Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 18:30
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Cine este Dumnezeu, cine este Lucifer, ce este omul, Explicate de insusi Dumnezeu prin Bertha Dudde" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 3.1.2011, 00:54    Post subject: VIAȚA TRĂITĂ ÎN ZADAR Reply with quote

VIAȚA TRĂITĂ ÎN ZADAR

Vă începeți viața pământească fără să știți de scopul ei. Numai cu încetul ajungeți la conștiință de sine. După aceea trebuie să primiți învățătură referitoare la sensul și scopul existenței. Dar această învățătură servește de cele mai multe ori doar binele trupesc - și poate să dureze mult până vă dați seama că există și o viață spirituală - până vă gândiți la sufletul vostru și la necesitățile acestuia. Dacă primiți o învățătură corectă, adică atenția vă este îndreptată către dezvoltarea voastră sufletească, atunci poate și sufletul vostru să ia atitudine și să-și impună cerințele sale. Atunci, pe lângă viața trupească poate fi dusă o viață spirituală, care aduce sufletului un câștig spiritual, însă omul care e atent doar la viața pământească și se ocupa numai de nevoile trupești, neglijându-le pe cele sufletești, are parte de puțin câștig spiritual. De-abia când își dă seama că nu plăcerile trupești sunt scopul și țelul vieții, se poate vorbi la el de începutul vieții spirituale.

Până atunci însă viața pământească este un mers în gol - fiind zadarnică din punctul de vedere al sufletului și al dezvoltării spirituale a omului.

Fiecare om are prilejul să primească explicații asupra sensului și scopului existenței. Numai că nu întotdeauna le dă crezare, și atunci sufletul e foarte dezavantajat. Poate să dureze mult, până ce omul recunoaște lipsa de valoare a strădaniilor pământești, străduindu-se apoi către un alt țel, cel spiritual. Însă are libertatea să hotărască încotro își îndreaptă gândurile și voința. Mereu primește învățătură și depinde numai de el dacă această învățătură îl duce la cunoaștere, dacă trage foloase din învățătura care i se dă.

Cunoașterea trebuie dobândită din liberă voință - omul pur și simplu trebuie să aibă voința de a-și îndeplini adevăratul scop al vieții. Atunci singur va cere ajutor de la acea putere pe care o recunoaște ca fiind mai presus de el. Și atunci va fi ajutat să ajungă la cunoașterea adevărată și să-și trăiască viața pământească în mod conștient. Căci i-a fost dată omului capacitatea de gândire: el poate să judece, să analizeze totul și să hotărască pro sau contra. Numai de hotărârea lui depinde dacă trăiește doar din punct de vedere pământesc sau are și strădanii spirituale.

Deși depinde și de voința lui, dacă gândește corect, i se oferă iar și iar posibilitatea să ajungă la cunoașterea adevărată. Nu este lăsat fără ajutor și poate oricând să găsească drumul cel bun și să pornească pe el, astfel că nu trebuie să-și trăiască viața în gol, ci aceasta poate să-i aducă deplina dezvoltare spirituală. Dar, în ultimă instanță, întotdeauna voința este cea care hotărăște, căci ea este liberă și nu-i poate fi impusă nici o orientare, însă din partea lui DUMNEZEU se face totul pentru ca voința să fie astfel orientată încât să se îndrepte de la sine către DUMNEZEU, iar după aceea i se dă tot ajutorul pentru a ajunge la adevăratul său țel. Amin.

B.D. Nr. 4932 12.7.1950
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !