Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 02:46
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2010, 14:04    Post subject: Capitolul 46 - Suetal relatează despre renumele Mântuitorului făcător de minuni Reply with quote

Capitolul 46
Suetal relatează despre renumele Mântuitorului făcător de minuni

1. Suetal a spus: “S-ar putea să ai dreptate de data aceasta! Așa trebuie să stea lucrurile și încep să ard de nerăbdare să-l cunosc și eu pe vestitul Mântuitor. N-am vrut să-i spun adineauri prea multe bunului căpitan, când ne-a întrebat despre omul acela deosebit. Dar credeți-mă: întreaga Samarie și întregul Sihar vorbește numai despre el! La Sihar, el este considerat un om din care emană întreaga plenitudine a spiritului divin! Și asta, dați-mi voie, nu pare să fie un lucru neînsemnat!

2 . Ca să nu mai vorbim de Templu! Cei sus-puși de acolo studiază zi și noapte, încercând să afle din cărți cum se poate scăpa de un asemenea Mântuitor. De vreme însă ce el dispune de asemenea puteri și se bucură de evidenta prietenie a celor mai mari dregători romani, atunci toate templele la un loc pot să se dea de ceasul morții și tot nu-i vor putea face mai mult rău decât o muscă unui elefant!

3. Se spune chiar că a fost odată - prin primăvar㠖 în Templu și că i-a izgonit de acolo cu biciul și cu bâta pe toți cămătarii și pe toți negustorii ambulanți. Și se mai spune că abia de vreo patru luni încoace Mântuitorul acesta a făcut să se vorbească despre el!

4. O, în întreaga Iudee se povestesc deja cele mai surprinzătoare lucruri despre dânsul. Poporul neștiutor, prins încă în mrejele tenebrelor templiere, este de părere că el săvârșește toate faptele sale cu ajutorul lui Belzebut, considerat stăpânul tuturor diavolilor. Cei care sunt ceva mai cunoscători îl consideră însă un mare profet; iar grecii și romanii îl consideră un mare magician.

5. Sibariții îl venerează chiar ca pe un Dumnezeu, lucru constatat și la unii greci și romani! Și am impresia că și romanii care sunt aici împărtășesc aceeași părere; căci pentru ei tot vechiul dicton «Non existit vir magnus sine afflatu divino» (Nu există om mare fără o inspirație divină) contează. Partea cea bună este însă că ei nu par a fi totuși dușmani ai unor personalități atât de mari și de înalt spirituale și că sunt oricând dispuși să sprijine spiritualitatea cu vorba și cu fapta, lucru care pare a se petrece incontestabil și aici.

6. La Ierusalim însă ar face bine să nu vină prea des pentru a face ordine în Templu și pentru a-l purifica, dacă nu este înzestrat și cu ceva mai mult decât niște simple puteri omenești ieșite din comun! Căci cei de acolo s-ar putea să-i vină până la urmă de hac. Oricât de mare profet sau vrăjitor ar fi el, nu se va putea păzi multă vreme de nenumăratele uneltiri diavolești și curse întinse, cărora le va cădea în cele din urmă pradă la modul cel mai rușinos.

7. Pe scurt, cine nu va porni cu fulgere, tunete și chiar ploaie de pucioasă asupra Templului, nu va izbuti să facă mare lucru sau nu va face chiar nimic împotriva acestuia!”

8. Atunci a intervenit vorbitorul de mai înainte, originar de pe dealurile Ghenizaretului: “Împotriva acestui om Templul nu va reuși să facă mare lucru! Căci dacă, atunci când a izgonit cămătarii din Templu, mai-marii acestuia nu i-au luat-o în nume de rău și nu au pus mâna pe el, atunci nici a doua oară nu le va veni mai ușor să o facă. Probabil că vrerea sa este pe de-a-ntregul pătrunsă de o putere cu adevărat divină! Și împotriva unei asemenea puteri orice putere omenească este pur și simplu neputincioasă!”

9. Și iarăși a vorbit Suetal: “Prietene, crede-mă că nu înțelegi prea bine lucrurile acestea! Vezi tu, atunci când, în preajma Paștelui, el a curățat Templul de cei amintiți de tine, Templul a câștigat de pe urma acestui fapt mai multe sute de livre de aur și argint curat. Atâta vreme cât așa stau lucrurile, omul nostru nu are decât să facă în fiecare zi curățenie în Templu, iar mai-marii acestuia nu-l vor împiedica în nici un fel să o facă! Dar ia să atace el odată chiar Templul însuși și șarlataniile sale incredibile și ai să vezi atunci ce o să pățească! Ei bine, n-aș vrea să mă aflu atunci în pielea lui!

10. Or, câtă vreme a trecut de când i-au făcut de petrecanie vestitului profet Ioan, care s-a îndeletnicit o vreme cu botezurile și cu predicile de pocăință pe malul Iordanului și care s-a bucurat chiar de protecția lui Irod? Templul s-a furișat pe nesimțite în spatele aprigii mame a frumoasei Salomeea, și până la urmă Irod a devenit el însuși ucigașul vestitului său protejat. Templul are nenumărate mijloace la dispoziție pentru urmărirea unui om pe care îl consideră periculos și arareori a dat el greș când și-a pus ceva în minte.

11. Uneltirile secrete ale Templului merg atât de departe, încât până și pe romani îi țin oarecum la respect. E drept că a existat și multă trădare, dar la ce slujesc toate astea dacă nu le poți veni nicicum de hac indivizilor acelora?!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !