Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 06:26
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 1.2.2011, 00:13    Post subject: Capitolul 64 - Rânduiala divină și rânduiala lumii Reply with quote

Capitolul 64
Rânduiala divină și rânduiala lumii

1. Hebram a spus: “Da și nu! Din punctul de vedere al omului pământean ai probabil dreptate - după părerea mea - însă din cel pur divin nu ai deloc dreptate și de aceea te afli în continuare pe drumul cel rău. Căci planurile lui Dumnezeu arată cu totul altfel decât ale noastre. Uite, dacă noi am fi fost de pildă aceia care au pus stelele pe bolta cerului, le-am fi așezat probabil la distanțe mai egale unele de altele. Așa însă, Dumnezeu cel unic și atotputernic ni le-a înfățișat ca pe niște luminițe fantomatice! De ce oare?

2. Privește la verdeața de pe o câmpie cum este alcătuită din cele mai diverse plante, amestecate unele cu altele! De ce nu există oare nici aici vreo ordine oarecare, care ar stimula probabil gustul nostru pentru simetrie?! Indiferent unde te-ar conduce simțurile tale, vei întâlni mult mai multe elemente care par mai curând haotice decât simetric ordonate, în orice fel de creație! Și totuși Creatorul trebuie să se fi priceput și la simetrie, căci despre asta ne oferă dovezi dintre cele mai concludente însăși forma noastră omenească. Dacă însă bunul Creator știe, pe de o parte, să respecte simetria cea mai perfectă, iar pe de altă parte pare a nu ține deloc seama de ea, atunci problema aceasta ascunde cu siguranță vreun motiv complet necunoscut nouă, bieți viermi amărâți ai pământului, datorită căruia Creatorul pe de o parte respectă cea mai perfectă simetrie, iar pe de alta face exact contrarul! Căci de ce oare un an nu este la fel ca celălalt, de ce o zi nu este la fel ca cealaltă?

3. Vezi deci, atunci când privești astfel lucrurile, firește că așa-zisa rațiune sănătoasă a omului, orientată spre simetrie, trebuie să găsească ea un motiv oarecare pe care să-l poată critica cu toată asprimea spiritului ei ascuțit. Atunci însă intervine marele învățător însuși și spune: «Cizmarule, doar până la nivelul calapodului tău ai dreptul să judeci - mai sus însă nu!»

4. Așa cum ne putem da seama că, în marea creație a lui Dumnezeu, dezordinea pur haotică este îngemănată cu cea mai perfectă ordine, la fel îmi par mie a sta lucrurile și cu diferitele revelații ale lui Dumnezeu către oamenii de pe acest pământ. El, ca unic Creator, a știut cel mai bine ce este cel mai indicat în diferitele perioade de timp și pentru diferitele popoare pentru dezvoltarea lor spirituală.

5. Și tot El este Acela care, cu timpul, din motive fără îndoială la fel de înțelepte, lasă de pildă, la un moment dat, să se ofilească o anumită învățătură, așa cum pe suprafața pământului se ofilesc nenumărate plante și flori. Sămânța însă, care se naște din floare, asemenea adevărului viu și curat, nu se ofilește, ci rămâne vie și se perpetuează continuu.

6. La fel însă cum Creatorul face să piară cu timpul învelișul exterior al tuturor lucrurilor cunoscute de noi și care poartă o viață în ele - oricât de frumos și necesar arfi acesta pentru o vreme - îndreptându-și până la urmă toată grija spre dezvoltarea lor interioară, ne mai putem mira oare atunci când constatăm că tot la fel se petrec lucrurile și cu revelațiile?

7. Fără cuvântul rostit de o limbă pământeană nu poate ajunge la noi nici cea mai curată învățătură. Cuvântul rostit însă este de factură materială și trebuie în mod necesar să piară până la urmă, odată ce se va fi dezvoltat spiritul interior, cel curat. Și astfel, chiar și în cazul învățăturilor exterioare ale lui Dumnezeu, cu timpul fastul exterior se transformă în ceva deplorabil; în schimb însă, se dezvoltă pe fondul lor, într-o măsură din ce în ce mai mare, forța spirituală curată și adevărul unei revelații prealabile a lui Dumnezeu către oameni. Așa stau lucrurile sau nu, frate Risa?”

8. Iar Risa a răspuns: “Frate Hebram, te admir cu adevărat! Pe Dumnezeul meu, tu ai reușit cu discursul tău înțelept să schimbi realmente întregul meu mod de gândire, lucru pentru care îți sunt cu adevărat recunoscător! Căci lucrurile stau într-adevăr așa cum le-ai prezentat tu acum; și în orice parte mi-aș îndrepta gândurile, lucrurile îmi devin tot mai limpezi! Într-un cuvânt, tu ai repurtat în toate privințele o victorie decisivă asupra modului meu de a raționa! Și, pentru aceasta, îți rămân extrem de îndatorat.”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !