Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 21:21
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Cine este Dumnezeu, cine este Lucifer, ce este omul, Explicate de insusi Dumnezeu prin Bertha Dudde" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 2.1.2011, 17:52    Post subject: POATE FI DOVEDITĂ EXISTENȚA LUI DUMNEZEU? Reply with quote

POATE FI DOVEDITĂ EXISTENȚA LUI DUMNEZEU?

Niciodată nu vi se va putea dovedi existența MEA, altminteri ați fi supuși unei constrângeri la credință. Voi însă, în viața pământească trebuie să ajungeți din liberă voință la lumină și la cunoașterea MEA, ceea ce vă și este cu putință. Nu trebuie decât să gândiți, căci tot ceea ce vă înconjoară vă poate dovedi existența unui DUMNEZEU și CREATOR. Și chiar dacă la început căutați să negați existența unei FIINȚE DUMNEZEIEȘTI,trebuie să admiteți existența unei energii care se manifestă în întreaga creație. Existența acestei energii deci nu puteți s-o negați, așa cum nu puteți nega nici acțiunea legilor și finalitatea lucrurilor create care vă înconjoară și care dovedesc de asemenea existența unei energii dirijate de o voință. Iar din aceasta se poate conchide existența unei ființe care gândește.

Scopul vieții voastre pământești este restabilirea legăturii cu această Ființă - altfel ar fi indiferent dacă voi MĂ considerați sau nu pe MINE ca fiind această energie sesizabilă vouă. Căci nu v-ați adresa unei energii pentru a restabili legătura cu ea. Însă imediat ce stați pe gânduri în mod serios, cu voința fermă de a afla adevărul EU MĂ dezvălui vouă ca ființă, ca DUMNEZEUL și CREATORUL vostru. Dacă însă vă este indiferent, cui îi datorați viața voastră ca oameni, atunci vă lipsește și voința serioasă și astfel nu veți ajunge niciodată la lumină (cunoaștere) lăuntrică.

Apoi ar mai trebui să vă pună pe gânduri și ființă voastră omenească. Căci nimeni dintre voi nu poate să creeze o ființă cu capacitate de gândire, conștiință și liberă voință. Deci voi înșivă trebuie să vă aveți originea într-o ființă similară vouă, care însă spre deosebire de voi, e cu desăvârșire perfectă. Deci și această ființă trebuie să aibă conștiință de sine, capacitate de gândire și voință. Iar această ființă acționează cu DRAGOSTE, cu neîntrecută ÎNȚELEPCIUNE și PUTERE.

Nicicând deci nu vă puteți considera un produs întâmplător al unei energii, căci, de n-ar fi energia aceasta cârmuită de o voință, s-ar manifesta mereu în mod elementar - adică destructiv, niciodată însă constructiv - fapt contrazis de legile și menirea creației. Existența MEA nu vă poate fi dovedită, însă fiecărui om care gândește, creația constituie o dovadă convingătoare a existenței unei Ființe atotputernice, chiar dacă nu poate să-și facă o imagine și nu poate să-și facă o noțiune corectă despre ea. El (omul) se află la așa de mare depărtare de MINE, încât spiritul îi este cu totul întunecat - urmare a căderii în adânc, care l-a prădat de toată lumina.

Dacă unui astfel de om i se dau cunoștințe despre MINE ca Spirit suprem și cel mai desăvârșit al nemărginirii, atunci iese la iveală împotrivirea lui față de MINE: vrea să-Mi nege existența cum a făcut-o odinioară când a respins lumina dragostei MELE, căzând pradă întunericului spiritual. El însă în viața pământească trebuie să se salveze de întuneric, trebuie să vrea să se lămurească asupra propriei sale ființe și a originii sale.

El trebuie să aibă bunăvoința de a merge pe drumul cel bun, adică de a primi învățătură de la cei în măsură să-l lumineze.

Unui spirit total întunecat îi va lipsi însă dorința de a afla adevărul și va respinge orice lămurire din cauza sentimentului de vinovăție pe care i-l trezesc cunoștințele despre DUMNEZEUL și CREATORUL său, căruia i se împotrivește. De aceea nu are sens să încerci să convingi semenii despre existența unui DUMNEZEU atotputernic, decât atunci când ei înșiși doresc aceasta. Oamenii care nu doresc decât să nege, nu pot fi învățați și nu trebuie irosite puterile asupra lor, pentru că singură voința lor hotărăște dacă vor sau nu să găsească drumul de ieșire din întuneric.

Omul trebuie să-și dea seama și fără dovezi de existența unui DUMNEZEU și CREATOR; ceea ce se și întâmplă dacă se străduiește să ducă o viață în dragoste, deoarece prin aceasta se stabilește legătura cu MINE și apare la el dorința de a cunoaște adevărul. Atunci Ființele-lumină, cărora le este încredințat spre îngrijire, îi influențează gândirea, cârmuind-o, astfel că împotrivirea lui față de MINE începe să scadă, îi sunt de ajutor și intervențiile prin rugă a semenilor, căci acestea mereu au ca efect întărirea voinței. Amin.

B.D. Nr. 7828 17.12.1961
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !