și izgonește minciuna din tine și din afara ta, căci ea este adevărata moarte!

6. Căci ce ai de fapt atunci când îți imaginezi că ai avea ceva? Vezi bine, nimic altceva decât nimicul imaginației tale! Și ce reprezintă asta? După cum vezi, iarăși nimic, iar acest nimic este de fapt adevărata moarte!

7. Dacă vrei, de pildă, să-ți construiești o casă, dar nu ai nici materiale de construcție și nici constructori, cum va arăta ea, casa pe care vrei s-o construiești? Ei bine, niciodată ea nu va căpăta o formă oarecare! Materialul de construcție reprezintă faptele și operele unei voințe clocotitoare de energie, iar voința plină de energie îi reprezintă pe constructori; iar aceștia vor realiza apoi din faptele tale cele bune o casă adevărată, iar casa respectivă este adevărata ta viață întru Dumnezeu, căci ea va dăinui în veci neștirbită. Cu un mic efort însă nu poate fi ridicată o casă din temelii, și cu atât mai puțin casa vieții. De aceea, este necesară mobilizarea activă a tuturor puterilor ce ne-au fost date, căci altminteri construcția nu va înainta.

8. Atunci când Noe s-a apucat să-și construiască arca, se pare că la început muncea mai mult în dorul lelii la lucrarea ce i se poruncise să o facă. Iar când dușmanii săi au văzut asta, s-au apucat să distrugă noaptea tot ce construia el în timpul zilei. Abia după mai mulți ani s-a apucat el să lucreze cu sârguință la arcă, zi și noapte, și a pus și paznici; și abia atunci construcția a început să înainteze cu repeziciune, aducând apoi, pe timpul potopului, ocrotire celor care s-au îmbarcat în ea și ferindu-i astfel de pieirea inevitabilă.

9. Uite, află de la mine că în realitate suntem și noi, cu toții, niște bătrâni Noe. Lumea cu minciunile și înșelătoriile ei și cu amăgirile rezultate din acestea reprezintă continuul potop. Iar ca să nu fim înghițiți de ape, trebuie să lucrăm cu sârg la construirea unei arce. Și arca aceasta este întărirea sufletului nostru pentru revelarea și înflorirea spiritului divin al vieții din el.

10. Și atunci când apele ispitelor lumești ademenitoare vor începe să scadă și se vor retrage în adâncurile neantului, atunci viața divină va țâșni cu toată puterea din suflet și va începe, în sfera aceasta nouă de viață și într-o libertate desăvârșită, fără nici un obstacol dușmănos în cale, să realizeze o operă nouă, binecuvântând astfel întru și alături de Dumnezeu întreaga infinitate, în vecii vecilor! Ai înțeles și imaginea aceasta?”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !