Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 11:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 1.2.2011, 03:30    Post subject: Capitolul 74 - Nerăbdarea și curiozitatea lui Suetal de a-L vedea pe Domnul Reply with quote

Capitolul 74
Nerăbdarea și curiozitatea lui Suetal de a-L vedea pe Domnul

1. În timp ce Cyrenius își studia cu o imensă bucurie pergamentele, chipul său reflectând o mare surprindere și un respect profund, Eu i-am cerut lui Rafael să-i elibereze pe Iara și pe Josoe din exilul lor provizoriu și să-i aducă înapoi la masă. Iar slujitorul din ceruri a făcut de îndată ceea ce Eu i-am cerut. Cum a apărut Iara, ea a spus puțin necăjită: “Bine, Doamne, Tu, iubirea mea veșnică, dar lungă a mai fost discuția aceasta, din care eu n-am avut voie să aud nimic! Chiar mă temeam că ea nu se va sfârși înainte de ivirea nopții. Însă, slavă Ție, acum s-a terminat totul și sunt din nou lângă Tine!”

2. Îngerul însă s-a reîntors în timpul acesta din nou lângă cei doisprezece, dintre care Suetal a fost primul care s-a mirat foarte tare de Iara și a spus: “Ascultă, ucenicule tânăr și atât de frumos la chip, dar ce are oare fătuca aceasta, care probabil că nici n-a împlinit încă paisprezece primăveri, cu grecul cel înțelept? Căci pare îndrăgostită până peste urechi de bărbatul acesta! Atunci când te-am văzut revenind printre noi, am fost aproape convins că ni-l vei aduce cu tine pe învățătorul tuturor învățătorilor: și când colo, tu ai venit cu fetița aceasta îndrăgostită! Iată cum ne-ai înșelat deci așteptările. Sau poate că și ea este vreuna dintre ucenicele făcătoare de minuni ale marelui învățător, care s-a retras în vreo cameră de taină doar pentru a mai beneficia de niște povețe? Căci, ce să mai spun, la voi aici te întâlnești cu tot soiul de fenomene care, în loc să te lumineze, îți întunecă și mai mult mintea, cu cât te gândești mai mult la ele. Pe de o parte, miracole de cel mai neauzit fel, pe de alta, iarăși, întâmplări tipic omenești dintre cele mai obișnuite. Spune-mi deci cu toată seriozitatea, cum trebuie să înțeleagă niște oameni cinstiți ca noi, de pildă, toate lucrurile acestea, căci, vezi tu, eu nu pricep deloc de ce marele învățător, care mai înainte aproape că ne era băgat pe gât de către grecul cel înțelept - asta în momentul în care noi, sincer vorbind, mai curând nu voiam să-l cunoaștem - acum nu mai vrea deloc să se arate! Oare ce am făcut noi de ne lipsește cu totul de vederea chipului său, sau poate că până la urmă nici nu vom avea deloc dreptul să-l vedem?”

3. Iar atunci Rafael a spus: “Ei bine, dragii mei prieteni, dacă sunteți chiar atât de orbi încât nu vedeți nici măcar soarele în plină amiază, atunci chiar că nimic nu vă mai poate ajuta! Căci atunci când cineva este chiar atât de prost, atunci nu-i va sluji la nimic nici faptul că altul îi va spune: «Uite, acesta sau acela este El!» Căci respectivul tot nu va crede spusele sale. Pentru a crede este nevoie și de o minte destupată, care la nevoie să se descurce chiar și singură. Acolo însă unde mintea omenească este încă prea puternic închistată într-un strat gros de materie, acolo nici vreun indiciu oarecare din afară nu servește la nimic, ci dimpotrivă, respectivul trebuie să dea mai întâi de zece ori cu nasul de un lucru oarecare, însângerându-și-l, pentru ca abia după aceea să înceapă să se întrebe de ce oare și-a umplut nasul de sânge! Și la fel se vor petrece lucrurile și cu voi! Până când nu vă veți izbi cu capul de pragul de sus, nici un Dumnezeu nu vă va putea lumina!

4. Și ce vreți voi de fapt de la marele învățător din Nazaret? Duceți oare lipsă de ceva pentru ca El să vă ajute, sau vreți să-L vedeți doar din pură curiozitate, așa cum se înghesuie de regulă oamenii să vadă un urs care dansează? Căci, vedeți voi, nu pentru asta este aici marele învățător, pentru ca niște oameni stupizi și plini de ei să caște din pură curiozitate gura la El! Căci, într-adevăr, dacă inima voastră nu-L găsește ea însăși în mulțimea de oameni de aici, atunci cu atât mai puțin îl va descoperi mintea voastră încrezută - asta v-o garantez eu!

5. Smeriți-vă mai întâi în inimile voastre, căci altminteri nu-L veți putea vedea cu ochii pe marele și preasfântul învățător; căci ființa Sa este pătrunsă în totalitate de Duhul lui Dumnezeu, chiar și în trupul Său!

6. El este Stăpânul cerurilor și al pământului, și în fața Numelui Său trebuie să-și plece genunchii toate făpturile din Ceruri, de pe pământ și de dedesubtul pământului. Căci Numele Său este sfânt și iarăși sfânt!”

7. După cuvintele acestea destul de aspre, îngerul s-a ridicat, a părăsit masa celor doisprezece și s-a așezat din nou la masa noastră, unde Cyrenius i-a mulțumit încă o dată, în numele Meu, cu multă căldură pentru amabilitatea sa extraordinară. Căci textul scris de el conținea întocmai, cuvânt cu cuvânt, tot ceea ce mă întrebase el pe Mine și tot ce i-am răspuns Eu la întrebările sale.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !