Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 14:36
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Cine este Dumnezeu, cine este Lucifer, ce este omul, Explicate de insusi Dumnezeu prin Bertha Dudde" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 2.1.2011, 17:13    Post subject: DEOSEBIREA DINTRE CUNOȘTINȚELE ÎNVĂȚATE ȘI CUNOAȘTEREA VIE Reply with quote

DEOSEBIREA DINTRE CUNOȘTINȚELE ÎNVĂȚATE ȘI CUNOAȘTEREA VIE

Gradul cunoașterii corespunde gradului de maturitate al sufletului vostru. Nu trebuie să confundați faptul de a ști cu faptul de a cunoaște. Pentru a ști ceva, vă folosiți de intelectul vostru. Puteți ajunge și pe aceasta cale la adevăr, dacă preluați cunoștințele de la cei care au ajuns deja la cunoașterea vie - la voi însă acestea încă nu sunt cunoaștere vie. De-abia când v-ați sporit dragostea până la un anumit nivel, puteți pătrunde în adevărata "cunoaștere". Atunci ea prinde viață, vă mijlocește lumină lăuntrică și prin aceasta vă redobândiți starea la care ați renunțat de bunăvoie schimbând lumina pe întuneric - pierzând prin aceasta orice lumina și cunoaștere. Deci nu e de ajuns să aveți cunoștințe dobândite școlărește despre MINE și Ființa MEA, despre menirea vieții omenești și despre planul MEU de mântuire pentru readucerea Ființelor spirituale căzute.

Căci toate acestea nu le puteți înțelege până nu dați dovadă de acea măsură a dragostei care vă garantează lumina lăuntrică, activitatea Spiritului MEU în voi. Cunoașterea vie este un semn că însușirile divine, care zăceau îngropate în voi cat timp erați lipsiți de dragoste, ies din nou la iveală. Cunoașterea este lumina și trebuie s-o redobândiți ca să fiți din nou fericiți.

Aceasta presupune ca voi înșivă să doriți lumina în timpul vieții voastre pământești. Căci e posibil să duceți o viață în dragoste fără a simți nevoia cunoașterii. Atunci însă lumina cunoașterii vă inundă dintr-o dată, când, dezbrăcându-vă de trupul pământesc, intrați în tărâmul de dincolo.

Un om treaz în spirit știe să deosebească știința de cunoaștere. Cunoașterea rațională nu o consideră egală cu cunoașterea vie și știe de asemenea că adevărata cunoaștere necesită și un înalt nivel de dragoste. Toate acestea arată că voi oamenii trebuie să vă socotiți fericiți când prin dragoste sunteți introduși în cunoașterea profundă, ajungând prin aceasta la înțelegere. Căci aceasta înseamnă de la regăsirea stării în care va aflați la începuturi, când erați pătrunși de lumină și dragoste, când încă nu căzuserăți pradă întunericului, întuneric în care vă aflați ca oameni câtă vreme nu sunteți încă maturi, adică nu v-ați trezit încă din punct de vedere spiritual.

Niciodată nu-i pot face fericiți pe oameni prin lumina cunoașterii dacă ei nu îndeplinesc condiția care permite Spiritul MEU să lucreze în ei. Căci Spiritul MEU, fiind parte din MINE însumi, este cel care vă mijlocește aceasta cunoaștere, care vă dezvăluie cunoștințe pe înțelesul vostru. Aceste cunoștințe vă fac fericiți, fac să vi se lumineze starea spirituală, vă fac să înțelegeți cu claritate toate corelațiile, putând fi considerate pe bună dreptate dovada unei maturități sufletești avansate.

Adevărata cunoaștere aduce mereu fericirea. Ea nu trebuie confundată cu grămada, cunoștințelor acumulate de oameni fără a le fi înțeles, dat fiindcă Spiritul MEU încă nu a putut lucra în ei - deși din punct de vedere intelectual ei și-au însușit aceste cunoștințe. Acestea rămân cunoștințe, moarte, lipsite de valoare, în ce privește maturizarea sufletului. Feriți-vă, să vă însușiți cunoștințe în acest fel, căci trebuie să duceți mai întâi o viață în dragoste, pentru ca aceste cunoștințe să devină vii.

Dragostea e necesară pentru că ea trezește spiritul la viață, iar acesta aprinde apoi în om adevărata lumină. De-abia acum cunoașterea devine înțelegere, de-abia acum atinge sufletul acel grad de maturitate care face să dispară întunericul spiritual. De-abia acum poate fi vorba de o lumină care iluminează omul pe dinăuntru și îi dă cunoștințe clare despre toate procesele spirituale, despre începutul și scopul final a tot ceea ce este, și despre sensul și scopul vieții omenești pe pământ.

Îndată ce omul a dobândit această cunoaștere, în-dată ce e în stare să înțeleagă el însuși totul, îmi înțelege și Ființa și are deplină înțelegere pentru veșnicul MEU plan de mântuire. Căci acum își dă deja seama de corelații, totul îi apare clar și limpede. Nu mai are alt scop decât acela de a-și redobândi starea de la început, când a fost fericit. Acum se străduiește cu întregul său cuget să se unească din nou cu MINE, tinde într-acolo de unde a pornit. Amin.

B.D. Nr. 7816 4.2.1961
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !