Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 03:15
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 29.1.2011, 03:28    Post subject: Capitolul 54 - O a doua minune făcută la dorința lui Ribar Reply with quote

Capitolul 54
O a doua minune făcută la dorința lui Ribar

1. Am luat apoi din nou Eu cuvântul: “Bine deci; dar spune-mi acum, de-a dreptul, dacă nu vrei să-L cunoști și tu personal pe învățătorul din Nazaret! Căci, dacă vrei, Eu pot să ți-L prezint.”

2. Iar Suetal a răspuns: “Ca să fiu sincer, omul acesta - care are în el întreaga plenitudine a spiritului divin - se află pe un piedestal mult prea înalt pentru noi și îmi este de-a dreptul teamă să-l văd chiar și de departe, darămite de aproape! De aceea, chiar aș prefera să nu îl cunosc personal. Uite, pe mine unul mă stingherește până și apropierea acestui tânăr ucenic al său și, sincer să fiu, nu mi-ar displace deloc dacă el s-ar întoarce printre tovarășii lui. Demonstrația ne-a făcut-o și asta ajunge! O a doua cu siguranță că n-ar mai accepta să facă și nici nu ar mai avea vreun rost; căci pe cine nu l-a convins prima demonstrație, pe acela nu-1 vor convinge nici o mie de alte minuni înfăptuite. Astfel că eu aș prefera chiar ca el să se întoarcă acum la ai lui. De răsplătit, oricum nu avem cum să-l răsplătim pentru demonstrația făcută, căci nu avem nimic în afară de noi înșine. Spune-i deci tu, dragă prietene, să se reîntoarcă la ai lui, cei de același fel cu el!”

3. Eu: “Bine, dar cum aș putea face așa ceva? El este doar un om liber și poate pleca oricând dorește. De altfel, se va și duce la ai lui de îndată ce nu va mai avea nimic de făcut aici! Văd bine că tu ești pe deplin mulțumit de cele văzute, însă nu tot așa stau lucrurile și cu ceilalți tovarăși ai tăi, nici măcar cu Ribar, chiar dacă pretinde că este pe deplin de acord cu tine. El însă mai rumegă încă la primul miracol văzut și nici acum nu este pe deplin lămurit. De aceea, pentru că ne-a mai rămas puțin timp, îi vom cere ucenicului să ne mai dea o dovadă a puterilor sale.”

4. Iar Suetal a spus: “Sigur că ar fi bine și chiar și mie mi-ar plăcea să mai văd o minune înfăptuită de el. Se pune însă întrebarea dacă lucrul acesta i-ar conveni și marelui învățător cel sfânt, căci maeștrilor de regulă nu prea le place când ucenicii lor fac prea multe demonstrații.”

5. Și Eu i-am răspuns: “Nu-ți face tu nici un fel de griji în privința asta; căci toate acestea le iau Eu asupra Mea, iar la momentul respectiv voi ști tot Eu să răspund pentru toate, de mi se va cere vreodată socoteală. Pe Ribar însă și pe ceilalți va trebui totuși să-i întrebăm ce fel de semn ar dori să li se mai arate; căci, altminteri, vreunul dintre ei ar putea pretinde cât de curând că minunea respectivă a fost pregătită din vreme și că ne-am înțeles dinainte asupra ei. Dacă vor hotărî însă ei ce semn doresc să li se arate, atunci nu va mai putea fi vorba de vreo înțelegere făcută dinainte. Ești de acord cu procedeul acesta sau nu?”

6. Suetal: “Totul este solomonic de bine gândit și exprimat, și de aceea nici nu aș putea fi decât de acord cu o asemenea propunere!”

7. Eu am spus din nou: “Ei bine, haide deci să-l întrebăm pe Ribar! Spune-ne așadar tu, Ribar, în ce ar trebui să constea următorul semn pe care să ți-l dea ucenicul nostru!”

8. Iar Ribar a spus: “Prietene, dacă el este de acord să mai înfăptuiască și o a doua minune, atunci să transforme piatra aceasta, pe care o țin acum în mână, într-unul dintre cei mai de soi pești din cei care trăiesc în marea aceasta de aici!”

9. Atunci Eu l-am întrebat pro forma (de formă, de dragul aparențelor) pe Rafael: “Te vei dovedi oare în stare să rezolvi problema aceasta?”

10. Iar Rafael a răspuns: “O să încercăm. Ar fi bine însă ca cel care mi-a cerut acest lucru să se proptească mai întâi bine pe picioarele sale, căci altminteri peștele îl va doborî la pământ. Peștii cei mai de soi din marea aceasta sunt foarte mari și atât de puternici încât un om nu-i poate birui. Așa că, de îndată ce Ribar își va fi înfipt picioarele suficient de bine în pământ, un pește de optzeci de livre va lua în mâna sa locul pietrei pe care o ține acum și care abia de cântărește vreo zece livre.”

11. Ribar i-a spus lui Rafael: “O, nu-ți face tu griji în privința mea! Căci eu am ceva din puterea unui Samson și am venit deja de hac chiar și unor pești de o sută de livre. De altfel m-am și proptit foarte bine pe picioare.”

12. Drept care Rafael a spus: “Fie deci, așa cum ai dorit!” Și n-a rostit bine cuvintele acestea, că un pește de soi nobil de mai bine de optzeci de livre a făcut, spre spaima și uluirea tuturor celor prezenți, un salt atât de puternic în brațele lui Ribar, încât acesta a căzut în chip jalnic drept pe spate. Și, fiindcă peștele continua să se zbată cu o forță deosebită, izbind încolo și încoace cu coada sa puternică, privitorii au luato la fugă care încotro, iar Ribar, care s-a ridicat repede de la pământ, nu mai manifesta de-acum nici o poftă să pună mâna pe peștele cel imens. Se afla însă pe aproape și unul dintre fiii lui Marcu. Acesta a venit repede cu un năvod de mână foarte rezistent, l-a aruncat iute peste peștele cel mare care continua să se zbată, l-a înfășurat pe acesta în năvod, l-a înșfăcat și l-a cărat într-o vană care era plină cu apă.

13. De îndată ce peștele s-a văzut în elementul său, el s-a liniștit firește pe dată, și acum toți s-au apropiat de vană, privind cu deosebită mirare peștele cel uriaș, iar Ribar a spus: “Ei bine, acum mă declar într-adevăr înfrânt în nimicnicia înțelepciunii mele, și de-acum cred cu putere în tot ceea ce am auzit despre învățătorul cel mare! Căci lucrurile acestea depășesc orice înțelepciune omenească și cu ele începe în mod de-a dreptul vizibil revelația adevăratei splendori a lui Dumnezeu! Matael a avut dreptate cu fiecare cuvânt pe care l-a rostit și la fel și prietenul nostru de aici, prin a cărui bunăvoință am avut noi parte de cele două minuni nemaiauzite. Mare este Dumnezeu și slăvit fie de aceea în veci numele Său, căci iată că El i-a înzestrat chiar și pe oamenii de pe acest pământ cu asemenea puteri nemaipomenite! E drept că noi suntem complet nedemni să privim asemenea minuni dumnezeiești cu ochii noștri păcătoși, dar cum Dumnezeu însuși ne-a învrednicit să o putem face, fie slăvit în veci numele Său!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !