Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 03:15
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2010, 14:16    Post subject: Capitolul 48 - Matael vorbește despre lege și iubire Reply with quote

Capitolul 48
Matael vorbește despre lege și iubire

1. Matael a spus atunci: “O, mai am ceva să vă spun, care are de asemenea o importanță destul de mare!

2. Dacă voi resimțiți supunerea aceasta ca pe o constrângere și ea nu izvorăște măcar într-o oarecare măsură din iubire, atunci lăsați-o baltă și faceți altceva, ceva ce reușiți să faceți cu adevărat din iubire; căci ceea ce omul nu face dintr-o iubire adevărată nu are nici o valoare pentru viața sa, întrucât numai iubirea este darul cel mai de preț al vieții, ea este viața primordială însăși.

3. Așadar, ceea ce este străbătut de iubire este străbătut și de viață și devine însăși viața; ceea ce rămâne însă neatins de iubire și este făcut de om doar de teama unor eventuale consecințe neplăcute, ori poate ca urmare a trufiei sale, pentru a trece drept înțelept în ochii celorlalți oameni, acel lucru nu este viață, ci moarte, căci nu a fost străbătut de elementul vieții, ci doar de elementul morții!

4. Și îți mai spun: orice lege, oricât de înțeleaptă ar fi ea, nu generează viață, ci numai moarte - dacă omul nu o urmează din iubire; și tot așa, orice sfat înțelept are soarta unui bob de sămânță care, în loc să cadă pe pământul fertil, cade pe piatra unei stânci, unde se strică cu timpul și nu mai poate nicicum rodi.

5. Vă spun toate acestea pentru că văd că lucrurile stau întocmai așa: totul în om este mort în afară de iubire! De aceea, lăsați iubirea să pună stăpânire pe întreaga voastră ființă și strângeți iubire în fiecare fibră a ființei voastre, și atunci veți învinge moartea, iar ceea ce a fost mort în voi se va transforma, prin intermediul acestei iubiri, în viață eternă; căci iubirea care se percepe pe sine - și care prin simțirea aceasta se și recunoaște pe sine - este viața însăși, și ceea ce este străbătut de iubire trece și în viață!

6. Urmarea întocmai a sfatului meu nu v-ar fi de nici un folos atâta timp cât îl veți asculta doar datorită greutății adevărului din el sau de teamă că nesocotirea lui ar putea avea urmări neplăcute pentru voi; o asemenea urmare a sfatului meu nu ar fi în nici un fel benefică pentru sufletul vostru. Cu totul alta este situația când iubirea se îngemănează cu adevărul și acționează apoi împreună; atunci iubirea generează din sine, din lumină și în lumina adevărului, o viață nouă și din ce în ce mai bună, mergând până la asemănarea cu Dumnezeu!

7. Iubirea sau spiritul lui Dumnezeu din om este dintru început o oglindire a lui Dumnezeu în om, dar pentru a se ajunge la o asemănare reală și vie cu Dumnezeu, iubirea trebuie să străbată mai întâi calea pe care v-am descris-o eu acum. M-ați înțeles voi oare?”

8. Suetal i-a răspuns, de-acum fără nici o urmă de supărare: “Pe bunul Dumnezeu, cel Atotputernic! Tu ești cu adevărat unul dintre cei mai mari profeți. Căci atât de adevărat, atât de ușor de înțeles și atât de înțelept nu a grăit încă nici un profet către poporul lui! Tu ai întreaga viață în vârful degetului tău cel mic în mai mare măsură decât o avem noi toți laolaltă, în trupurile noastre, sau, de fapt, în sufletele noastre. Da, da, așa este, frate! Prin gura lui Matael răzbate cu adevărat o suflare divină și nu-i putem mulțumi îndeajuns Domnului Dumnezeu pentru faptul că ne-a adus laolaltă în chipul acesta atât de miraculos! Dar dacă înțelepciunea ta este infinit mai mare decât a noastră, atunci cât de mare trebuie să fie oare cea a Mântuitorului din Nazaret, pe care noi încă nu l-am cunoscut?!”

9. Iar Matael a spus: “Ce strălucește oare atât de minunat într-o picătură de rouă atârnată de un fir de iarbă?

10. Ei bine, chipul soarelui este acela care strălucește atât de minunat în picătura cea limpede! Dar chipul soarelui nu strălucește pur și simplu, el generează și o acțiune! Căci, în centrul picăturii se concentrează lumina chipului soarelui, iar picătura dezvoltă în inima ei o amplă căldură vitală și, prin căldura aceea, se topește până la urmă picătura însăși, devenind un element al vieții și putând să revitalizeze astfel micuța plantă care se luptă cu moartea. Dar chipul soarelui din picătura de rouă nu este încă nici pe departe soarele însuși, ci doar oglindirea chipului său, înzestrată cu o părticică a aceleiași forțe și a aceluiași efect care își au lăcașul în soarele cel mare, cel adevărat!

11. Uite, o asemenea deosebire există și între mine și Mântuitorul din Nazaret! El este însuși soarele vieții, iar în mine, ca minusculă picătură de rouă, se oglindește în chip minunat imaginea acelui soare mare și veșnic adevărat, din care nenumărate miriade de astfel de picături de rouă își sorb hrana vieții lor, cea sfântă. Ai reușit cumva să mă înțelegi?”

12. Și Suetal i-a răspuns: “O, Doamne, ce vorbe mărețe și divine! Prietene, tu ești de-acum mai mult decât o picătură de rouă, tu ești o mare întinsă! O, până la o asemenea cunoaștere noi nu vom putea ajunge nicicând; totul este mult prea emoționant, prea sfânt și grandios! Dar, în asemenea condiții și în ambianța aceasta de divinitate profundă, noi, ca niște păcătoși atât de mari ce suntem, chiar că nu ne mai încumetăm să mai rămânem aici. Căci locul acesta începe să fie tot mai sfânt și mai divin!”

13. Și ceilalți unsprezece au început și ei să vorbească din ce în ce mai umil și să se retragă mai la o parte de locul acela. Iulius însă nu i-a lăsat.

14. Atunci Suetal i s-a adresat acestuia: “Stăpâne, atunci când Moise s-a dus odinioară pe munte, la măceșul acela în flăcări, pentru a afla ce se petrece acolo, o auzit deodată o voce limpede răzbătând dintre flăcări: «Moise, descalță-te, căci locul pe care calci tu este sfânt!» Iată că, potrivit spuselor tale foarte clare, și aici este același lucru pe care l-a văzut Moise pe deal. Deci și locul acesta este sfânt, iar noi, păcătoșii, nu suntem demni să pășim pe el!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !