Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 17:51
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 29.1.2011, 04:01    Post subject: Capitolul 55 - Despre diferența dintre minunile lui Rafael și cele ale magicienilor Reply with quote

Capitolul 55
Despre diferența dintre minunile lui Rafael și cele ale magicienilor

1. Atunci Suetal a rostit și el: “Amin! Același lucru îl declar și eu. Căci un astfel de lucru n-a văzut nicicând vreun ochi de muritor! E drept că magicienii de pe timpul faraonului aruncau și ei cu niște bâte, din care apoi țâșneau diferiți șerpi; noi însă nu am fost de față la asemenea minuni. Și chiar dacă am fi fost de față, am fi văzut cu siguranță doar aceeași mică scamatorie, cum am mai văzut eu una asemănătoare și la Damasc, unde un magician persan arunca niște bâte pe o suprafață întinsă de nisipuri mișcătoare, aflată pe o arie mare în fața lui, iar atunci când bățul, aruncat cu mare abilitate tocmai acolo unde trebuia, se scufunda în nisipul mișcător, astfel că nu se mai vedea nimic din el - lucru care se întâmpla firește într-o singură clipă -, atunci din locul acela țâșnea de îndată din nisip un șobolan sau un șoarece, care o rupea la fugă! Vrăjitorul pretindea că din bețele aruncate de el în nisip se nasc șobolanii și șoarecii. Eu însă am cercetat după aceea locul și am găsit în nisip toate bețele neatinse; dar am descoperit totodată urme vizibile ale modului în care magicianul, firește că fără martori, reușise în prealabil să țină ascunși în nisip mai mulți șobolani și șoareci, punându-le în diferite gropi, făcute chiar de el în nisip, momeli potrivite. Astfel că șobolanii și șoarecii se ocupau acolo în tihnă de mâncarea oferită, până când bețele aruncate cu abilitate chiar în locurile respective îi izgoneau și îi puneau pe fugă.

2. Plebea cea proastă îi arăta magicianului persan o venerație de-a dreptul divină, umplându-i traistele cu lucrurile cele mai de preț, iar când am încercat să-i conving de realitate pe câțiva dintre ei, care-mi păreau mai luminați la minte, m-am trezit pe loc calificat drept nelegiuit și abia am avut timp s-o iau la goană din locul respectiv. M-am convins, cu ocazia aceea, în primul rând că asemenea magicieni sunt niște șmecheri nemaipomeniți care, slujindu-se de cele câteva cunoștințe ale lor în domeniul naturii, precum și de experiența dobândită, știu să profite de prostia celorlalți oameni, care de fapt vegetează pe pământ asemenea dobitoacelor; iar în al doilea rând m-am convins de faptul că asemenea oameni cu adevărat proști nu pot fi aduși la realitate nici cu cea mai mare bunăvoință a vreunui înțelept iubitor de oameni.

3. Și cam așa trebuie să arate de fapt toate minunile mult lăudate ale tuturor preoților și magicienilor din tot Egiptul și din întreaga Persie, și cu siguranță că minunile înfăptuite de esenieni nu arată nici ele altfel.

4. Minunile acestea de aici însă, pe care le-a înfăptuit ucenicul marelui învățător, precum și vindecările miraculoase despre care am auzit că le-ar fi înfăptuit marele Mântuitor însuși, ele se află prin caracterul lor pur și sublim mult dincolo de oricare înșelătorie a magicienilor, la fel cum soarele cu lumina sa curată și pură depășește prin sublimul său orice lumină rătăcitoare lipsită de valoare. Căci minunile văzute aici depășesc întru totul orice înțelegere și înțelepciune omenească. Aici nu mai are rost nici un fel de gândire sau cercetare, căci aici guvernează atotputernicia lui Dumnezeu căreia nimic nu-i este imposibil.

5. Pentru noi însă, rămâne povața că toate învățăturile marelui Mântuitor trebuie urmate cu cea mai mare sfințenie, pentru că prin el, după cum începe să-mi pară mie acum, ar putea să se împlinească chiar acum, în timpurile noastre, o mare făgăduință a lui Iehova.”

6. Atunci Eu, încă nerecunoscut de cei doisprezece, m-am adresat tot lui Suetal: “Împărtășești această părere dintr-o oarecare convingere?”

7. Iar Suetal a răspuns: “Prietene, părerea la care am ajuns simt că devine certitudine, cel puțin în ceea ce mă privește! Căci, uite, am un motiv foarte simplu, dar totodată bine întemeiat, să presupun acest lucru! Dumnezeu este mult prea bun și înțelept pentru ca să dea viață unui om atât de puternic și să-i insufle harul Său atotbiruitor doar pentru simplul motiv ca acesta să vindece trupurile bolnave ale câtorva oameni și să facă din pietre pâine sau pești. Pe un astfel de om, aflat cu mult deasupra lui Moise și a altor profeți, și care este unic în felul său, asemenea unui soare, Dumnezeu l-a destinat fără îndoială și altor scopuri cu mult mai înalte, necunoscute încă nouă! Căci, după cum am spus, Dumnezeu cu siguranță că nu a trimis o asemenea făptură dumnezeiască pe pământ doar pentru lucruri atât de mărunte cum ar fi înfăptuirea a fel de fel de minuni în fața ochilor unei adunături de gură-cască avizi de miracole sau a unei adunături de proști și de orbi! Ba eu chiar înclin să văd în el pe marele Mesia al iudeilor, propovăduit de toți preoții și profeții, și sunt, prietene dragă, aproape convins de lucrul acesta!

8. Iar de-ar fi să nu fie totuși acesta, atunci chiar că nu mai știu pe cine ar trebui să mai așteptăm, care să fie în stare să înfăptuiască lucruri mai nemaipomenite și mai dumnezeiești! Dar tu ce părere ai, dragă prietene, presupunând că tu, grec fiind, ești cât de cât familiarizat cu scrierile iudeilor?!”

9. Eu am spus: “Da, în privința aceasta Eu sunt pe deplin de acord cu tine, iar scrierile iudeilor le cunosc perfect. Acum însă aș dori să aflu și de la tovarășii tăi ce părere au ei despre concluzia noastră bine argumentată! Ribar este un fel de purtător de cuvânt al tuturor celor zece tovarăși ai săi. Hai să-i cerem deci și lui părerea în această privință și să vedem ce zice el despre toate acestea. Ia întreabă-l chiar tu!”

10. Iar Suetal a spus: “Da, hai să-i cerem părerea, căci între timp s-o fi săturat să se tot uite la peștele său!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !