Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 15:43
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 1.2.2011, 04:35    Post subject: Capitolul 75 - Suetal discută cu Ribar despre comportamentul lui Rafael Reply with quote

Capitolul 75
Suetal discută cu Ribar despre comportamentul lui Rafael

1. Celor doisprezece însă nu le-au prea mers la suflet vorbele lui Rafael și iată că au început să se gândească la vreo cale să o poată lua ușor-ușor din loc, pentru a se reîntoarce la Ierusalim, chiar dacă rămâneau cu treburile nerezolvate. “Căci, a spus Suetal, față de Templu nu ne-am făcut de fapt până acum cu nimic vinovați. Pentru ce au făcut autoritățile cu noi, noi nu avem nici o vină. Iar gândurile noastre cele mai ascunse nu le va putea citi în veci nici un templier, așa că vom fi desigur foarte bine primiți în Templu și fără îndoială că ne vom bucura și de o trecere din ce în ce mai mare acolo de îndată ce le vom povesti toate lucrurile atât de ieșite din comun pe care le-am întâlnit în drumurile noastre pline de peripeții! Cei suspuși ne vor asculta cu cele mai ciulite urechi din lume și ne vor arăta cea mai mare bunăvoință, și iată fericirea noastră realizată. S-ar putea să fim apoi trimiși din nou în străini, dar lucrul acesta nu ne va mai deranja, căci noi, șmecheri rafinați ce suntem, știm de-acum ce trebuie să facem și în favoarea cui trebuie să pledăm în fața poporului!

2. Aici însă, în societatea aceasta ciudată de magicieni sau zei, nu prea mai este de stat! Se vorbește într-una despre iubire, așa cum am văzut din cuvintele cu adevărat înțelepte ale grecului. De îndată ce-l întrebi însă ceva pe vreunul dintre făcătorii aceștia de minuni, primești întotdeauna un răspuns cât mai ocolit și ți se vorbește extrem de dur! Ei bine, să mai înceapă acela vreodată să-mi vorbească mie despre smerenie, blândețe și iubire, și o să-i trag un perdaf de-o să-i piară pofta de vreo altă replică!

3. Cel care își îndeamnă fratele la smerenie, acela trebuie să fie mai întâi el însuși un om smerit, altminteri trebuie să-și țină mai întâi sieși o predică nesfârșită despre smerenie înainte de a-i recomanda fratelui său smerenia! Dar uită-te numai la tinerelul acesta făcător de minuni, cât de bădăran a devenit el cu noi toți! Ce ne interesează în definitiv pe noi minunile sale și la ce ne folosesc ele, de vreme ce noi nu vom putea face niciodată ceea ce face el? Și pentru asta trebuie să ne vorbească atât de obraznic?

4. Faptul că am făcut în legătură cu fetița o observație absolut obișnuită și nicidecum răutăcioasă atunci când am constatat ceea ce orice om putea vedea cu ochiul liber, asta nu poate reprezenta o jignire pentru nici un om cât de cât înțelept. Căci faptul constatat de mine este o realitate omenească dintre cele mai obișnuite și nu presupune nici un fel de înșelătorie profetică. M-am referit doar la contrastul sesizat cu siguranță de oricare dintre noi, și anume, că aici pe de o parte, sub aspectul faptelor, se petrec lucruri fără îndoială de natură divină; în planul senzorial al vieții însă, orice ochi obișnuit nu deslușește nimic altceva decât lucruri foarte naturale și firești - și iată că observația aceasta nevinovată a mea l-a supărat într-atâta pe etalonul acesta de smerenie și de blândețe, încât mai întâi ne-a certat cu vorbe dintre cele mai grele, și apoi ne-a mai întors și spatele, ca să se salveze probabil din fața vreunei replici usturătoare a noastre! N-am ce zice, o astfel de purtare se potrivește perfect într-o casă de nebuni, nu însă între oameni de nivelul nostru, și cu atât mai puțin într-o societate a predicatorilor iubirii, smereniei și blândeții! Iată de ce nu doresc să mai rămân prea mult în societatea aceasta. Căci nu este existență mai nefastă decât cea dusă în mijlocul unor oameni la care nu poți privi niciodată până în străfundul sufletului lor și de la care nu știi la ce să te aștepți și în ce măsură te poți încrede în ei! Ei bine, unor asemenea învățători chiar că nu doresc să le fiu pentru nimic în lume un prost de ucenic! Am dreptate sau nu? Tu ce crezi despre toate acestea, frate Ribar? Ce zici, să plecăm sau să mai rămânem, acum că suntem liberi și putem alege între a intra în Legiunea străină sau a ne întoarce acasă?!”

5. Și, atunci, a răspuns Ribar: “Eu zic că n-ar fi rău să mai rămânem totuși. Căci, în definitiv, n-am fost puși la punct de vreun bărbos în toată firea, ci de un june făcător de minuni încă fără tuleie - și probabil doar datorită insistențelor tale referitoare la marele învățător!

6. Părerea mea este următoarea: cred că învățătorul său i-a impus tânărului ucenic o opreliște, și anume să nu-l dea în vileag față de noi înainte de vreme. Iată însă că tu l-ai cam presat, iar el s-a salvat din situația creată întorcându-ne la toți spatele, fiindcă tu ai tot insistat. După opinia mea, ar fi mai bine să rămânem pe loc și să vedem dacă până la urmă nu-l vom putea totuși cunoaște pe marele învățător!

7. E drept că ai un sentiment oarecum ciudat aici unde, pe de o parte, te simți parcă numai printre divinități, iar pe de alta lucrurile par a se desfășura într-o manieră absolut firesc-omenească! Despre postul de dinaintea sabatului nici vorbă; căci doar majoritatea celor prezenți aici sunt romani și greci. Și nici nu-i vezi pe prea mulți că-și fac rugăciunile. Ceea ce se vorbește însă, este plin de o mare înțelepciune! Pe scurt, lucrurile sunt foarte amestecate. Ne aflăm printre oameni care par să fi fost trimiși de Dumnezeu să strângă legăturile între cer și pământ, pentru ca apoi, cu timpul, oamenii de pe pământ să beneficieze ei înșiși de un câmp mai larg pentru dezvoltarea forțelor lor spirituale, precum și a celor materiale aferente! Vedeți, de aceea eu totuși nu-i pot purta pică tânărului, în ciuda tuturor grosolăniilor sale. Uneori este chiar bine ca cineva să te scuture odată zdravăn, căci prin aceasta ajungi mai repede la înțelegere decât printr-o mie de povețe bune,”

8. Atunci a întrebat Suetal, puțin gânditor: “Ce vrei să spui de fapt prin asta?”

9. Iar Ribar i-a răspuns: “Am să-ți explic de îndată fără nici un fel de ocolișuri!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !